ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επεισοδιακή πρόκριση με Τζιώρα λυτρωτή

επεισοδιακή-πρόκριση-με-τζιώρα-λυτρω-98261

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ θα βρεθεί και πάλι φέτος η ομάδας της Νίκης Βόλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μέσα στον Μάρτιο τον ΝΠΣ Βόλος, χάρη στη χθεσινή της επικράτηση με 2-0 του Θησέα Αγριάς, με τον Τζιώρα να σκοράρει ερχόμενος από τον πάγκο και το ματς να διακόπτεται για περίπου 15 λεπτά.

Ο φορ των κυανόλευκων, προτιμήθηκε να μη ξεκινήσει στη χθεσινή αναμέτρηση, αλλά η συμβολή του ήταν εν τέλει καθοριστική, αφού με δύο δικά του τέρματα, αλλά και τις επεμβάσεις του Τζήμα, η Νίκη κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Πώς παρατάχθηκαν

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Παπαδήμα – Κοντόε – Κραγιόπουλο – Λάιο. Στη μεσαία γραμμή ο Κρστιτς με τον Μέτσε ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Ιορδανίδη να έχει ρόλο επιτελικού μέσου. Στην επίθεση και από τα δεξιά κινούνταν ο Ντινιωτάκης, από τα αριστερά ο Ματθαίου και στην κορυφή ο Αλ. Αναστασίου.

Από την άλλη για τον Θησέα Αγριάς, ο Στούκας ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα ως δεξί μπακ ο Ρουκάς, και ως αριστερό ο Σπ. Αναστασίου. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μοράλες – Ιωάννου, με τον Οικονόμου να έχει ρόλο ανασταλτικού μέσου μαζί με τον Κοτζαθανάση, και μπροστά τους κινούνταν ο Σφάκας, έχοντας ελεύθερο ρόλο. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκε ο Δημουλάς, στα αριστερά ο Ισά, με τον Βλάχο να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Ο αγώνας

Παρά την εδαφική υπεροχή της Νίκης Βόλου, ο Θησέας ήταν εκείνος που παραλίγο να βάλει «φωτιά» στο Πανθεσσαλικό, με τον Οικονόμου να εκτελεί φάουλ στο 21’ και τον Βλάχο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Τζήμας φώναξε παρών και παραχώρησε κόρνερ εκτινασσόμενος στο δεξί «γάμμα» της εστίας του. Νωρίτερα και στο 6’ ο Ματθαίου απέτυχε να νικήσει τον Στούκα, βγαίνοντας απέναντι του σε τετ-α-τετ από πάσα του Ντινιωτάκη, ενώ σουτ του Αλ. Αναστασίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του πρώην τερματοφύλακα της Νίκης.

Ακολούθως και στο 34’ από εκτέλεση κόρνερ του Ισά, ο Οικονόμου έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια και χωρίς να ανησυχεί τον Τζήμα, ενώ στο 40’ διαγώνιο σουτ από τα δεξιά του Ιορδανίδη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στούκας, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται δίχως γκολ στα αποδυτήρια.

Γκολ, ένταση και διακοπή

Στην επανάληψη η Νίκη θέλησε να… τελειώσει με την υπόθεση πρόκριση, αλλά από τη

βαθιά μπαλιά του νεοεισελθόντα Ντόλγκι στο 54’, ο Ντινιωτάκης απέτυχε να νικήσει τον Στούκα, ο οποίος μπλόκαρε. Ενα λεπτό αργότερα ο Θησέας ανέβηκε στην περιοχή της Νίκης, κερδίζοντας φάουλ εκτός περιοχής του Τζήμα, αλλά η εκτέλεση του Κοτζαθανάση πέρασε άουτ.

Η είσοδος του Ντόλγκι στο παιχνίδι έδειξε να «δένει» το κέντρο των κυανόλευκων, με τον Ουκρανό να απειλεί με αριστερό σουτ εκτός περιοχής τον Στούκα, ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ στο 58’.

Με τη Νίκη να ανεβάζει την πίεση αλλά και να αφήνει χώρους ακάλυπτους στην άμυνα, οι κυανόλευκοι πίεσαν στο δίλεπτο 65’-66’, όταν αρχικά από κόρνερ του Μέτσε ο Παπαδήμας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στούκας έδιωξε σε νέο κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κραγιόπουλος δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει και την μπάλα να φεύγει και πάλι σε κόρνερ. Από τη νέα εκτέλεση ο Ιορδανίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Με ακόμη 15 λεπτά να απομένουν μέχρι το φινάλε ο Θησέας έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 75’, με τον Οικονόμου να βγάζει κάθετη πάσα για τον Αντζούρη, ο οποίος βλέποντας τον Τζήμα να βρίσκεται εκτός εστίας έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Αντζούρης βγήκε και πάλι απέναντι από την εστία της Νίκης, με τον Τζήμα όμως να αποκρούει το διαγώνιο σουτ και τη Νίκη να βγαίνει στην αντεπίθεση. Από πάσα του Ιορδανίδη στον Τζιώρα ο τελευταίος δεν λάθεψε απέναντι από τον Στούκα, έγραψε το 1-0 στο 77’ και δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, με τον αγώνα ωστόσο να διακόπτεται.

Συγκεκριμένα μετά το γκολ ο Τζιώρας κατευθυνόμενος προς το βόρειο πέταλο και ζητώντας από τους φίλους του Θησέα να σωπάσουν, μετά από χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι, ο πάγκος των φιλοξενούμενων αντέδρασε για να ακολουθήσει γενικότερη σύρραξη και διακοπή από τον διαιτητή Νικόπουλο, ο οποίος με τους βοηθούς του κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια και η αναμέτρηση ξεκίνησε και πάλι μετά από 14 λεπτά και αφού τα πνεύματα έδειξαν να ηρεμούν.

Με την επανέναρξη του αγώνα και στο 87’, ο Τζάθας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν έστειλε την μπάλα εξ επαφής στο αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Στούκα μετά από ενέργεια του Αλ. Αναστασίου, αλλά ο Τζιώρας ένα λεπτό αργότερα «καθάρισε» την πρόκριση, αφού με δυνατό σουτ μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί για δεύτερη και τελευταία φορά στα δίχτυα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος-Μπούις) Τζήμας, Παπαδήμας, Λάιος, Κοντοές, Κρστιτς (46’ Ντόλγκι), Κραγιόπουλος, Ιορδανίδης, Μέτσε, Ντινιωτάκης (67’ Τζιώρας), Ματθαίου (46’ Τζάθας), Αλ. Αναστασίου (86’ Αλ. Καρτσαμπάς)

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ρουκάς, Σπ. Αναστασίου, Μοράλες (62’ λ.τρ. Αραμπατζής), Ιωάννου, Οικονόμου, Δημουλάς (57’ Αντζούρης), Σφάκας (82’ Καραλόπουλος), Βλάχος (69’ Ζάγκας), Κοτζαθανάσης, Ισά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου