ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-481069

“Κουκούλωμα” στη Super League! 

Οι κατηγορίες περί «μη καθαρού πρωταθλήματος πέρυσι» και όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν στη θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League την μια Τρίτη είναι σαν μην ειπώθηκαν ποτέ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την άλλη κατά την έκτακτη συνεδρίασή του το συμβούλιο της λίγκας.

Είναι μια απόφαση στην οποία οδηγήθηκε μετά τη συναίνεση που υπήρξε ανάμεσα στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Νικόλα Πατέρα, οι οποίοι είχαν μιλήσει πριν από τη προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τα είχαν βρει και με αυτήν τη μεταξύ τους συμφωνία και συναίνεση πήγαν στο συμβούλιο.
Οι παράγοντες των ομάδων αποφάσισαν να κλείσουν το θέμα και να επιλέξουν την ανακωχή και τη συναίνεση, κάτι που για το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι θετικό, μιας και οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί έτειναν να γίνουν ανεξέλεγκτες. Αυτό, βεβαίως, δεν αλλάζει στο παραμικρό την ουσία αυτών που έγιναν χθες στα γραφεία της οδού Αστροναυτών και τα οποία με μία λέξη μπορούν να περιγραφούν ως κουκούλωμα!
«Το θέμα θεωρείται λήξαν» είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας, κατά του οποίου φέρεται να ακούστηκαν οι περισσότερες κατηγορίες στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης από τον πρόεδρο της λίγκας και αφεντικό του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατόπιν αυτής της δήλωσης το θέμα θα πρέπει να θεωρείται πραγματικά λήξαν, αλλά έως πότε είναι το ερώτημα. Μέχρι το επόμενο πέναλτι ή μέχρι να διαμαρτυρηθεί και πάλι ο κ. Μαρινάκης ή και κάποιος άλλος παράγοντας για μια διαιτησία;
«Δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι, συνεχίζουμε ενωμένοι» ήταν η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη, που στην περίπτωση που αναζητηθεί νικητής όλων αυτών που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, σε αυτόν μπορεί να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός αυτός, διότι και σαφές κατέστησε αυτό που ήθελε από την περασμένη εβδομάδα και τη συναίνεση που ήθελε τελικά πέτυχε προχθές.
 
 
 
 
 
     
Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Ο Γιώργος Παράσχος ήταν προπονητής στον Πανιώνιο για μια εβδομάδα, αλλά δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι γιατί στο μοναδικό που πρόλαβε ήταν τιμωρημένος… Τον Ελληνα τεχνικό τον ανάγκασαν να παραιτηθεί οι «εξελίξεις» και το πωλητήριο της ΠΑΕ. Ολες αυτές οι εξελίξεις «άγγιξαν» εμμέσως και τον Ολυμπιακό Βόλου, λόγω των σεναρίων για την επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.
 
 
Αυτή είναι η μοίρα του Ελληνα προπονητή. Να αποτελεί το πρώτο «θύμα», τον πρώτο άνθρωπο που «πληρώνει το μάρμαρο» σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είτε αυτή δεν ανταποκρίνεται στους στόχους και στις προσδοκίες, είτε πωλείται, είτε αντιμετωπίζει οικονομικά θέματα, είτε επειδή δεν… κοιμήθηκε καλά ο πρόεδρος το προηγούμενο βράδυ…
Απλά είναι λίγο παρεξηγημένος και ο ρόλος του και έτσι ένα από τα πιο ανασφαλή επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι το να είσαι προπονητής. Στο θέμα του Πανιωνίου όμως και του Παράσχου δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολλοί θεωρούν ότι ο Παράσχος βρήκε την ευκαιρία να την κάνει στα δύσκολα, αλλά ο έμπειρος Ελληνας τεχνικός απλά δεν συμφώνησε όπως πάρα πολλοί άλλωστε στο θέμα της πώλησης της ΠΑΕ στον Μάκη Ψωμιάδη. Σίγουρα ένας προπονητής δεν έχει λόγο σε ανάλογα θέματα, αλλά έχει όμως το δικαίωμα να επιλέξει.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στην πώληση της ΠΑΕ Πανιώνιος στον Ψωμιάδη έχει εκφραστεί κατά και ο Αχιλλέας Μπέος. «Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με κανέναν που θα διακυβεύσει το μέλλον του συλλόγου», είναι το μήνυμα του προς τον Τσακίρη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές.  
Εμμέσως το θέμα του Πανιωνίου «άγγιξε» και τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού τα σενάρια της επιστροφής του Αχιλλέα Μπέου στη Νέα Σμύρνη άρχισαν να φουντώνουν και να μεταδίδονται παντού. Ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ομάδας θέλησε να ξεκαθαρίσει και παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η ομάδα της καρδιάς του είναι ο Πανιώνιος, απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής του…
Αυτό που ακούστηκε έντονα είναι ότι ο Μπέος θα ήθελε να επιστρέψει ως ήρωας στη Νέα Σμύρνη και αυτή είναι η ευκαιρία. Ομως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς, έτσι. Εκτός του ότι μεγάλη μερίδα φιλάθλων αντιτίθενται σε μια τέτοια επιστροφή και ίσως δημιουργούνταν περισσότερα προβλήματα στον ιστορικό σύλλογο, αυτή την στιγμή ο Αχιλλέας Μπέος έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και έχει διαμορφώσει το έδαφος σε μια άλλη ομάδα, στον Ολυμπιακό Βόλου, που βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης. Επιχειρηματικά και επενδυτικά ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί ένα πιο δυνατό χαρτί από τον Πανιώνιο στην παρούσα φάση.
Η ανησυχία πάντως συνεχίζει και υφίσταται στα στέκια των φιλάθλων. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από το παρελθόν και από την ιστορία. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε ως δεδομένο είναι μια υπόσχεση: «Ο Αχιλλέας  Μπέος θα συνεχίσει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό Βόλου, για να ολοκληρώσει όλα όσα έχει υποσχεθεί και ήδη υλοποιεί για τη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια».
Αυτή είναι η δέσμευση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού παίρνοντας θέση για τα σενάρια. Οφείλουμε να την σεβαστούμε και να τον εμπιστευτούμε. Να μην δημιουργούμε χωρίς δεδομένα φήμες που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν ένα κλίμα αμφιβολίας.
 
 
 
 
 
 
 
Σενάρια για Ροτζέριο  
Η επιθυμία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου για επιστροφή του Ροτζέριο έχει αρχίσει και δημιουργεί ήδη τα πρώτα σενάρια. Σύμφωνα με αυτά ο Βραζιλιάνος ίσως φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα τον Ιανουάριο. Επειδή το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και ο Αστέρας Τρίπολης δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει ελεύθερο σκέφτεται να τον παραχωρήσει πιο νωρίς, με τον Ολυμπιακό να καραδοκεί… Αν όλα αυτά ισχύουν, θα φανεί στον επόμενο μήνα.
Αγ. Θαν.

Ξεκαθάρισμα σύντομα

Σύντομα θα ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα στον Ολυμπιακό Βόλου και οι πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση έχουν «επιλεγεί». Απλά κυκλοφορεί η φήμη ότι υπάρχει αμφισβήτηση προς τις αποφάσεις που προέρχεται εκ των έσω. Αυτά πάντα συμβαίνουν όμως στις ομάδες και δεν χρειάζεται να παρερμηνεύονται τα πράγματα…
Αγ. Θαν.  
 
Κάλεσμα
Κάλεσμα μέσω συνέντευξής του στο αθλητικό ραδιόφωνο Blue Star έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη, Δημήτρης Ιωαννίδης, σε ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να βοηθήσουν, να στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Ιωαννίδης είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που «τρέχουν» για τη Νίκη και για τα θέματά της… Η ομάδα χρειάζεται κι άλλα στελέχη που να την αγαπούν και να έχουν διάθεση να την βοηθήσουν…
Αγ. Θαν.
 
Τους ξεχώρισε…
Τρία πρόσωπα με τα οποία βρέθηκε μαζί τους στη Νίκη επέλεξε ο Δημήτρης Μπαλάφας, πρώην παίκτης των κυανολεύκων και νυν του Εθνικού Φιλιππιάδας να ξεχωρίσει στα τόσα χρόνια της καριέρας του. Σε συνέντευξη που έδωσε χαρακτήρισε ως καλύτερο συμπαίκτη του τον Βαγγέλη Ρουμελιώτη, ενώ για τους προπονητές που συνεργάστηκε καλύτερα «έδειξε» τους Γούναρη και Διαμαντόπουλο… Αναμφίβολα η κυανόλευκη ομάδα ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της καριέρας του Δημήτρη και έχει «κρατήσει» πολλά από αυτή.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά τι έγινε; Επιασαν τόπο οι μηνύσεις και κάποιοι μπήκαν στη θέση τους;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου