ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συμπληρώθηκε το καρέ

συμπληρώθηκε-το-καρέ-481081

Με την ολοκλήρωση των τριών χθεσινών παιχνιδιών σε Νέα Αγχίαλο, Πτελεό και Αγία Παρασκευή ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ.Θ. Ο Εθνικός προκρίθηκε σε βάρος του ΓΣΑ στα πέναλτι με 5-4, ενώ η κανονική του διάρκεια ήταν 3-3. Ο Πρωτεσίλαος επιβλήθηκε άνετα με 3-0 της Χλόης, ενώ ο Κυπελλούχος Πύρασος στο ντεμπούτο του Λευτέρη Καλογήρου επιβλήθηκε με 2-1 της Αγίας Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Ρήγας προκρίθηκε σε βάρος του Απόλλωνα Καναλίων με 4-0. Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορίσει η Ε.Π.Σ.Θ.
*Ρήγας Φεραίος-Απόλλων Καναλίων 4-0 (21’ Μιχολίτσης, 56’ Μόσιος, 76’Δανιλόπουλος, 80’Ζαχαράκης)
*Πύρασος-Αγία Παρασκευή 2-1 (35’ Πετρίδης, 83’ Κίτσος – 31’ Καρτάλης)
* Εθνικός-Γ.Σ.Αλμυρού 3-3 (5-4 πεν.) (12’,62’ Ζατσάι, Κουτσουνιδης – 2’, 63’ Πλασταράς, 65’ Λόρι)
* Πρωτεσίλαος-Χλόη 3-0 (5’ Μαλλιαρός, 55’ Παπαδόπουλος, 86’ Ι. Παναγιώτου)
 
 

 

Ανετα ο Πρωτεσίλαος  

Ανετη νίκη με σκορ 3-0 και πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Θ. πήρε χθες ο Πρωτεσίλαος επικρατώντας της Χλόης. Η αποστολή των παικτών της ομάδας του Πτελεού έγινε πιο εύκολη όταν στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Μαλλιαρός άνοιξε το σκορ με την τύχη να είναι με το μέρος του. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά αλλά μετά από άστοχη έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Χλόης. Το 2-0 έγινε δέκα λεπτά μετά από την έναρξη της επανάληψης, όταν ο Γιάννης Παναγιώτου με σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζούκα και στην επαναφορά ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε έπειτα από σουτ του Γιάννη Παναγιώτου, ο οποίος δέχθηκε την μπάλα μετά από πάσα του Τσιριγκούλη στο 86ο λεπτό.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Αράπης, Λεϊμονής, Διαμαντής, Μαλλιαρός (63’ Κόρκος), Α. Παναγιώτου, Κόρδα, Β. Σιαμανίκος (46’ Δ. Σιαμανίκος), Ι. Παναγιώτου, Παπαδόπουλος, Α. Κατσαβριάς (75’ Τσιριγκούλης), Ράπτης.
ΧΛΟΗ: Ζούκας, Συρταδιώτης, Κατσίκης, Βασιλειάδης, Τρίγκας, Κολοκοτρώνης (65’ Πάσχος), Λίταινας, Παγώνης(70’ Πάσσιας), Κουβάτας(57’ Χατζηαθανασίου), Δημόπουλος, Παντελίδης.
 
 
 
 
Πρόκριση – θρίλερ για Εθνικό
 
Ούτε τα 90’ αλλά ούτε και τα έξτρα 30’ λεπτά της παράστασης ήταν αρκετά προκειμένου να αναδειχθεί νικητής στην χθεσινή νοκ άουτ αναμέτρηση ανάμεσα σε Εθνικό και ΓΣ Αλμυρού. Μετά το τελικό 3-3 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την άσφαιρη παράταση οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν υπό το φως των προβολέων του γηπέδου της Αγίας Παρασκευής στα πέναλτι, εκεί όπου ο Εθνικός φάνηκε πιο τυχερός παίρνοντας την πρόκριση με το τελικό 5-4.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από όμορφο συνδυασμό του Πλασταρά με τον Κέρι και το πλασέ του πρώτου να καταλήγει στα δίχτυα του Εθνικού.
Στην συνέχεια ο Εθνικός απάντησε και με ενέργεια του Αντωνίου από τα αριστερά ο Ζατσάι πήρε την πάσα από τον αριστεροπόδαρο μέσο και σκόραρε με πλασέ, νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 12’.
Μάλιστα οι παίκτες του Κώστα Κούτσικα δεν έμειναν εκεί, αφού διπλασίασαν τα τέρματά τους με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κουτσουνίδης. Το πέναλτι κέρδισε ο Ζατσάι μετά από πάσα του Κόκκα στο 21’. Μάλιστα στην συγκεκριμένη φάση ο Ζατσάι κέρδισε εκτός από την εσχάτη των ποινών και την κόκκινη κάρτα του Β. Γκεοργκίεφ, μιας και ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφθασαν στην επίτευξη ακόμη ενός τέρματος, όταν ο εκ των πρωταγωνιστών του χθεσινού αγώνα Άλεξ Ζατσάι μαζί με τον Νίκο Αντωνίου πέτυχε το δεύτερό του τέρμα στο 52’ μετά από ατομική του ενέργεια.
Όμως οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια και μείωσαν σε 3-2 με τον Πλασταρά να κάνει σουτ από κοντά και να κερδίζει τον Κουτσιρίμπα στο 63’.
Δύο λεπτά μετά ήρθε και η ισοφάριση, όταν ο Κέρι έκανε το 3-3 εκτελώντας φάουλ.
Οι δύο ομάδες μέχρι και το τέλος είχαν αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν εκ νέου και έτσι οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Εκεί ο ΓΣΑ έμεινε να αγωνίζεται με 9 ποδοσφαιριστές μετά και την αποβολή του Σ. Γκεοργκίεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν από το 120’.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι με τον Κέρι να αστοχεί στο δεύτερο πέναλτι για την ομάδα του και τον Κουτσουνίδη να σκοράρει στο τέλος του αγώνα κάνοντας έτσι το 5-4.
*Από την μεριά της η ομάδα του ΓΣΑ είχε παράπονα από την διαιτησία του κ. Σκουλά
Η σειρά των πέναλτι
ΓΣΑ: Πλασταράς 0-1
Εθνικός: Αντωνίου 1-1
ΓΣΑ: Λόρι άουτ
Εθνικός: Ζατσάι 2-1
ΓΣΑ: Νικηφοράκης 2-2
Εθνικός: Πούλιος 3-2
ΓΣΑ: Αραπίτσας 3-3
Εθνικός: Μίλτος 4-3
ΓΣΑ: Βούλγαρης 4-4
Εθνικός: Κουτσουνίδης 5-4
ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουτσιρίμπας, Καψιώτης, Κουρεμένος, Κουτσουνίδης, Τσιγιάννης, Λάππας(7’ Μπαντέκας), Παρίσης, Κόκκας (53’ λ.τρ. Τσίρος, 75’ λ.τρ. Πούλιος), Αντωνίου, Ζατσάι, Μίλτος.
ΓΣΑ: Πλαβός, Νικηφοράκης, Σ. Γκεοργκίεφ, Πλαβός, Κυριάκος(98’ Κρανάς), Χάνος(60’ Αραπίτσας), Μπιρτσάι, Β. Γκεοργίεφ, Πλασταράς, Κερι, Κοντοβάς (64’ Βούλγαρης).
 
 
Εκαμψε την αντίσταση της Αγίας Παρασκευή ο Πύρασος με 2-1
 
Την νίκη-πρόκριση πήρε χθες ο κυπελλούχος Πύρασος κόντρα στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής με σκορ 2-1. Οι Αγχιαλίτες παρότι έμειναν πίσω στο σκορ κατάφεραν στην συνέχεια να ισοφαρίσουν αρχικά και στη συνέχεια να πάρουν και τη νίκη. Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού παιχνιδιού συγκαταλέγεται το ντεμπούτο του Λευτέρη Καλόγηρου στον πάγκο της ομάδας του Πυράσου.
Οι μπλε μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και έτσι στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ με τον Κίτσο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φθάνει στο Βούλγαρη, ο οποίος με σουτ απείλησε τον Πλακαρό που μπλόκαρε.
Μετά από νέο φάουλ του Γεωργιάδη στο 12ο λεπτό ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε την μπάλα και με κοντινή κεφαλιά ο Μπασδάνης έστειλε την μπάλα άουτ.
Οκτώ λεπτά μετά ο Βούλγαρης απείλησε με σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Πλακαρός απέκρουσε. Στο 23ο και 25ο λεπτό η κεφαλιά του Πετρίδη αρχικά πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γεωργιάδη.
Τελικά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού το σκορ άνοιξε στο 31ο λεπτό η Αγία Παρασκευή, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Στραβέλλα από τα αριστερά ο πολύπειρος Καρτάλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στούκα.
Όμως η απάντηση ήταν άμεση για τους γηπεδούχους και δύο μόλις λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης έκανε την σέντρα με στόχο τον Πετρίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1 στ 35’.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο πρώτο της λεπτό ο Πλακαρός απομάκρυνε τον κίνδυνο σε φάουλ του Γεωργιάδη. Στο δίλεπτο 77-78 ο Πύρασος δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν από την μία ο Πετρίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά και από την άλλη ο ίδιος παίκτης είχε σουτ το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο Πλακαρός κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 81ο λεπτό όταν σε ενέργεια του Στεφανή και εντυπωσιακό γυριστό σουτ παραχώρησε κόρνερ, απομακρύνοντας την μπάλα με το ένα χέρι.
Ο Πύρασος συνέχισε τον επιθετικό μονόλογο και κατάφερε να φθάσει στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος στο 83’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη ο Κίτσος ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αγίας Παρασκευής για να γίνει και το τελικό 2-1 με το οποίο ο Πύρασος προκρίθηκε στα ημιτελικά.
ΠΥΡΑΣΟΣ: Στούκας, Τανάγιας, Κόκκας, Στεφανής, Αποστολίδης, Μπασδάνης, Βούλγαρης (67’ Κωνσταντάκος-75’ Φασουράκης), Νούσιας, Γεωργιάδης, Κίτσος, Πετρίδης (89’ Σπύρου).
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Πλακαρός, Σιγάλας, Δημούτσης, Μπόρας, Βαφείδης (51ʼ Μιχαήλ), Γκίνης, Οικονόμου, Στραβέλας, Αποστολίδης, Ζάγκας (82ʼ Κοπάνας), Καρτάλης (68ʼ Πότσουτσα).
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου