ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Πρώτος στόχος η παραμονή”

πρώτος-στόχος-η-παραμονή-481123

Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας είναι ο Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Παράλληλα ο Αργεντινός μέσος τόνισε πως πρώτος στόχος της ομάδας του Σάκη Τσιώλη είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ακόμη εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Βόλο.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργεντινού μέσου του Ολυμπιακού:
Είσαι ικανοποιημένος με τη βαθμολογική συγκομιδή και τη μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας σου;
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας μου. Βέβαια, θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς σύμφωνα με την απόδοσή μας. Στις Σέρρες π.χ. χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς, γενικότερα όμως πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά».
Τι στόχο έχει θέσει η ομάδα από την αρχή της σεζόν;
«Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή της στην κατηγορία και μία καλή βαθμολογική αποκομιδή ως το τέλος του πρώτου γύρου ώστε να είμαστε πιο άνετοι και χαλαροί στο δεύτερο γύρο. Τίποτα δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε γιατί η ομάδα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της».
 
Σε τέσσερις εντός έδρας αγώνες έχετε Μ.Ο. θεατών 7.103, γεγονός που δείχνει ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει την ομάδα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την καλή πορεία της ομάδας αλλά και την ψυχολογία σας;
 
«Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που κάνει η πόλη για να στηρίξει την ομάδα. Όταν παίζουμε και βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο κοντά μας παίρνουμε κουράγιο και θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας. Ευχαριστούμε θερμά το φίλαθλο κόσμο για τη στήριξή του και από τη μεριά μας υποσχόμαστε ότι θα τους ανταμείψουμε. Όταν οι κερκίδες είναι γεμάτες τότε οι παίκτες δίνουν ακόμη περισσότερα κι από τις δυνατότητές τους».
 
Θα ήθελες να μείνεις για χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου;
 
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος στην ομάδα και στην πόλη και θα ήθελα να μείνω για πάρα πολλά χρόνια, αν φυσικά η καριέρα μου το επιτρέψει».
 
Πώς σου φαίνεται ο Βόλος και οι άνθρωποί του;
 
«Η πόλη του Βόλου είναι πανέμορφη και ήσυχη, ο κόσμος μου δίνει πολύ αγάπη και τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου νιώθουμε ευτυχισμένοι στο Βόλο. Οι άνθρωποι είναι απλοί και ξεκάθαροι και ο Βόλος με το Πήλιο είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας».
 
Επόμενος αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης στο Βόλο. Πώς προετοιμάζεστε γι’ αυτόν τον αγώνα; Υπάρχει άγχος για θετικό αποτέλεσμα;
 
«Άγχος δεν υπάρχει. Εμείς θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να προετοιμαζόμαστε, με την ίδια συνέπεια και εργατικότητα όπως κάνουμε πάντα πριν από κάθε αγώνα. Ανυπομονούμε να έρθει ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ευελπιστούμε πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το θέλουμε όλοι: παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλαθλοι».
 
Ποια θεωρείς ότι είναι τα προτερήματά σου και ποια τα μειονεκτήματά σου σε αγωνιστικό επίπεδο;
 
«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα πιστεύω ότι στα προτερήματά μου είναι ότι πάντα όταν προετοιμάζομαι προσπαθώ να κάνω ό,τι πρέπει και στον αγώνα δίνω όλη μου την ψυχή για να βοηθήσω την ομάδα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν βγαίνουν τα πάντα τα πράγματα όπως τα θέλω ή όπως έχω σχεδιάσει».
 
Ποιους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος θα ήθελες συμπαίκτες σου και γιατί;
 
«Θα ήθελα συμπαίκτες μου το Νίνη γιατί είναι πολύ καλός παίκτης, τον Βιερίνια του ΠΑΟΚ διότι κινείται πολύ καλά μέσα στον αγώνα και χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά την μπάλα. Επίσης τον Ιμπαγάσα, διότι παίζει πολύ έξυπνα και μπορεί να φέρει στα μέτρα του το ρυθμό του παιχνιδιού, διατηρώντας ταυτόχρονα μία πολύ καλή οπτική του αγώνα».
 
Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες;
 
«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μου επεφύλασσε η ζωή αν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω να κάνω και πολλά πράγματα, σίγουρα όμως θα εργαζόμουν για να βοηθήσω την οικογένειά μου».
 
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους, εκτός αυτών του Ολυμπιακού Βόλου;
 
«Θα ήθελα να πω στο σύνολο των φιλάθλων να έρχονται στο γήπεδο και να στηρίζουν τις ομάδες τους με πάθος και ενθουσιασμό χωρίς όμως βία. Λογικό είναι ότι κάποιες φορές η ομάδα χάνει και κάποιες άλλες κερδίζει. Πρέπει όλοι οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν το θέαμα και τους κόπους των ομάδων τους, διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου, τα τελευταία χρόνια».
 
Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;
 
«Ειλικρινά όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα. Αν και για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα αντιμετώπισα και πολλές δυσκολίες, γενικά νιώθω ευχαριστημένος για όσα έχω πετύχει».
 
Με ποια σειρά θα έβαζες τα ακόλουθα και γιατί: Χρήματα, Οικογένεια, Υγεία, Καριέρα, Διασημότητα, Εθνική Ομάδα…
 
Οικογένεια: Είναι το σημαντικότερο για μένα, το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξής μου να επιστρέφω σπίτι και να βλέπω ευτυχισμένα τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Δεν αλλάζω με τίποτα την οικογένειά μου.
 
Υγεία: Διότι είναι το πολυτιμότερο αγαθό.
 
Καριέρα: Το ποδόσφαιρο δεν είναι για μένα μόνο ένα επάγγελμα αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, που μου δίνει ικανοποίηση και χαρά. Ζω κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο πολύ έντονα και στόχος μου είναι να βελτιώνομαι ολοένα και περισσότερο.
 
Εθνική Ομάδα: Η χώρα μου, η Αργεντινή έχει μία εθνική ομάδα που έχει φτάσει πολύ ψηλά, έχει αλλάξει επίπεδο. Η συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα της χώρας μου μπορεί να είναι το όνειρο κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή αλλά στην περίπτωσή μου τα πράγματα είναι διαφορετικά: Δεν το σκέφτομαι, είμαι ικανοποιημένος με ό,τι έχω καταφέρει. Εξάλλου η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής προφανώς θα μείνει απλώς ένα όνειρο.
 
Χρήματα: Διότι τα χρήματα μπορεί να είναι ένα σημαντικό αγαθό για την επιβίωσή σου, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε το εισιτήριο για την ευτυχία.
 
Διασημότητα: Λόγω του χαρακτήρα μου, δεν μου αρέσει ούτε η δημοσιότητα, ούτε έχω ως στόχο να γίνω διάσημος. Αντίθετα, νιώθω παράξενα όταν με σταματούν στο δρόμο για να βγάλουν μαζί μου φωτογραφίες, είμαι αρκετά ντροπαλός.
 
Ποιες είναι οι κύριες διαφορές της χώρας σου με την Ελλάδα;
 
«Στην Αργεντινή οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Αντίθετα στην Ελλάδα υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια. Εδώ μπορώ να περπατώ στο δρόμο με την οικογένειά μου και να μην ανησυχώ. Επίσης στην Ελλάδα τα πάντα είναι πιο οργανωμένα. Ο κόσμος στη χώρα μου κυκλοφορεί τρομοκρατημένος από τη βία και την εγκληματικότητα, εκεί όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».
 
 
 
Τα αγαπημένα του…
 
Φαγητό: Σνίτσελ με πουρέ
 
Χρώμα: Πράσινο
 
Αυτοκίνητο: Πεζό 206
 
TV-Show: Δεν μου αρέσουν οι εκπομπές στην τηλεόραση, προτιμώ τις ταινίες.
 
Χόμπι: Να παίζω ποδόσφαιρο με το γιο μου, το Φακούντο και να πηγαίνω βόλτα με τα παιδιά μου, το γιό μου και την κόρη του Ντάνα, σε πάρκα της πόλης ή στην πανέμορφη παραλία του Βόλου.
 
Τραγούδι: Αρκετά αν και προτιμώ τον… ύμνο της ομάδας μας, τον ύμνο του Ολυμπιακού Βόλου, όπως τον τραγουδούν οι φίλαθλοι μας στο γήπεδο!
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου