ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλικό διαγώνισμα… θετικόν!

φιλικό-διαγώνισμα-θετικόν-481139

Με κορυφαίο τον Φωτάκη (ένα γκολ, μία ασίστ στον Σαμαρά), η ανανεωμένη Εθνική νίκησε 2-1 την Αυστρία στη Βιέννη, παίζοντας καλά στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά το 4-3-3 των αγώνων με Λετονία και Ισραήλ, ο Φερνάντο Σάντος στράφηκε στο 4-2-3-1. Μπροστά από τον Τζόρβα, η άμυνα αποτελούνταν από τους Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο. Καραγκούνης και Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Κονέ δεξιά, Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Σαμαρά πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Ίδιο σύστημα και από τον Ντίντι Κονσταντίνι, με τον πανύψηλο Μάιερχοφερ.

Η Εθνική ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο. Ανύπαρκτη επιθετικά, χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία(!), με τη συνεργασία Τζαβέλλα και Χριστοδουλόπουλου αριστερά να μη λειτουργεί και αυτή των Τοροσίδη και Κονέ δεξιά να είναι καλύτερη, αλλά όχι σταθερή και πλήρως αποδοτική.

Από την άλλη πλευρά οι Αυστριακοί μπήκαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο 10λεπτο, όταν και κέρδισαν πέναλτι στο 4’ το οποίο «έσωσε» ο Τζόρβας (απέκρουσε την εκτέλεση του Κλάιν) και είχαν δύο-τρεις καλές στιγμές (5’, 37’ Μάιερχοφερ, 16’ Αρναούτοβιτς) και σκόραραν με τον Μάιερχοφερ στο 36’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε (κακώς) ως επιθετικό φάουλ στον Τζόρβα. Οι Ελληνες διεθνείς επιστράτευσαν συχνά τα δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ παρέμειναν ακίνδυνοι, χωρίς τελική προσπάθεια!

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σάντος έβαλε Βύντρα και Φωτάκη αντί των Κονέ και Τοροσίδη και η Εθνική έβαλε αμέσως γκολ, μόλις στο 49’ με ωραία κεφαλιά του Σαμαρά μετά από σέντρα του Φωτάκη. Ο μέσος του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, πέτυχε και το 2ο ελληνικό γκολ στο 81’ με το οποίο ήρθε η νίκη.

Μετά το 0-1 η Αυστρία πίεσε, έχασε ευκαιρίες (51′ Γιουνούζοβιτς, 57′ Κάβλακ) και έφτασε στην ισοφάριση με τον Φουκς στο 67’. Η Ελλάδα κατάφερε κάποιες στιγμές να κρατήσει την μπάλα, αλλά ήταν και ευάλωτη σε κάποιες γρήγορες εναλλαγές των γηπεδούχων στην άμυνά μας, που έφεραν την ευκαιρία του Αρναούτοβιτς (72’).

Ωστόσο και η Ελλάδα (μετά το 1-1) έψαξε το γκολ, απείλησε με Καραγκούνη (73’, 81’) και μετά το 2-1 είχε μία μεγάλη ευκαιρία για 3ο γκολ με τον Φωτάκη (86’). Στο τέλος οι Αυστριακοί απείλησαν (83′, 88′ Γιάνκο, 90’+4’ Γιάντσερ), αλλά δεν απέτρεψαν την ήττα.

————

Αυστρία-Ελλάδα 1-2

ΣΚΟΡΕΡ: 67′ Φουκς – 49′ Σαμαράς, 81′ Φωτάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάσα Κέβερ (Ελβετία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Παπασταθόπουλος, 83′ Καραγκούνης

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μάχο (46′ Γκράτσαϊ), Κλάιν, Φουκς, Πρεντλ, Σίμερ, Πέλιβαν (69′ Σάρνερ), Αλαμπα, Κάβλακ (58′ Γιάνκο), Αρναούτοβιτς (87′ Γιάντσερ), Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ (69′ Λιντς).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης (46′ Βύντρα), Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74′ Καφές), Καραγκούνης (90’+1′ Μάκος), Κονέ (46′ Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (84′ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71′ Φετφατζίδης).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου