ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δοκιμές στο φιλικό με την Αυστρία

δοκιμές-στο-φιλικό-με-την-αυστρία-481521

Με αρκετά νέα πρόσωπα στην αποστολή βρίσκεται στην Βιέννη η εθνική ομάδα ανδρών, όπου σήμερα (21.30) θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Αυστρίας σε φιλικό παιχνίδι. Ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζεται να δώσει ευκαιρίες στα νέα πρόσωπα που έχουν κληθεί και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του «EURO 2012» τον επόμενο χρόνο. Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση λίγο μετράει για την εθνική, με τον Πορτογάλο να τεστάρει παίκτες, σχήματα και την ετοιμότητα των νέων που κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αναζητώντας ουσιαστικά τη συνέχειά της.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού είναι ένα από αυτά τα νέα πρόσωπα και δήλωσε έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος: «Είναι τιμή για μένα που κλήθηκα στην εθνική και θέλω να παραμείνω μέλος της. Ευχαριστώ τον κ. Σάντος για την κλήση και θα κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω», δήλωσε σχετικά ο νεαρός άσος, ενώ δηλώσεις έκανε επίσης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος: «Είναι ένα καλό τεστ για την ομάδα. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα παιχνίδια με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012.» Το αφεντικό της ομοσπονδίας ρωτήθηκε και για την υπόθεση με τα ύποπτα παιχνίδια και για το αν υπήρξε καθυστέρηση της διαδικασίας να φτάσουν τα στοιχεία στη δικαιοσύνη: «Για μένα δεν υπήρξε καθυστέρηση. Την υπόθεση τη γνωρίζω από την πρώτη ημέρα και είμαι ο πρώτος που κίνησε τις διαδικασίες», τόνισε σχετικά.

Αναφορικά με την επιλογή του Φερνάντο Σάντος να καλέσει πολλά νέα πρόσωπα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είπε: «Δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις επιλογές του προπονητή, αλλά με χαροποιεί ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά».

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι παρέλαβε το σχέδιο ανάπτυξης των Εθνικών ομάδα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό που όπως είχε τονίσει και ο Φερνάντο Σάντος θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Φετφατζίδης μετά παρουσιάστηκε αισιόδοξος για πρόκριση στα τελικά του «EURO 2012», λέγοντας: «Είναι στο χέρι μας να προκριθούμε στο Euro και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει ένας νέος κορμός, αλλά και αρκετά νέα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα".

Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι: Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Φωτάκης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Τοροσίδης, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου