Η Ελλάδα οριστικά 15η στην κατάταξη της UEFA

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-24, 15:46:32
Η Ελλάδα οριστικά 15η στην κατάταξη της UEFA

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Europa League δεν ήταν πλήγμα μόνο για την Ένωση αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα απέμεινε πια χωρίς εκπρόσωπο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και με απολογισμό 28.600 βαθμούς βρίσκεται στη 15η θέση της κατάταξης, αλλά θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ακόμη και με πρόκριση της ΑΕΚ τα πράγματα θα παρέμεναν δύσκολα.

Τι σημαίνει πρακτικά η 15η θέση; Πολύ απλά, ότι από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-20) τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής Ελλάδας θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις για να βρεθούν στους ομίλους του Champions League. Για την προσεχή σεζόν και εφόσον θα ισχύσουν τα δεδομένα για τη 14η θέση, στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα, ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (7-8 Αυγούστου και 14-15 Αυγούστου τα παιχνίδια), ενώ ο δεύτερος θα εκκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο (24-25 Ιουλίου και 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου).

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν όμως η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, τότε το «καλό» εισιτήριο του Europa League θα πάρει ο σύλλογος που θα τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα, με τις σχετικές ημερομηνίες να ορίζονται στις 9 και 16 Αυγούστου. Ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος, ανάλογα με την κατάληξη στο Κύπελλο) θα εκκινήσουν από το 2ο προκριματικό γύρο (26 Ιουλίου-2 Αυγούστου).

Για την περίοδο 2019-20, ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει ό,τι και προηγουμένως. Ο δευτεραθλητής θα μπει στο 2ο προκριματικό, ο Κυπελλούχος θα αρχίσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα ξεκινήσουν από το 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=