ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-481939

Κι άλλη διαθεσιμότητα!

 Στο «ψυγείο» για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές θα θέσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον Τάσο Κάκο, έπειτα από τα φαλτσοσφυρίγματα του Κερκυραίου στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει πως τίθεται στο περιθώριο ενόψει των προσεχών ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αν και σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔ δεν σκόπευε να τον ορίσει σε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».
Στην περίπτωση του Τάσου Κάκου έχει ενδιαφέρον ο λόγος για τον οποίο τιμωρείται. Ο παρατηρητής του στην Τούμπα, Γιώργος Μπίκας, του έβαλε χαμηλό βαθμό, αλλά οι βασικοί λόγοι που το έκανε αυτό ήταν: α) η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο 78’ η οποία κρίθηκε ιδιαιτέρως αυστηρή και, β) η κακή φυσική κατάσταση του διαιτητή. Για το τελευταίο, μάλιστα, ο διεθνής παρατηρητής επεσήμανε στον Κάκο πως… περπατούσε και ότι παρακολουθούσε τις περισσότερες φάσεις από μακριά!
Αναφορικά με τις δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπίκας είχε ελαφρώς διαφορετική άποψη: Για την «σκαριά» του Τζεμπούρ στον Γκαρσία στο 38’, ο παρατηρητής είπε στον Κάκο ότι ορθώς έδειξε κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ, ωστόσο στον Γκαρσία έπρεπε να γίνουν απλές συστάσεις και όχι να του δείξει κίτρινη. Για την περίπτωση πέναλτι στο 88’ (Λαγός στον Βιεϊρίνια), ο Γιώργος Μπίκας έδειξε εμπιστοσύνη στην κρίση του διαιτητή καθώς φέρεται να του είπε: «Εσύ ήσουν στα πέντε μέτρα. Εγώ ήμουν στην κερκίδα. Άρα είχες σαφώς καλύτερη εικόνα από εμένα».
Πρέπει πάντως να σημειωθούν τα εξής: Ο παρατηρητής βλέπει τις φάσεις την ώρα που γίνονται και δεν έχει τη δυνατότητα του ριπλέι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εκθέσεις τους δεν είναι δεσμευτικές για την ΚΕΔ. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως έπρεπε να αποβληθεί ο Τζεμπούρ και παράλληλα να δοθεί το πέναλτι στον Βιεϊρίνια. Και (μαζί με την άδικη αποβολή του Μανωλά) αυτοί είναι οι λόγοι που θα τεθεί ο Κερκυραίος ρέφερι σε διαθεσιμότητα.
 
 
 
 
 
 
 
Το παιχνίδι της Νίκης με τον Μακεδονικό έτσι όπως εξελίχθηκε τελικά ίσως να έδωσε ακόμα περισσότερα στην ψυχολογία των κυανολεύκων. Η ανατροπή και το γκολ που ήρθε στα τελευταία λεπτά αποδεικνύει ότι όντως οι κυανόλευκοι διαθέτουν ένα ρόστερ, που όταν αποφασίσει να παίξει μπάλα μπορεί να γυρίσει οποιοδήποτε παιχνίδι μοιάζει χαμένο…

 

Μέσα σε επτά λεπτά το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας πήγε από την κόλαση στον παράδεισο. Για να γίνει όμως μια τέτοια ανατροπή δεν είναι απαραίτητη μόνο η ικανότητα των ποδοσφαιριστών. Σε αυτό ρόλο έπαιξε και το γήπεδο, ο κόσμος και η ατμόσφαιρα…
Αν η Νίκη αγωνίζονταν στο γήπεδο της Νεάπολης που χρησιμοποίησε ως έδρα της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ή στο Πανθεσσαλικό, θα ήταν πολύ δύσκολο ο κόσμος να «αγγίξει» την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Αυτό όμως έγινε πολύ εύκολα στο Παντελής Μαγουλάς.
Στην παρουσία του κόσμου στάθηκαν και οι δυο τεχνικοί, τόσο ο Αρμάντο Μαρέντζι όσο και αυτός του Μακεδονικού. «Ο κόσμος μάς έδωσε τη νίκη», ήταν τα λόγια του Κροάτη προπονητή της Νίκης και «σε τέτοια ατμόσφαιρα είναι δύσκολο να κερδίσει μια ομάδα και να παίξει σωστό ποδόσφαιρο», αυτά του ομόλογου του στον Μακεδονικό Θόδωρου Δαλκίδη.
Η Νίκη γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο. Η «κλούβα» μπορεί να αποτελέσει λοιπόν ένα από τα ατού των κυανολεύκων στο φετινό πρωτάθλημα της Football League 2. Η αναγκαστική της επιστροφή στο Παντελής Μαγουλάς τής έκανε τελικά καλό. Χρειάζεται ένα τέτοιο γήπεδο η ομάδα για να παίρνει έστω και όταν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη. Αλλά είπαμε ότι η ανατροπή έγινε σε συνδυασμό και των δυο γεγονότων. Της ατμόσφαιρας και της ποιότητας του ρόστερ των κυανολεύκων με τα δεδομένα της κατηγορίας.
Το θέμα είναι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει δεν χρειάζεται μόνο τα αποτελέσματα στην έδρα της. Πρέπει να παρουσιάζεται ισχυρή και μακριά από αυτή. Το παιχνίδι με τον Ναυπακτιακό είναι κομβικό. Θα δείξει αν η Νίκη μπορεί να κάνει το σερί που χρειάζεται.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Στράτος Γιδόπουλος. Οτι το ματς στη Ναύπακτο είναι η ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα και για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ετσι έχει καταλήξει στον τρόπο που θα μπορέσει η ομάδα να παραταχθεί με διαφορετικό αέρα… Τώρα ποιος είναι αυτός; Υπομονή και μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκύψουν οι προθέσεις του. Μπορεί να είναι κάποια ενδεχόμενη αλλαγή ή κάτι άλλο που ο ίδιος κρίνει ότι θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών…
 
 
 
 
 
 
 
 
Το άκουσαν στο Πανθεσσαλικό
Το τρίτο γκολ της Νίκης το κατάλαβαν μέχρι και το Πανθεσσαλικό. Εκείνη την ώρα είχε προπόνηση ο Ολυμπιακός Βόλου και οι φωνές των φιλάθλων από το Παντελής Μαγουλάς έφτασαν μέχρι τις βόρειες γειτονιές της Νέας Ιωνίας και το στάδιο…
Αγ. Θαν.
 
Μεμονωμένο περιστατικό
Επίθεση από φίλαθλο δέχτηκε ο Στράτος Γιδόπουλος μετά την αναμέτρηση με τον Μακεδονικό. Το περιστατικό ήταν μεμονωμένο την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του ο μεγαλομέτοχος και με την παρέμβαση της αστυνομίας που απομάκρυνε τον παρανοϊκό οπαδό, έλαβε τέλος.
Αγ. Θαν.
 
Στα μπουζούκια
Σε γνωστό κέντρο διασκέδασης με ελληνική live μουσική γιόρτασε τη νίκη της ομάδας του με φίλο του και άνθρωπο της Νίκης ο Αρμάντο Μαρέντζι… Ηθελε να ξεδώσει ο προπονητής των κυανολεύκων, που από την παραμονή του στην Ελλάδα και ως ποδοσφαιριστής γνώριζε για την ελληνική διασκέδαση.
Αγ. Θαν.
 
Αναβολή για… λίπασμα
Αναβολή πήρε το ντέρμπι της Νέας Ιωνίας για τη Β’ Ε.Π.Σ.Θ., Νέοι Αθλητές – Ηρακλής που ήταν να γίνει αύριο. Στο Παντελής Μαγουλάς θα πέσει λίπασμα για την συντήρηση του χλοοτάπητα και έτσι η γηπεδούχος ομάδα ζήτησε αναβολή. Το παιχνίδι θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.
Β.Ζ.
 
«Ανταγωνιστικός στην έδρα του»
Το σχόλιό του για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου έκανε σε μπασκετική σελίδα ο τεχνικός Ιωάννης Διαμαντάκος που κάνει διεθνή καριέρα. Μιλώντας στο superbasket.gr, μίλησε για την δυνατή έδρα που αναμένεται να έχει φέτος η βολιώτικη ομάδα: «Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για το πώς θα παρουσιαστεί στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου που έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του. Πιστεύω ότι στην έδρα του και φέτος θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός».
Αγ. Θαν.
 
Στο Βόλο
Ο Πανελλήνιος «μετακόμισε» στη Λαμία, αλλά οι παίκτες του διασκεδάζουν στο Βόλο. Ετσι κάποιοι από αυτούς έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ του Σαββάτου στη Μαγνησία, αφού στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας οι επιλογές διασκέδασης είναι περιορισμένες…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση της Ημέρας
Ποιος και πότε αναλαμβάνει;
 
 
 
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου