ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νιόπλιας τέλος, προσωρινά… Γκμοχ!

νιόπλιας-τέλος-προσωρινά-γκμοχ-481973

Οπως αναμενόταν, ο Νίκος Νιόπλιας αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό. Η έκπληξη ωστόσο αφορά τον προσωρινό αντικαταστάτη του που δεν είναι ούτε ο Βαζέχα, ούτε ο Ρότσα που αρχικά ακούστηκε, αλλά ο… Γιάτσεκ Γκμοχ!

Χθες το πρωί ο Νίκος Νιόπλιας βρέθηκε στα γραφεία του Νικόλα Πατέρα στο Κολωνάκι, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού αλλά και τον Κώστα Αντωνίου.

Εκεί, αποφασίστηκε σε λιγότερο από μισή ώρα να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, περίπου έναν χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσία του Παναθηναϊκού από τον Έλληνα τεχνικό. Μάλιστα αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με δήλωση του Νίκου Νιόπλια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, την οποία ανταπέδωσα αφιερώνοντας πλήρως τις προσπάθειές μου στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου, αλλά και στην ιστορία της ομάδας, όπως η κατάκτηση του περσινού double και εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα να επαναλάβει αντίστοιχες επιτυχίες και φέτος γιατί της αξίζει. Φεύγω σαν φίλος με την πεποίθηση ότι ενήργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία», ανέφερε ο πρώην πλέον τεχνικός των «πράσινων».

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Νιόπλιας δεν ήθελε να πει πολλά λόγια. «Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Δεν θέλω να πω πολλά, φεύγω με ευχάριστες αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό», δήλωσε, ενώ ο Κώστας Αντωνίου συμπλήρωσε:«Ο Νίκος Νιόπλιας θα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στην Παιανία, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην καριέρα του».

Οσον αφορά τον Γκμοχ; «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει ο κ. Γιάτσεκ Γκμοχ», ανέφερε το δελτίο Τύπου, ενώ ο Πολωνός έκανε και την παρακάτω δήλωση: «Είμαι στρατιώτης στην υπηρεσία του Παναθηναϊκού για όσο μου ζητηθεί. Δεν είναι ώρα για δηλώσεις, αλλά για σκληρή δουλειά».

Η ΠΑΕ πρότεινε στον Κριστόφ Βαζέχα να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία προσωρινά, αρχικά δεν δέχτηκε, αλλά τελικά την Δευτέρα το πρωί πείστηκε να παραμείνει στον πάγκο ως συνεργάτης του Γιάτσεκ Γκμοχ. Επίσης, δεν τέθηκε καν θέμα παραμονής του Ιορδανίδη, ο οποίος ανήκει στο τιμ του Ελληνα τεχνικού και θεωρούνταν βέβαιο πως θα αποχωρήσει μαζί με τον συνεργάτη του.

Όσον αφορά στο σκεπτικό της συμφωνίας με τον Γκμοχ, ο 71χρονος τεχνικός εδώ και 1,5-2 χρόνια συνεργάζεται με το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού και θεωρήθηκε από την ΠΑΕ ως η καλύτερη λύση τη δεδομένη στιγμή, μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, το όνομα του Πορτογάλου Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα του Παναθηναϊκού, ενώ το όλο θέμα έχει αναλάβει να το τρέξει ο Κάρλος Φρέιτας. Μάλιστα ο τελευταίος έχει πολύ καλή άποψη για τον συμπατριώτη του, ενώ κάποιες φήμες ανέφεραν πως το βράδυ της Κυριακής υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών. Οσον αφορά το κασέ του; Αγγίζει, ίσως και να ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ

Ο Πορτογάλος τρεις φορές πρωταθλητής με την Πόρτο σε τέσσερα χρόνια, ο οποίος αποχώρησε προ ημερών από τη Μάλαγα.

Ακόμη ο Γάλλος Πολ Λε Γκουέν, ο οποίος αποχώρησε προ μηνών από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Καμερούν, είναι θετικός στην προοπτική της Ελλάδας και έχει στα υπέρ του την παρουσία της μίνι «γαλλικής παροικίας» των Σισέ, Γκοβού (παλιοί γνώριμοι από τη Λιόν), Μπουμσόνγκ, Καντέ και Πλεσί στην Παιανία.

Φήμες πάντως ανέφεραν ως υποψήφιο και το όνομα του Μαρτσέλο Λίπι, ωστόσο το κασέ του είναι υπέρογκο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου