ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ηρακλής νικητής στο ντέρμπι

ο-ηρακλής-νικητής-στο-ντέρμπι-481996

Ηρακλής και Άρης έχουν δύο από τις χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Το ότι το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Καυτανζόγλειο», για τη 10η αγωνιστική, θα κρινόταν στο γκολ, δεν ήταν έκπληξη. Το μοναδικό γκολ που σημειώθηκε, ήρθε με εντυπωσιακό, αν και τυχερό, τρόπο από τη σέντρα-σουτ του Καρίμ Σολτάνι στο 74’ και έδωσε τη σπουδαία νίκη 1-0 στον «Γηραιό».

Έτσι, ο Ηρακλής, που ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε το πρώτο «τρίποντο» μετά από πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες(!) και πήρε νίκη μετά τις 18 Σεπτεμβρίου (1-0 την Λάρισα), ενώ έσπασε και την παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει τον Άρη στην έδρα του από τη σεζόν 2003-04!

Από την άλλη πλευρά ο Άρης επιβεβαίωση το πρόβλημα που έχει με το γκολ και πρόσθεσε άλλη μια κακή εμφάνιση και μια βαθμολογική απώλεια, μετά το 1-1 με την Λάρισα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αρκετές απουσίες και ίδιο σύστημα (4-2-3-1) για τις δύο ομάδες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης (χωρίς, μεταξύ άλλων, τους Καρλίνιος, Κομπαγιάσι, Παπαστεριανό) είχε τον Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης και τους Αραμπατζή, Μάρα και Σολτάνι πίσω του, με τους Ντάνι και Γκαρσία στον κεντρικό άξονα, ενώ στην άμυνα, μπροστά από τον Ελευθερόπουλο, παρατάχθηκαν οι Κυριαζής, Κανακούδης, Κατσαμπής και Χοσέμι.

Από την πλευρά του, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δεν είχε στη διάθεσή του τους Κόκε, Γκιάρο, Τσεσνάουσκις και Παπαζαχαρία, έκρινε ανέτοιμους τους Τσέζαρεκ και Φαμπιάνο (κρατώντας τους στον πάγκο) και έτσι δεν διατήρησε το αγαπημένο του 4-4-2. Ο Ρουίς ήταν μόνος στην επίθεση, με τους Χαβίτο και Κάλβο στα άκρα, τον Τόχα σε επιτελικό ρόλο λίγο πιο μπροστά από Ναφτί και Πρίττα, ενώ στην άμυνα Λαζαρίδης και Οριόλ ήταν το «νέο» κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Βανγκέλι και Μίσελ στα άκρα και τον Σηφάκη στην εστία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν, δυνατές μονομαχίες και αδυναμία αξιόλογων οργανωμένων επιθετικών ενεργειών. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο δεύτερο μισό του 45λεπτου, με το πρεσάρισμα να αποδίδει και τον Κάλβο να «ταλαιπωρεί» τον Κυριαζή. Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία, μετά το πολύ καλό σουτ του Τόχα στο 3’, δεν ήρθε, αν και υπήρξαν τρεις φάσεις (31’ Ρουίς, 37’ Κάλβο, 44’ Χαβίτο).

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής ήταν «βραχυκυκλωμένος», ο Γιάκομπ απομονωμένος, ο Σολτάνι δεν έδωσε το κάτι διαφορετικό και έτσι ο «Γηραιός» ουσιαστικά δεν είχε μεγάλη ευκαιρία, παρά μόνο τρεις τελικές προσπάθειες από Γιάκομπ (2’), Κατσαμπή (13’) και Σολτάνι (36’).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, αλλά με σαφή διαφοροποίηση της εικόνας του αγώνα. Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που πήρε σταδιακά τα ηνία, έχοντας σαφώς πιο επιθετικές τάσεις, την ώρα που ο Αρης ήταν ανήμπορος να απειλήσει.

Οι καλές φάσεις άρχισαν να έρχονται για την «Γηραιό», με τον Σολτάνι να «προειδοποιεί» στο 52’ και να απειλεί στο 59’, την ώρα που ο Ουζουνίδης έδειχνε τις επιθετικές του τάσεις με την είσοδο του Σίσιτς αντί του Αραμπατζή. Μάλιστα, όταν έφερε τον Σολτάνι δεξιά, τα ρήγματα ήταν μεγαλύτερα, ο Ηρακλής «χτύπησε» και στις αντεπιθέσεις, απείλησε με τον Μάρα στο 71’ και έφτασε στο γκολ με την σέντρα-σουτ του Αλγερινού στο 74’.

Ο Κούπερ δεν είχε ρισκάρει νωρίτερα, καθώς η αλλαγή Τσέζαρεκ-Ρουίς δεν έφερε τροποποίηση συστήματος, αλλά μετά το 1-0 και βλέποντας τον Αρη να μην έχει ευκαιρία(!) έβαλε στο 82’ τον Φαμπιάνο αντί του Πρίττα και «γύρισε» σε 4-4-2. Η πρώτη φάση του Αρη ήρθε στο 85’ με τον Κάλβο (εύκολη για τον Ελευθερόπουλο) και τελικά το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου