ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντετοκούνμπο: “Αν δεν πουλούσαμε CD δεν θα είχαμε να φάμε”

αντετοκούνμπο-αν-δεν-πουλούσαμε-cd-δε-113365

Συγκλονίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τις δηλώσεις που έκανε στο ESPN, λίγες ώρες πριν πάρει μέρος στο 2ο All Star Game της καριέρας του. Ο διεθνής άσος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι κάθεται με υπομονή και υπογράφει διάφορα αντικείμενα στους θαυμαστές του, τόνισε ότι δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και ότι και ο ίδιος πουλούσε αντικείμενα ως τα 17 του για έχει φαγητό η οικογένειά του. Αναλυτικά μέρος από τις δηλώσεις του στο ESPN:

«Δεν μπορείς ποτέ να ξεχάσεις από πού ξεκίνησες. Ξέρω ότι θα πάνε έξω και πρόκειται να τα πουλήσουν, αλλά είχα συνηθίσει να είμαι το μικρό παιδί που πουλούσε πράγματα στον δρόμο. Μεγαλώνοντας και περνώντας όσα πέρασα, κατάλαβα πόσο δύσκολη ήταν η ζωή για μένα και την οικογένειά μου. Θα μείνω για πάντα ταπεινός. Ακόμη και τώρα, δεν έχει σημασία αν θα πάρω συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων από τη NIKE, γιατί έτσι μεγάλωσα δεν αλλάζω».

Όταν κλήθηκε να επεκταθεί σχετικά με τα όσα βίωσε στο παρελθόν, τόνισε: «Ήμουν μικρός. Πουλούσα πράγματα από τότε που με θυμάμαι, 6 ή 7 ετών. Ήμουν εκεί για να βοηθώ τους γονείς μου να πουλήσουν ρολόγια, γυαλιά, CD, DVD. Οτιδήποτε μπορούσαμε. Το έκανα μέχρι τα 17. Το έκανα επειδή έπρεπε. Δεν υπήρχε επιλογή. Αν δεν πουλούσαμε, δεν θα είχαμε φαγητό. Δεν ήταν εύκολο και δεν είναι πολύ μακρινό. Είναι πριν από 6 χρόνια, δεν είναι εύκολο να το ξεχάσω. Αλλά αυτές οι στιγμές ήταν όμορφες. Το να ξεπερνάς τις δυσκολίες και βλέπεις την οικογένειά σου να είναι καλά τώρα, είναι απίστευτο. Θυμάμαι αυτές τις στιγμές και είμαι χαρούμενος που τις ξεπέρασα».

Μάλιστα, ρωτήθηκε και για το θάνατο του πατέρα του και αποκρίθηκε: «Είναι δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου. Όσο περνά ο καιρός, θα γίνεται κάπως πιο εύκολο. Ο πατέρας μου όμως θα είναι πάντα στην καρδιά μου, θα είναι στο παρκέ, στις εξέδρες να με βλέπει. Είναι πάντα μαζί μου και το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να στηρίζω την μητέρα και την οικογένειά μου. Να είμαι ηγέτης και να βεβαιώνομαι ότι ο μικρός αδερφός μου τα πάει καλά στο σχολείο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου