ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δεύτερο μέρος «βγήκε» η Νίκη

στο-δεύτερο-μέρος-βγήκε-η-νίκη-482301

Σαν οι γηπεδούχοι να ήταν κλειδωμένοι στα αποδυτήρια για 45 λεπτά και αποφάσισαν να βγούνε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο, «καταγράφηκε» στη μνήμη των θεατών το παιχνίδι της Νίκης με τον Μακεδονικό, που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Football League 2. Από τη νίκη με 3-2 επί του Μακεδονικού στο Παντελής Μαγουλάς, ο Αρμάντο Μαρέντζι με τους ποδοσφαιριστές του μπορούν να κρατήσουν φυσικά τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο και το πάθος και πείσμα που έδειξαν μέχρι το τέλος και τελικά δικαιώθηκαν.

Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους ποδοσφαιριστές της Νίκης, είναι ότι δεν έδειξαν φιλότιμο. Καταλαβαίνοντας την εις βάρος κατάσταση που είχε δημιουργηθεί την άσχημη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, έκαναν μια ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά που κανείς δεν την περίμενε. Το τελικό 3-2 που διαμορφώθηκε με γκολ του Ντάνισιτς στις καθυστερήσεις ήρθε να τους λυτρώσει… Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά αντέστρεψαν το σκηνικό, άλλαξαν το κλίμα και έφεραν την κερκίδα με το μέρος τους να τους χειροκροτεί και να τους επευφημεί για την μεγάλη τους προσπάθεια στο δεύτερο μέρος.

Κρίνοντας κανείς το προχθεσινό παιχνίδι, θα πρέπει να σταθεί στην ανυπαρξία της Νίκης στο πρώτο μέρος και στην άνοδο της απόδοσής της στο δεύτερο…

Γεγονός είναι ότι η ομάδα του Αρμάντο Μαρέντζι δέχτηκε δυο πολύ φθηνά γκολ, που δύο φορές έδωσαν το προβάδισμα στον Μακεδονικό, ενώ βρήκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Χατζημηνά που είχε πέντε σπουδαίες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Δυο λάθη, που έφεραν την μπάλα στα πόδια των φιλοξενουμένων έβγαλαν τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του Θοδωρή Δαλκίδη στην αντεπίθεση με τους Αναστασίου και Πεχλιβάνη να μην αστοχούν στην τελική προσπάθεια. Οι κυανόλευκοι ισοφάρισαν αρχικά με τον Ντάνισιτς και έπειτα με τον Γραμματικόπουλο, ενώ στο 92’ ο Κροάτης έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα και χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Ο Αρμάντο Μαρέντζι δεν έκανε τις αλλαγές που αναμενόταν. Παρέταξε τον Κόσογλου κάτω από τα δοκάρια και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαϊστρέλλη και Παπαδήμα, με τον δεύτερο να αντικαθίσταται στο 36ο λεπτό από τον Στουρνάρα λόγω τραυματισμού. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Σαμαράς και στην αριστερή ο Καρακώστας. Δεξί χαφ τοποθετήθηκε ο Πετράς, στην αντίστοιχη θέση από αριστερά αγωνίστηκε ο Ντάνισιτς, Νάστος και Διγκόζης ανέλαβαν ανασταλτικό ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Γραμματικόπουλος αγωνίστηκε λίγο πιο πίσω από τον Βακουφτσή στην επίθεση.

Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς για να βρει διακριθέντες από το προχθεσινό ματς. Ο πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης ήταν αναμφίβολα ο Ντάνισιτς, που πέτυχε δύο γκολ, έχασε κι άλλες ευκαιρίες και αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για την εστία του Χατζημηνά. Από κει και πέρα ο νεαρός Νάστος που αγωνίστηκε με 39 πυρετό ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, ο Στουρνάρας παρά την λάθος συνεννόηση με τον Μαϊστρέλλη στο δεύτερο γκολ του Μακεδονικού, έδειξε αγωνιστικότητα και αρκετά θετικά στοιχεία, μεγάλη προσπάθεια παρότι δεν κατάφερε να πετύχει γκολ έκανε ο Βακουφτσής που έδωσε αρκετές μάχες, ενώ θετικός ήταν επίσης ο Πετράς που αγωνίστηκε ως δεξί χαφ μετά από αρκετές αγωνιστικές και ο νεαρός Γραμματικόπουλος, που εκτός από το γκολ είχε στο ενεργητικό του δυο κλασικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι…

Πάντως η αλήθεια είναι ότι και ο κόσμος έπαιξε τον ρόλο του στην ανατροπή. Η Νίκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και θα ήταν δύσκολο σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο και χωρίς την συμπαράσταση των φιλάθλων της να «γυρίσει» το παιχνίδι.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι πλησίασαν στους δυο βαθμούς την πρωτοπόρο Καλλονή και αναρριχήθηκαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου της Football League 2.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου