ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-483616

4 στις 15 ομάδες!

Τέσσερις – και όχι τρεις όπως είχε προκύψει αρχικά από το ρεπορτάζ – είναι τελικά οι ομάδες της Superleague που εμπλέκονται στα τρία «ύποπτα» παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο νέο φάκελο που έστειλε η ΕΠΟ στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει η ίδια η ΓΓΑ, χωρίς να κατονομάζει τις ομάδες, με δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε και επισημαίνει ότι τα σχετικά έγγραφα διαβιβάστηκαν ήδη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.
Μάλιστα, ο κ. Μπιτσαξής συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Ειδικό Γραμματέα Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Γιάννη Καπελέρη, «για θέματα της αρμοδιότητάς τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος με τα «νέα» 15 παιχνίδια, όλα της περυσινής σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρία από το πρωτάθλημα της Superleague, 11 από τη Β’ Εθνική και ένα Κυπέλλου. Η ΕΠΟ τον είχε στη διάθεσή της από τον Ιούνιο και τον απέστειλε στην ΓΓΑ μόλις την Τετάρτη .
«Όλα στο φως και όποιος φταίει να πληρώσει»: αυτή είναι η θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο θέμα των «ύποπτων» αγώνων στα ελληνικά πρωταθλήματα.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας εξηγεί τη θέση και αιτιολογεί τη στάση της επί του θέματος, απαντώντας στις αιτιάσεις που της προσάπτονται, όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της τακτικής δικαιοσύνης, ενώ έχει κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση ανεξάρτητης εποπτεύουσας αρχής, με τη συμμετοχή και της Πολιτείας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Από τα μέσα Ιουνίου, «ωρίμαζε» στην ΕΠΟ, στα χέρια του Σοφοκλή Πιλάβιου, ο τελευταίος φάκελος από την UEFA με «ύποπτα» ματς, που μόλις προχθές πήρε το δρόμο για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Κι από κει ο Πάνος Μπιτσαξής θα τον προωθήσει για τα περαιτέρω στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, την αρμόδια της συγκεκριμένης σύνθετης έρευνας…
 
 
 
 
 
 
 
Από τα μέσα Ιουνίου και φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου! Πέντε μήνες κι ας περιελάμβανε μέσα τρεις (!) αγώνες από τη Super League της περασμένης σεζόν! Φαίνεται πως αυτό λειτούργησε, αντί για κίνητρο άμεσης προώθησης, ως… αντικίνητρο!
 
Του Βαγγέλη Μπραουδάκη από την Goalnews
 
Κι άντε να υποστηρίξει κάποιος ότι όταν ήρθε ο φάκελος στην ΕΠΟ μεριμνούσαν κι έτρεχαν για άλλα, πιο σπουδαία. Ήταν, βλέπετε, η εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Σιγά μην αφήναμε το… γάμο να πάμε για… πουρνάρια! Κι άντε να υποστηριχθεί, επίσης, ότι όταν ο… γάμος σχόλασε και επιστρέψανε από το Μουντιάλ, ήταν καλοκαίρι και πού να βρίσκεις πολιτειακούς άρχοντες, ανακριτές, εισαγγελείς, πού να απασχολείς την κοινή γνώμη και να της στερείς την ησυχία της στα μπάνια του λαού…
 
Άντε και τέλειωσε και το καλοκαίρι, λοιπόν. Ποιος ο λόγος, τι εξυπηρετεί -παρά μόνο περισσότερη καθυστέρηση- να κρατάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ τέτοιο φάκελο στα συρτάρια του γραφείου του; Μέχρι τώρα επικρατούσε (στον πολύ κόσμο) η άποψη ότι το βρώμικο του ζητήματος περιοριζόταν στη Β’ Εθνική, δεν άγγιζε τα πατώματα του συνεταιρισμού. Εκεί υπήρχε μεν θέμα αξιοπιστίας, αλλά στα επίπεδα της διαιτησίας, της αθλητικής δικαιοσύνης, της βίας. Αν προσθέτονταν και τα «στημένα», θα χαλούσε εντελώς το νιτερέσο, ε;
 
Άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ. Μόνο τα οικονομικά της Super League.
 Τις διαπραγματεύσεις, δηλαδή, με την τηλεόραση και με τον ΟΠΑΠ.
Τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που -όπως κι αν το κάνουμε- απειλούνται με συρρίκνωση αν στην περίοδο των διαπραγματεύσεων υπάρχει η γνώση περί έρευνας «υπόπτων» αγώνων και στη «βιτρίνα»…
 
Το ότι, όμως, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έστειλε (έστω και τώρα) το συγκεκριμένο φάκελο για τα περαιτέρω, δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να δώσει άμεσα εξηγήσεις δημόσια.
 Όχι για το ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που εμπλέκονται στα «υπό διερεύνηση» ματς, αλλά στο γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ.
 Τόσο ώστε να φλερτάρει με τα όρια της έννοιας «παρακώλυση δικαιοσύνης»…
 
 
 
 
 
 
Εχασε την ευκαιρία
Η αποβολή του Σανκαρέ δίνει το δικαίωμα στον Αλβαρεζ να γίνει φέτος ο «βιονικός» του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα. Ο Σενεγαλέζος είχε βάλει πλώρη για το φετινό ρεκόρ συμμετοχών των «ερυθρόλευκων», όμως την ευκαιρία αυτήν την έχασε, με αποτέλεσμα ο αρχηγός του Ολυμπιακού να είναι ο πρώτος υποψήφιος για να τρέξει τα περισσότερα λεπτά στα γήπεδα. Άλλωστε και πέρυσι με 30 ματς στην πλάτη του ήταν δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω από τον Ροτζέριο που είχε 31 συμμετοχές. Μέχρι τώρα ο Αργεντινός μέσος έχει 9 στα 9 χωρίς να έχει χάσει λεπτό συμμετοχής, ενώ 9 παιχνίδια, αλλά χωρίς το απόλυτο λεπτών μετρούν επίσης οι Στάθης Ρόκας, Γιάννης Ζαραδούκας και Μάριο Μπρέσκα.
Β.Ζ
 
Πριμ Θεοδωρίδη
Πριμ ύψους 30 χιλ. ευρώ έταξε χθες ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης στους παίκτες του σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου τη Δευτέρα. Η όρεξη των λιονταριών φαίνεται πως έχει ανοίξει επικίνδυνα μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ζ.Ε.Ι.
 
Επιστροφή στη δράση
Στη δράση επιστρέφουν και πάλι τα κορίτσια του Μαγνησιακού, μιας και την Κυριακή θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών. Οι κυανόλευκες του Θόδωρου Κατσαμόρα θα φιλοξενηθούν στο γήπεδο Διάβας από τα Μετέωρα με την αναμέτρηση να ξεκινά στις 3 μ.μ.

Ζ.Ε.Ι.

 
Με Αγριά ο Πύρασος
Την ομάδα του Πυράσου θα φιλοξενήσει σήμερα στην Αγριά η ομάδα του Θησέα. Με τις ομάδες του τοπικού αλλά και αυτές της Δ’ Εθνικής να ρεπάρουν λόγω εκλογών τα φιλικά αποτελούν βάλσαμο για τους προπονητές που θέλουν να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες τους.
Ζ.Ε.Ι.
 
Καλές εντυπώσεις
Μπορεί ο Σαμ Σαϊντί να μην έχει κλείσει ακόμη 24ωρο στο Βόλο, ωστόσο η χθεσινή παρουσία του στην προπόνηση της Νίκης ήταν ικανοποιητική σύμφωνα με κάποιους ποδοσφαιριστές. Ας ελπίσουμε ο Λιβεριανός να είναι αυτό που ψάχνει η ομάδα που υποφέρει στην επίθεση.
Ζ.Ε.Ι.
 
Ετοιμότητα
Πάντα σε ετοιμότητα η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας… ενημερώνει ακόμη και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για λάθη και παραλείψεις…
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τα ταλέντα τα βλέπει κανείς;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου