ΠΟΛΟ

«Βούλιαξε» τις Γερμανίδες

βούλιαξε-τις-γερμανίδες-133430

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Γκολ… και θέαμα προσέφερε η Ελλάδα στο εναρκτήριο παιχνίδι της στην προκριματική φάση του Europa Cup υδατοσφαίρισης, που άνοιξε χθες τις πύλες του στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» του Βόλου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Για τον Β’ Ομιλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διέλυσε τη Γερμανία με 32-3, δείχνοντας ορεξάτο στην πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση για το 2018, κάνοντας… προπόνηση ενόψει του σημερινού πιο δύσκολου παιχνιδιού με την Ουγγαρία. Έχοντας πλουραλισμό επιθετικά και όντας συγκεντρωμένη αμυντικά, η Εθνική μας κατάφερε να βγάλει «νοκ άουτ» τη γερμανική ομάδα, σε μία πάντως αναμενόμενα εύκολη επικράτηση της Ελλάδας.

Οι διεθνείς μας, με ανανεωμένο ρόστερ, στηριζόμενο και σε νεαρές αθλήτριες, προηγούνταν ήδη με 9-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, σκορ ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Έξι Ελληνίδες παίκτριες είχαν προσθέσει το όνομα τους στον πίνακα τον σκόρερ, ήδη από την πρώτη περίοδο, με τις Πλευρίτου, Ξενάκη, Ελευθεριάδου να πετυχαίνουν 2 τέρματα και τις Τσουκαλά, Ασημάκη και Χυδηριώτη από 1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι διεθνείς μας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ενώ έως το τέλος του ημιχρόνου… δεν είχαν δεχθεί κάποιο τέρμα, ανεβάζοντας παράλληλα το δείκτη του σκορ στο 16-0, ολοκληρώνοντας έτσι το ημίχρονο. Σκόρερ για την Εθνική μας στο δεύτερο οκτάλεπτο ήταν η Ε. Πλευρίτου και η Τσουκαλά, που σκόραραν 2 φορές, ενώ τέρμα πέτυχαν και οι Μ. Πλευρίτου, η Ελευθεριάδου και η Ξενάκη.

Η Ελλάδα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, δεν πάτησε φρένο και με τα βασικά της επιθετικά όπλα σε καλή μέρα, σκόραρε κατά ριπάς, για το 24-0, ενώ γκολ πέτυχε και η Βολιώτισσα Μαρία Πάτρα, που βρίσκεται στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, η Γερμανία… σκόραρε τρεις φορές έναντι της οκτώ της Εθνικής μας, που… χαλάρωσε. Πολυβόλο για την ελληνική ομάδα ήταν η Ελένη Ξενάκη που σκόραρε οκτώ φορές.

Το τελικό 32-3 δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση της ελληνικής ομάδας, που είχε πολύ καλά ποσοστά και ξεκίνησε επιτυχημένα τις υποχρεώσεις της στην καινούρια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου που άνοιξε και τη διοργάνωση, η Ουγγαρία επιβλήθηκε της Ιταλίας με11-9.

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 32-3

Οκτάλεπτα: 9-0, 7-0, 8-0, 8-3

EΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 3, ΠλευρίτουΜ 1. ,Αβραμίδου, Ασημάκη 5, Πάτρα 1, Χυδηριώτη 3, Καλαργυρού, Πλευρίτου Ε. 5, Ξενάκη 8, Διαμαντοπούλου Χ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Σέκουλιτς): Ντέικε Γκ., Ντέικε Ι. 1, Έμπελ, Έγκερτ 1, Φράι, Γκέλσε 1, Χινζ, Κέρσενμπουμ, Κοστρούμπα, Ζίμπερ, Στίφελ, Βόσεμπεργκ, Βούντερ

Σήμερα με Ουγγαρία

Για τις 8:30μ.μ. είναι προγραμματισμένο το δεύτερο παιχνίδι της Ελλάδας, με αντίπαλο την Ουγγαρία, που χθες επικράτησε της Ιταλίας. Είναι ίσως το δυσκολότερο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα στη φάση των Ομίλων, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στοχεύει στην πρώτη θέση στον δεύτερο Ομιλο. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, για όσους θέλουν να ενισχύσουν την Εθνική μας, είναι ελεύθερη.

Το σημερινό πρόγραμμα:

9:30π.μ. Ιταλία- Ισραήλ

11:00π.μ. Ουγγαρία – Γερμανία

7:00μ.μ. Ισραήλ -Γερμανία

8:30μ.μ. Ελλάδα – Ουγγαρία

Για τον στόχο της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Europa Cup αλλά και τα παιχνίδια με Ουγγαρία και Ιταλία μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής και η Έλενα Ξενάκη, μετά τον αγώνα με τη Γερμανία.

Γιώργος Μορφέσης: “Το ματς το σημερινό δεν επιδέχεται κριτικής. Αυτό που θέλουμε να δουλέψουμε στο Βόλο είναι κάποια καινούργια πράγματα τα οποία θέλουν βελτίωση και εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη. Αυτά τα πράγματα θέλω να τα δω τόσο με την Ουγγαρία όσο και με την Ιταλία. Μας ενδιαφέρει η πρωτιά στον Όμιλο”.

Τέλος η Έλενα Ξενάκη συμπλήρωσε: “Υπήρξε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Θέλαμε να δοκιμάσουμε πράγματα σε ό,τι αφορά στον ρυθμό, στην κόντρα επίθεση και ένα είδος κινητικής άμυνας. Στόχος μας είναι η πρωτιά στον Όμιλο και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε σε ένα τέτοιο κολυμβητήριο με τη στήριξη του κόσμου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου