ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρόκριση με κέρδη για Νίκη

πρόκριση-με-κέρδη-για-νίκη-134858

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ πήρε χθες η Νίκη Βόλου, επικρατώντας με 3-0 της Ακρόπολης Σέσκλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο Αναστασίου πέτυχε δύο τέρματα στο 24ο και 72ο λεπτό, και ο Ντινιωτάκης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83’.

Πλέον οι κυανόλευκοι θα συναντήσουν στην επόμενη φάση και με πλεονέκτημα έδρας τον Θησέα Αγριάς, ενώ στους «4» προκρίθηκε και ο Ρήγας Φεραίος επί του Σαρακηνού, κερδίζοντας άνευ αγώνα την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΝΠΣ Βόλος.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Νίκη Βόλου, έχοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα τους Γενιτσαρίδη, Κοντοέ, Χρ. Καρτσαμπά και Ζιώγα. Στη μεσαία γραμμή ο Κρστιτς με τον Μέτσε είχαν ρόλο αμυντικών μέσων, με τον Μπάιριτς να παίζει μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα άκρα της επίθεσης δεξιά και αριστερά αντίστοιχα τοποθετήθηκαν οι Ντινιωτάκης και Ματθαίου, με τον Αναστασίου να έχει ρόλο φορ.

Για την ομάδα της Ακρόπολης Σέσκλου ο Γιάννης Ακτσιαλής είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ανατολή, με τους Παπαεμμανουηλίδη-Κ. Κολυμήτρα-Τσιαντή και Αν. Κολυμήτρα να τοποθετούνται στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Χάνος ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ, έχοντας τους Κόκκα και Μαυρίδη μπροστά του σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Στα άκρα από τα δεξιά κινούνταν ο Τσουκάλης, από τα αριστερά ο Αξιώτης, με τον Μόσιο να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Νωθρό το πρώτο μέρος

Με την Ακρόπολη να κλείνει τους διαδρόμους προς την περιοχή της και τη Νίκη να προσπαθεί να μπει επιθετικά, η πρώτη επικίνδυνη φάση καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, με τον Ματθαίου να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, απέναντι από τον Ανατολή, και από διαγώνια θέση από τα δεξιά έπιασε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ακρόπολης να αποκρούει.

Στην επόμενη αξιόλογη στιγμή ήρθε και το γκολ για τη Νίκη, με τον Ματθαίου να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, αλλά αυτή τη φορά σέντραρε από τα αριστερά, με τον Αναστασίου να καραδοκεί στο πρώτο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0 στο 24’.

Παρά το «γρήγορο» γκολ σχετικά ο ρυθμός του αγώνα δεν άνοιξε με τη Νίκη να δυσκολεύεται να απειλήσει εκ νέου τον Ανατολή, ο οποίος φώναξε παρών στο 34’ με τον Ζιώγα.

Ενταση και δύο γκολ

Στην επανάληψη η Νίκη ήθελε το δεύτερο γκολ προκειμένου να είναι πιο άνετη απέναντι στην Ακρόπολη, αλλά αυτό δεν ήρθε στο 56’, με τον Ζιώγα να εκτελεί φάουλ και τον Ντινιωτάκη να αστοχεί με κεφαλιά από καλή θέση.

Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Μόσιου, δίχως όμως να εισακουστούν από τον διαιτητή Χαλβατζάκο, ο οποίος διέκοψε το παιχνίδι στο επόμενο λεπτό μετά από διαμάχη των Αναστασίου και Αξιώτη με αφορμή μαρκάρισμα του δεύτερου στον Μπάιριτς. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τους πάγκους των δύο ομάδων να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο σε ρόλο «πυροσβέστη».

Αφού ο αγώνας ξεκίνησε η Νίκη συνέχισε να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ και τα κατάφερε με τον Αναστασίου να χρίζεται εκ νέου σκόρερ στο 72’, αφού από σέντρα του Ζιώγα από τα αριστερά έκανε την προβολή με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, βρισκόμενος εκ νέου στο πρώτο δοκάρι.

Το 3-0 ήρθε στο 83’ με τον Ντινιωτάκη να χρίζεται σκόρερ με όμορφη κεφαλιά-ψαράκι σε σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά, και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είδαν προσπάθεια, με σουτ του Ιορδανίδη να σταματά εντυπωσιακά ο Ανατολής.

Για τη Νίκη, εκτός από την πρόκριση, κέρδος αποτελεί η εμφάνιση του Αναστασίου, ο οποίος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά φέτος, όπως και η παρουσία του Παπαδήμα, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα μετά τον τραυματισμό του, έστω και ως αλλαγή.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς (46’ Λάιος), Ζιώγας, Μέτσε, Κρστιτς (46’ Ιορδανίδης), Μπάιριτς (66’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ντινιωτάκης, Ματθαίου (74’ Παπαδήμας), Αναστασίου

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης (88’ Σιαμέτης), Αν. Κολυμήτρας (57’ Πασσιάς), Τσιαντής, Κ. Κολυμήτρας, Χάνος, Μαυρίδης, Κόκκας (88’ Βλιώρας), Τσουκάλης, Μόσιος, Αξιώτης (74’ Παγώνης).

Πέρασε χωρίς αγώνα ο Ρήγας

Χωρίς αγώνα πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος, του οποίου οι ποδοσφαιριστές μάταια περίμεναν τη σέντρα στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, όπως και εκείνοι του Σαρακηνού. Με υπαιτιότητα των «ροσονέρι», οι οποίοι ήταν και οι τυπικά γηπεδούχοι, ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ, μιας και το παρών δεν έδωσε ως όφειλε γιατρός, παρά την ημίωρη παράταση που δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Κούστα.

Φάση των «8»

25. ΝΠΣ ΒόλοςΔιαγόρας 5-2

26. Σαρακηνός-Ρήγας Φεραίος α.α. 0-3

27. Νίκη Βόλου-Ακρόπολη 3-0

28. Μυρμηδόνες-Θησέας 1-2

Ημιτελικοί

29. ΝΠΣ Βόλος-Ρήγας Φεραίος

30. Νίκη Βόλου-Θησέας Αγριάς

Τελικός

Νικητής 29-Νικητής 30

Μπούις: «Παιχνίδι-προπόνηση»

Μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης, ο Φάντζιο Μπούις σχολίασε εκ μέρους της Νίκης Βόλου: «Ήταν ένα παιχνίδι, περισσότερο προπόνηση για εμάς και για να δούμε κάποια παιδιά που ήρθαν στην ομάδα τώρα τελευταία. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν πάρει αρκετό μέχρι τώρα. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, κερδίσαμε 3-0. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο για το παιχνίδι αυτό καθώς για εμάς το σημαντικό είναι αυτό της Κυριακής (σ.σ. με Οπούντιο Μαρτίνου)».

Για τους νέους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν (Κοντοέ και Κρστιτς) αλλά και την επανεμφάνιση του Νίκου Παπαδήμα: «Πιστεύω πως θα βοηθήσουν άμεσα. Ο Νίκος Παπαδήμας χρειάζεται χρόνο, παίρνει στα πόδια του σιγά-σιγά παιχνίδια. Ξεκίνησε δύο εβδομάδες πριν με τον Σαρακηνό, σήμερα (σ.σ. χθες) πήρε πάλι λεπτά συμμετοχής. Θέλει ακόμη χρόνο, δεν 100% έτοιμος, όμως πιστεύω πως μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα προλάβει να βοηθήσει την ομάδα».

Ακτσιαλής: «Μας αδικεί το σκορ»

Για την ομάδα της Ακρόπολης, ο τεχνικός της Γιάννης Ακτσιαλής επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι σταθήκαμε πολύ καλά και οι παίκτες μου ακολούθησαν το πλάνο που είχαμε στο παιχνίδι. Μέχρι τη στιγμή του πρώτου γκολ είχαμε πολύ καλή εικόνα. Από εκεί και πέρα δεν απειληθήκαμε σε κάποια άλλη φάση και θεωρώ ότι η έκταση του σκορ μας αδικεί, και πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στη φάση του 1-0, όταν ο Μόσιος βγήκε στο τετ-α-τετ και έγινε η φάση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τώρα εμένα οι ποδοσφαιριστές μου ισχυρίζονται ότι έγινε πέναλτι, δεν έχω εικόνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου