ΠΟΛΟ

Ο Βόλος υποδέχεται την Εθνική Γυναικών

ο-βόλος-υποδέχεται-την-εθνική-γυναικώ-135878

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τα «καλά» του φορά και πάλι ο Βόλος για να υποδεχτεί στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», την προκριματική φάση του Europa Cup υδατοσφαίρισης γυναικών, που ξεκινά αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Η διοργάνωση διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών θεσμών στο πόλο, ενώ εκτός της Εθνικής μας ομάδας που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με σύμμαχο το βολιώτικο κοινό, θα λάβουν μέρος οι Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ και Ιταλία.

Ο Βόλος… έχει «χορτάσει» διοργανώσεις πόλο, καθώς από το 2011 φιλοξενεί παγκόσμιες διοργανώσεις νέων ανδρών και γυναικών, με αποκορύφωμα το περσινό καλοκαίρι, όπου η εθνική μας ομάδα νέων γυναικών κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, σε μια μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης, που προσέλκυσε χιλιάδες βλέμματα διεθνώς.

Η Εθνική γυναικών έρχεται πάντως για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου και θα είναι σημαντικό δέλεαρ για όσους αποφασίσουν να βρεθούν στις εξέδρες του κλειστού κολυμβητηρίου «Β. Πολύμερος», καθώς η αφρόκρεμα της γυναικείας υδατοσφαίρισης θα προσφέρει θέαμα για τέσσερις συνεχείς ημέρες.

Πρεμιέρα με Γερμανία

Πρώτο παιχνίδι για την εθνική μας ομάδα είναι το αυριανό με τη Γερμανία, στις 8:30μ.μ., ενώ τη διοργάνωση θα ανοίξει το παιχνίδι ανάμεσα σε Ιταλία και Ουγγαρία, δύο εκ των κορυφαίων ομάδων γυναικών παγκοσμίως.

Η ελληνική 13άδα που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Europa Cup, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα αστέρια του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, ενώ μια αθλήτρια του Εθνικού βρίσκεται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση. Στα πλάνα του προπονητή της Εθνικής μας ομάδας βρίσκονται οι εξής παίκτριες: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Άλκηστις Αβραμίδου (Ολυμπιακός), Έλενα Κούβδου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Πάτρα (ΝΟ Βουλιαγμένης), Αναστασία Καλαργυρού (Εθνικός)

Διαθεσόπουλος: «Βόλος, το πιο πρόσφορο έδαφος»

Συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τη σπουδαία διοργάνωση παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο πολύπειρος πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στη νέα διοργάνωση που ξεκινάει φέτος από τον Βόλο, σε επίπεδο γυναικών, εξαίροντας τις υπηρεσίες που η πόλη προσφέρει σε επίπεδο εγκαταστάσεων, εθελοντών και ανθρώπινου δυναμικού, στοιχεία που η ΚΟΕ επιζητά για τη διεξαγωγή επιτυχημένων διοργανώσεων. Παράλληλα, ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε ότι του χρόνου η Ελλάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να αναλάβει το Final 8 του νεοσύστατου Εuropa Cup.

Μιλώντας για τη νέα διοργάνωση και τη διεξαγωγή της, σημείωσε: «Γι’ άλλη μια φορά στον Βόλο, η ΚΟΕ θα κάνει μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι ένας από τους δύο προκριματικούς Ομίλους για το Europa Cup, έναν καινούριο θεσμό που ξεκινάει φέτος σε επίπεδο Ευρώπης. Συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που κατά σύμπτωση είναι και οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο, που είναι μέσα στα μετάλλια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ένας όμιλος γίνεται στην Ολλανδία και ο άλλος, με πέντε ομάδες στον Βόλο, στον οποίο εκτός από την Ελλάδα συμμετέχουν η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Ισραήλ».

Ως προοίμιο για να αναλάβει το Final 8 την επόμενη χρονιά, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ την προκριματική φάση του Europa Cup, τονίζοντας: «Είναι μια διοργάνωση, η οποία αποτελεί το εφαλτήριο και το προοίμιο, γιατί του χρόνου, κατά 99% θα διοργανώσει η Ελλάδα στο Εuropa Cup, to Final 8, που θα είναι οι 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το είχαμε πάρει για φέτος, αλλά συνέπεσε 5-8 Απρίλη, που είναι δύσκολες ημερομηνίες για την Ελλάδα, καθώς είναι Μ. Πέμπτη με Πάσχα. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις ημερομηνίες, αλλά δυστυχώς το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν το επέτρεπε. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα δε μπορούσε να μπει ως διοργανώτρια χώρα, διότι θα υπήρχε εξασφαλισμένη αποτυχία. Επομένως, ενδεχομένως, να το πάρουμε του χρόνου. Άρα η συγκεκριμένη διοργάνωση στον Βόλο, θα είναι το εφαλτήριο για να πάρουμε την τελική της φάση του χρόνου, που είναι πολύ σημαντική».

Αναφερόμενος στον Βόλο και στους λόγους για τους οποίους η ΚΟΕ εμπιστεύεται την πόλη για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στα έξι αθλήματα που βρίσκονται κάτω από τη σκέπη της, ο κ. Διαθεσόπουλος σημείωσε ότι ο Βόλος είναι το πιο πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα για να φιλοξενηθούν τέτοια σπουδαία ραντεβού: «Τον Βόλο τον προτιμάμε για πολλούς και διαφόρους λόγους. Έχει μια άρτια αθλητική υποδομή, με τα κολυμβητήρια του. Έχει μια καταπληκτική ξενοδοχειακή υποδομή, σαν πόλη είναι πανέμορφη, έχει ένα μεγάλο στοιχείο τον εθελοντισμό, που είναι βασικό στοιχείο για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Στον Βόλο υπάρχει σημαντικό κομμάτι του φίλαθλου κόσμου στα αθλήματά μας, καθώς ως πόλη έχει μια ιστορικότητα στον χώρο των αθλημάτων μας, πολύπλευρη και φέρνει μια μαζικότητα και σημαντική παρουσία στην πισίνα. Επιπλέον, έχει μια δημοτική αρχή που βάζει πλάτη και βοηθάει ουσιαστικά, υλικά και ηθικά. Όλα αυτά έχουν μια μοναδικότητα που δύσκολα τη βρίσκεις στα υπόλοιπα μέρη του Ελλαδικού χώρου. Στις προτεραιότητές μας είναι, τέτοιες διοργανώσεις που θέλουμε να δίνουμε το στίγμα ότι η Ελλάδα είναι δυνατή και ικανή και δεν υπάρχει η μιζέρια της μνημονιακής περιόδου να τις αναλαμβάνουν μέρη που πληρούν όλα αυτά τα κριτήρια. Ο Βόλος είναι το πιο πρόσφορο από όλα αυτά τα μέρη. Ερχόμαστε εδώ γιατί μπορούμε να φτιάξουμε κάτι σοβαρό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου