ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι κορυφής στη Νέα Ιωνία

ντέρμπι-κορυφής-στη-νέα-ιωνία-484429

Σπουδαία παιχνίδια για τους εκπροσώπους της Μαγνησίας στην κατηγορία, περιλαμβάνει η σημερινή εμβόλιμη 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Λόγω εκλογών οι ομάδες της τελευταίας τη τάξει εθνικής κατηγορίας αναγκάζονται να δώσουν μεσοβδόμαδα τα παιχνίδια τους και τόσο για τη Νίκη, όσο και τη Μεταμόρφωση, πρόκειται για δυο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις.
Συγκεκριμένα οι κυανόλευκοι σε ένα ντέρμπι κορυφής που θα κρίνει ποια ομάδα θα συνεχίσει να «οδηγεί» την κούρσα του πρωταθλήματος, υποδέχονται στις 6 μ.μ. στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον «συγκάτοικό» τους στην πρώτη θέση Μέγα Αλέξανδρο Κρύας Βρύσης. Την ίδια ώρα η Μεταμόρφωση θα τα δίνει όλα για το πρώτο της διπλό στην Λάρισα απέναντι στον Φοίνικα.
 
Το φαβορί κόντρα στην έκπληξη
Η Νίκη αποτελούσε εξ’ αρχής ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Αυτό το επιβεβαίωσε και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές στις οποίες διατηρεί το αήττητο έχοντας το απόλυτο σε βαθμούς. Φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά την μοιράζεται με μια ομάδα που αποτελεί την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Ο Μέγας Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης μέχρι στιγμής έχει πάει κόντρα στα προγνωστικά και έχοντας κάνει επίσης το τρία στα τρία, έρχεται στη Νέα Ιωνία σήμερα το απόγευμα για να κάνει την ζημιά στους κυανόλευκους. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι κορυφής και η ομάδα που θα κερδίσει σήμερα θα απολαμβάνει την μοναξιά στην πρώτη θέση!
Η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη μετρά βέβαια ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των φιλοξενουμένων. Παίζει στην έδρα της και θα έχει στο πλευρό της τους φιλάθλους της, ωστόσο υπάρχει και πίεση, αφού για αυτή δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για στραβοπάτημα. Προς αυτό τον σκοπό η διοίκηση της Ερασιτεχνικής κάνει έκκληση στον κόσμο να γεμίσει τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Ιωνίας. Το τεχνικό τιμ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και απουσιών. Ολοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την σημερινή αναμέτρηση.
Ετσι ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα έχει στην διάθεσή του, τους: Τσώλη, Κουτίνα, Ζαρογιάννη, Μυστηλιάδη, Στρ. Αναγνωστόπουλο, Σ. Αναγνωστόπουλο, Μαυρογιάννη, Καραμανλή, Θυμνιό, Σαμαρά, Καρπέτη, Γκίκα, Καραμανώλη, Ρηγάκη, Τσιακλάγκανο, Χρ. Αναγνωστόπουλο.
 
Για το διπλό στη Λάρισα
Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Μεταμόρφωση την περασμένη αγωνιστική και σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα παλέψει για το διπλό που θα την κάνει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και την ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Αντώνη Μυριντζή φιλοξενείται από τον Φοίνικα Λάρισας, με τον οποίο μοιράζεται βαθμούς και εντυπώσεις μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί οι δυο ομάδες βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική θέση, αλλά διότι αποτελεί και ένα θεσσαλικό ντέρμπι. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τους Βολιώτες, ωστόσο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Δημήτρης Μπόγδανος, ίσως να μην μπορέσει τελικά να αγωνιστεί. Το δελτίο του βγήκε, έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά η παρουσία του κρίνεται αμφίβολη λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.
Ο Αντώνης Μυριντζής θα έχει στην διάθεσή του τους: Υφαντόπουλο, Καλογερόπουλο, Γ. Καραγιώργο, Καραρήγα, Φρουσκλιά, Κοσμά, Ντίκα, Τσαπραϊλη, Στενό, Διανέλλο, Κανταράκη, Κατσούλα, Τοπούζη και ίσως στον Μπόγδανο.
 
Τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής:
Νίκη Βόλου-Μέγας Αλέξανδρος
Αμπελώνας–Αιγινιακός
Ηρακλής Κοζ.-Αργος Ορεστικό
Φοίνικας Λαρ.- Μεταμόρφωση Βόλου
Αετός Κιλκίς – Αριστοτέλης Επανωμής
Αλέξανδρος Αξ.–Μακάμπι
Πανεδεσσαϊκός- Πρωτέας Γρεβ.
 
Η Βαθμολογία

Ομάδα
Β.
Ν.
Ηττ
Επ.
Αμ.
1.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
6
3
0
224
206
2.ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
6
3
0
209
187
3.ΜΑΚΑΜΠΗ
5
2
1
200
175
4.ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
5
2
1
222
210
5.Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ
5
2
1
204
175
6.ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
5
2
1
206
196
7.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
5
2
1
218
217
8.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝ.
4
1
2
176
187
9.ΦΟΙΝΙΞ ΛΑΡΙΣΑΣ
4
1
2
195
200
10.ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
4
1
2
201
185
11.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Β.
4
1
2
204
211
12.ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
4
1
2
204
220
13.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.
3
0
3
202
242
14.ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒ.
3
0
3
169
223
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου