ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φέρνει για δοκιμή τον Λιβεριανό Σαϊντί

φέρνει-για-δοκιμή-τον-λιβεριανό-σαϊντ-484441

Ενας 23χρονος Λιβεριανός σέντερ φορ με αγγλικό διαβατήριο αναμένεται να έρθει το αργότερο μέχρι αύριο στη Νέα Ιωνία για να δοκιμαστεί. Στη Νίκη έχει διαπιστωθεί από την αρχή του πρωταθλήματος ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιθετική γραμμή της ομάδας και προς την λύση του αναζητούν από νωρίς τους παίκτες που θα ενισχύσουν τον Ιανουάριο την ομάδα οι διοικούντες την ΠΑΕ.

Ετσι χθες ο Στράτος Γιδόπουλος ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο, αναμένεται να παραβρεθεί στην προπόνηση της ομάδας για να δοκιμαστεί ο Λιβεριανός σέντερ φορ, που μπορεί να αγωνιστεί ως κοινοτικός, αφού διαθέτει αγγλικό διαβατήριο, Σαμ Σαϊντί. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά για τον 23χρονο επιθετικό, ωστόσο θα περάσει πρώτα από το «μικροσκόπιο» του τεχνικού τιμ για να διαπιστωθεί αν ταιριάζει στα κριτήρια που θέτουν στη Νέα Ιωνία.

Από τον Σαϊντί γίνεται το ξεκίνημα, ενώ ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες να βγει και κάποιο άλλο όνομα στην επιφάνεια, αφού ο Γιδόπουλος συνεχίζει τις επαφές του και ρίχνει «δίκτυα» κυρίως στην Ευρώπη για την αναζήτηση ικανών παικτών που θα στελεχώσουν στη συνέχεια την ομάδα.

Προέχει το ραντεβού με τον Μαρέντζι

Ο ποδοσφαιριστής ίσως να έρθει στη Μαγνησία συνοδευόμενος από τον Στράτο Γιδόπουλο. Αν όμως ο μεγαλομέτοχος δεν καταφέρει να ταξιδέψει μέχρι αύριο καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση, τότε θα έρθει μόνος του. Ο Γιδόπουλος πάντως αναμένεται στη Νέα Ιωνία, όχι μόνο λόγω του παίκτη που θα δοκιμαστεί, αλλά γιατί έχει προαναγγείλει συναντήσεις και συζητήσεις που ίσως από αυτές προκύψουν και αλλαγές. Προέχει το ραντεβού με τον Κροάτη τεχνικό της ομάδας, Αρμάντο Μαρέντζι, που έχει ξαναγραφεί ότι αν διαπιστωθεί διαφορά φιλοσοφίας θα επέλθει «διαζύγιο» μεταξύ των δυο πλευρών.

Μάλιστα έχουν αρχίσει να ακούγονται και τα πρώτα ονόματα των διαδόχων του για τον κυανόλευκο πάγκο, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται κάτι επίσημα από την ΠΑΕ. Συγκεκριμένα ακούστηκε το όνομα του Μανώλη Παπαματθαιάκη που έχει δουλέψει στο παρελθόν στην Ιεράπετρα και στην Χερσόνησο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιδόπουλος σκέφτεται ακόμα και την επιστροφή του Βέλικο Ντόβενταν… Ο Ντόβενταν είχε καθίσει ξανά στον πάγκο της κυανόλευκης ομάδας ως αντικαταστάτης του Λεωνίδα Γαρδικιώτη την πρώτη χρονιά του Γιδόπουλου στη Νίκη.

Βέβαια για να υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με έναν από τους δυο παραπάνω προπονητές θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί διαφορά φιλοσοφίας και να αποχωρήσει ο Μαρέντζι. Δεν αποκλείεται όμως οι δυο πλευρές, Γιδόπουλος και Μαρέντζι, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν, ώστε να συνεχίσουν μαζί στο πρωτάθλημα της Football League 2. Αλλωστε επιθυμία είναι να μην αναγκαστεί η ομάδα να αλλάξει για δεύτερη φορά προπονητή μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν όμως δεν υπάρξει ταύτιση απόψεων τότε αναγκαστικά οι δυο πλευρές θα οδηγηθούν σε λύση της συνεργασίας τους. Παράλληλα οι φήμες που θέλουν τον Γιδόπουλο να προχωρά και σε αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό αφού δεν είναι ικανοποιημένος από κάποιους ποδοσφαιριστές, δεν φαίνεται πώς θα γίνουν πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι από την διοίκηση υπάρχει δυσαρέσκεια για μερικά μέλη της ομάδας, αλλά δεν φαίνεται πώς είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για μείωση του ρόστερ και διαφοροποιήσεις που μπορεί να επηρεάσουν γενικότερα τα αποδυτήρια και την ψυχολογία της ομάδας.

Ολες οι εξελίξεις που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει ο Γιδόπουλος, θα «τρέξουν» με την έλευση του μεγαλομετόχου της κυανόλευκης ΠΑΕ στο Βόλο. Αυτή ίσως γίνει αύριο, ενώ υπάρχει πιθανότητα να πάρει μια μικρή παράταση λόγω της ίωσης που δεν έχει ξεπεράσει εντελώς ο έμπειρος παράγοντας.

Και επίσημα το Σάββατο

Η επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι της Νίκης με τον Μακεδονικό θα γίνει το Σάββατο στο Παντελής Μαγουλάς. Οι κυανόλευκοι είχαν ενημερωθεί για την ημέρα που θα γινόταν η αναμέτρηση, ωστόσο περίμεναν και το τυπικό της ανακοίνωσης από την διοργανώτρια αρχή. Ολη η αγωνιστική δραστηριότητα του Βορείου Ομίλου για την 9η ημέρα θα πραγματοποιηθεί στις 13 του μηνός, ενώ για το Νότιο τρία ματς θα γίνουν Δευτέρα. Το παιχνίδι της Νίκης με τον Μακεδονικό θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου