ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για τη συνέχεια στο σερί και όχι μόνο

για-τη-συνέχεια-στο-σερί-και-όχι-μόνο-484456

Εννέα αγωνιστικές έχουν περάσει μέχρι σήμερα στη Super League και ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, κάτι που πολλοί δεν πίστευαν μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος. Από την πρώτη μέρα και την πρώτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου όμως κατάφερε να πείσει πολλούς, αν όχι όλους, που ασχολούνται με τα του ελληνικού ποδοσφαίρου πως είναι μία ομάδα την οποία δεν μπορείς να υποτιμήσεις είτε την φιλοξενείς είτε σε φιλοξενεί.

Τελευταίο θύμα των ερυθρόλευκων η ομάδα της Κέρκυρας, η οποία το περασμένο Σάββατο λύγισε στο Πανθεσσαλικό από τον επίσης νεοφώτιστο αλλά γεμάτο σε ψυχικά αποθέματα Ολυμπιακό. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη θα προσπαθήσει να πείσει στη συνέχεια ακόμη και τον πιο δύσπιστο πως μπορεί να φθάσει ακόμη ψηλότερα. Μέχρι στιγμής είχαμε συνηθίσει την ερυθρόλευκη ομάδα με ένα ασφυκτικό πρέσινγκ να κλέβει μπάλες, να πιέζει σε κενούς χώρους και να κάνει γκολ σε αντεπιθέσεις.

Το περασμένο Σάββατο όμως η ομάδα του Βόλου κατάφερε να νικήσει και τον ίδιο της τον εαυτό πέρα από την Κέρκυρα. Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο σημείο που έδειχνε να υποφέρει τις περασμένες αγωνιστικές, λίγο μετά την αρχή του δευτέρου μέρους όπου η ομάδα δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις από το συνεχόμενο πρέσινγκ, απέναντι στους Φαίακες μπόρεσε σε αυτό το χρονικό σημείο αλλά και συνολικά στο παιχνίδι να επιβάλει τον ρυθμό της και να προσπαθεί κυριολεκτικά με την ίδια ένταση από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό. Μοναδικό πρόβλημα ήταν το εύκολο γκολ, μιας και οι προσπάθειες του Μαρτίν δεν βρήκαν τον στόχο. Με παιχνίδι όμως τακτικής και υπομονής ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος θα μπορούσε να βγει, όπως και έγινε όταν στο 61ο λεπτό ο Σολάκης πέτυχε το γκολ της νίκης και χάρισε στους ερυθρόλευκους το δεύτερό τους τρίποντο στο Πανθεσσαλικό, όπου μετρούν ακόμη μία νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και μία ήττα από τον Εργοτέλη και μία ισοπαλία κόντρα στην γειτονική ΑΕΛ.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι αφήνουν την έδρα τους σε λίγες μέρες προκειμένου να αγωνιστούν σε 10 ημέρες στην έδρα του Πανσερραϊκού, ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε όπως θα ήθελε το πρωτάθλημα, αλλά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League 2010-11 μετρά ισάριθμες νίκες, με περισσότερο εμφατική αυτή στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης τη μέρα που ο Ολυμπιακός επικρατούσε της Κέρκυρας. Νίκη πέτυχε και σε βάρος της Καβάλας στην προηγούμενη αγωνιστική, όταν και επιβλήθηκε με 1-0 αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα.

Κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. οπότε και θα ξεκινήσει κόντρα στην ομάδα του Βόλου. Στόχος πάντως της ομάδας του Σάκη Τσιώλη είναι να χαλάσει την όρεξη των Σερραίων και να μαζέψει βαθμό η βαθμούς σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς, που από ό,τι φαίνεται δεν κομπλάρει την ομάδα, αλλά την ντοπάρει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.

Παράλληλα στον Ολυμπιακού Βόλου επιθυμούν να διευρύνουν το αήττητο σερί που μετρούν μέχρι τώρα μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες με Ατρόμητο-ΑΕΛ-Ηρακλή, αλλά και τη νίκη φυσικά επί των Κερκυραίων, οι οποίοι και είχαν γίνει δυνάστες στο Βόλο, μετρώντας μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν χθες στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου και προβλήματα τραυματισμού δεν υπάρχουν. Για την αναμέτρηση της Δευτέρας απών θα είναι ο Σανκαρέ που αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Κέρκυρα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Μακρή. Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Μοναδική απουσία από την χθεσινή προπόνηση ήταν αυτή του τραυματία Φραντζιπάνε, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να προλάβει να είναι στην αποστολή της Κυριακής που θα αναχωρήσει για τις Σέρρες. Στο σημερινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ η αυριανή έχει προγραμματιστεί για τις 3 μ.μ. στο ΕΑΚ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου