ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στο γήπεδο ενόψει Μακεδονικού

επιστροφή-στο-γήπεδο-ενόψει-μακεδονι-484812

Από την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου της Football League 2 βλέπει τη συνέχεια η Νίκη Βόλου και σε αυτό που αποσκοπεί είναι μέσα στα επόμενα παιχνίδια να πραγματοποιήσει ένα θετικό σερί και να καλύψει την διαφορά των τεσσάρων βαθμών που την χωρίζουν από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Εορδαϊκό.

Οι κυανόλευκοι επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε η τεχνική ηγεσία για να ταξιδέψουν οι περισσότεροι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σήμερα λοιπόν ξεκινούν την προετοιμασία τους με διπλή προπόνηση για την Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Μακεδονικό που θα γίνει στο Παντελής Μαγουλάς και παράλληλα περιμένουν την έλευση του Στράτου Γιδόπουλου που ίσως σηματοδοτήσει εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Κανείς δεν ξέρει στη Νέα Ιωνία τι θα αποφασίσει τελικά ο μεγαλομέτοχος της ομάδας και όλοι τηρούν στάση αναμονής για τις ανακοινώσεις του, αν και έχει ξαναγραφεί ότι δέχεται πιέσεις για να ενεργήσει και να πάρει πρωτοβουλίες για το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό. Ο ίδιος συζητά καθημερινά με τους συνεργάτες του, αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος…

Στη Νέα Ιωνία πιστεύουν ότι η ομάδα θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον άλλους τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό της, αλλά λίγο η τύχη και πολύ περισσότερο οι μέτριες εμφανίσεις δεν της επέτρεψαν να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζονταν. Ετσι βρίσκεται αναλογικά με τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες σε χαμηλά επίπεδα και έχει μέτρια συγκομιδή μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα.

Σχεδιάζει αλλαγές

Στον αγωνιστικό τομέα ο Αρμάντο Μαρέντζι προετοιμάζει την ομάδα του για το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής σχεδιάζοντας κάποιες αλλαγές. Στο φιλικό με την Βέροια είχε την ευκαιρία να τεστάρει όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του και δεν αποκλείεται η ενδεκάδα να εμπεριέχει αλλαγές και εκπλήξεις. Αλλωστε από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της ομάδας στην Πτολεμαΐδα κόντρα στον Εορδαϊκό ο Κροάτης τεχνικός δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποια βασικά στελέχη της ομάδας και μάλιστα εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την απόδοσή τους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό ότι έκανε μια πρώτη συζήτηση με τον Στράτο Γιδόπουλο που περιμένει να αλλάξει κάτι στη συνέχεια, αλλά και ότι δοκίμασε και τσέκαρε κάποιους ποδοσφαιριστές που έδειξαν καλά στοιχεία στο φιλικό με την Βέροια, τον κάνει να σκέφτεται ενδεχόμενες αλλαγές στο βασικό σχήμα ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου.

Σίγουρα πάντως στην ενδεκάδα θα επιστρέψει ο Αγγελος Διγκόζης, που δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό. Ο αρχηγός εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει για να ενισχύσει την ομάδα του σε αυτή την σημαντική αναμέτρηση. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Στουρνάρας στη δεξιά πλευρά της άμυνας, ενώ αλλαγή ίσως να έχουμε και στην επίθεση με πιθανότερο σενάριο ο Μαρέντζι να επιλέξει σύστημα με δυο φορ. Ισως μάλιστα να δούμε σε μια εκ των δυο θέσεων τον Μαλντονάδο ή τον Μασίας. Σε αυτόν που δεν μπορεί να υπολογίζει ο Αρμάντο Μαρέντζι είναι μέχρι στιγμής ο Βλάχος που την προηγούμενη εβδομάδα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στο πόδι του.

Προβληματισμός για τα εκτός έδρας

Υπομονή και προσπάθεια είναι το σύνθημα που επικρατεί στη Νέα Ιωνία ενόψει της συνέχειας, την ώρα που οι φίλαθλοι ναι μεν δηλώνουν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η ομάδα δεν τους έχει χαρίσει ακόμα τις χαρές στον βαθμό που θα περίμεναν, αλλά από την άλλη ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρών σε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι και να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει τους βαθμούς.

Χρόνος υπάρχει για την ανατροπή και το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στην 9η αγωνιστική, δίνει την ελπίδα σε διοίκηση, φιλάθλους και παίκτες να πιστεύουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στην συνέχεια. Βέβαια όσο περνούν οι αγωνιστικές τα περιθώρια στενεύουν και γι’ αυτό η αντεπίθεση επιβάλλεται να ξεκινήσει από το παιχνίδι με τον Μακεδονικό. Τα εντός έδρας ματς πάντως η αλήθεια είναι ότι στη Νίκη δεν τα φοβούνται. Πιστεύουν ότι στο γήπεδό τους, το Παντελής Μαγουλάς και με την στήριξη του κόσμου, δύσκολα ή εύκολα θα καταφέρνουν να παίρνουν το απόλυτο των βαθμών. Για τις αναμετρήσεις που προβληματίζονται, καθώς η ομάδα έχει αποδείξει ότι υστερεί και παρουσιάζεται αδικαιολόγητα κακή, είναι αυτά μακριά από τη Νέα Ιωνία. Ετσι μπορεί το παιχνίδι με τον Μακεδονικό να αποτελέσει την αρχή, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στο επόμενο ματς στη Ναύπακτο για να έρθει η αλλαγή…

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου