ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέντρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου

σέντρα-στα-προημιτελικά-του-κυπέλλου-146172

Με το μεγάλο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» στις 7.30μ.μ. να τραβά τα βλέμματα, ξεκινούν σήμερα οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ νωρίτερα ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη τη Λαμία στις 5.15μ.μ., και στις 9.45μ.μ. ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων κλείνει η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λάρισα αύριο το απόγευμα στις 7.30μ.μ. στους Ζωσιμάδες.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

(7.30μ.μ., Γ. Καραϊσκάκης – COSMOTE 1)

Για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, ο Όσκαρ Γκαρθία δεν υπολογίζει τον Οτζίτζα Οφόε, ο οποίος είναι έτοιμος ενώ εκτός αποστολής θα μείνει και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Στην ενδεκάδα για τον αποψινό αγώνα αναμένεται να είναι ο Μάρκο Μάριν, που ήταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Ξάνθη λόγω καρτών, ενώ τη μια από τις δυο θέσεις των χαφ δίπλα στον Ρομαό διεκδικούν οι Ζιλέ και Ταχτσίδης. Η πιθανότερη ενδεκάδα σε σχήμα 4-2-3-1 αναμένεται να είναι με τους: Προτό, Φιγκέιρας, Ενχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ.

Για τη φιναλίστ του περσινού κυπέλλου, ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει να δει την ομάδα να βγάζει αντίδραση μετά τη σαββατιάτικη γκέλα με τη Λάρισα και να παίρνει αποτέλεσμα που θα τη βάλει σε πλεονεκτική θέση για τον δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο Ισπανός κόουτς σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επαναφέρει το 3-5-2 μετά την αλλαγή του σχήματος στη Λάρισα, ενώ μετά την απογευματινή προπόνηση ανακοινώθηκε η αποστολή που θα ταξιδέψει στο «Γεώργιος Καραισκάκης» αποτελούμενη από τους: Τσιντώτα, Μπάρκα, Μπακάκη, Γκάλο, Λαμπρόπουλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γιαννούτσο, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μοράν, Χριστοδουλόπουλο, Κονέ, Μασούντ, Γιούση, Λιβάια, Μπακασέτα, Αραούχο. Διαιτητής του μεγάλου παιχνιδιού ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Δημητριάδη και Ευθυμιάδη, ενώ την αναμέτρηση θα παρακολουθήσει και ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, μετά από αίτημα της ΑΕΚ.

Μετά το αίτημα της Ένωσης για να παραβρεθεί ο Πορτογάλος στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι αυτός θα δώσει το «παρών» και στους δύο προημιτελικούς, ύστερα από τον «πόλεμο» που ξέσπασε με αφορμή τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πανιώνιος-Λαμία

(5.15μ.μ. – Νέα Σμύρνη – COSMOTE 3)

Ύστερα από σχεδόν…. 3 δεκαετίες συναντώνται Πανιώνιος και Λαμία για τον θεσμό του Κυπέλλου με τους γηπεδούχους να θέλουν να συνεχίσουν το καλό σερί (3-0 νίκες, 12-2 γκολ). Για τους γηπεδούχους όλο το ενδιαφέρον εκτός από τον σημερινό αγώνα έχει δοθεί στον Γουάσινγκτον του οποίου η απόκτηση είναι σε πολύ καλό σημείο, ενώ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θα παραταχθεί χωρίς τους Βουό και Πίτι. Διαιτητής ορίστηκε ο Θάνος, με βοηθούς τους Καρσιώτη και Κωνστάντιο.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

(9.45μ.μ.-Τούμπα COSMOTE 3)

Αλλαγές στην ενδεκάδα σκέφτεται ο Ράζβαν Λουτσέσκου ενόψει του πρώτου αγώνα με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να χαμογελά καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, όμως θα κάνει αλλαγές καθώς έχει στο μυαλό του και το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Για τον Ατρόμητο, ο Νταμίρ Κάναντι υπολογίζει κανονικά τον Κυριάκο Κυβρακίδη, ο οποίος δεν έπαιξε στον αγώνα πρωταθλήματος λόγω καρτών, ενώ δεν θα αγωνιστούν οι Ουάρντα, Γιαννούλης και Χατζηϊσαΐας λόγω συμφωνίας με τον Δικέφαλο. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Τζήλος, με βοηθούς τους Κούλα Χασάν και Μπαλτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου