ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Κλώτσησε» ακόμα δυο βαθμούς ο Ολυμπιακός, 0-0 με τον Αστέρα Ιτέας

κλώτσησε-ακόμα-δυο-βαθμούς-ο-ολυμπι-148919

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στον βαρύ από τη συνεχή και ακατάπαυστη βροχή αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού, ο Ολυμπιακός δεν είδε για μία ακόμη φορά την τύχη… να του χαμογελά, στο στείρο 0-0 που παραχώρησε στην αμυντικογενή ομάδα του Αστέρα Ιτέας, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι ερυθρόλευκοι πέταξαν δύο ακόμη πόντους, αποτέλεσμα τόσο της ατυχίας αφού καμία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, αλλά και του επιθετικού προβλήματος που παραμένει στην ομάδα παρά τις προσθήκες της χειμερινής περιόδου.

Το α’ μέρος

Στο πρώτο μέρος, οι Βολιώτες είχαν την καθολική υπεροχή κλείνοντας τον Αστέρα Ιτέας, που προσπαθούσε να αμυνθεί στα καρέ του, χωρίς πάντως να σημειώσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.

Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, έφταναν ως τα αντίπαλα καρέ αλλά τους έλειπε η δημιουργία. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη σημειώθηκε στο 22’ με τους Διβανέ και Καμπλιώνη να συνδυάζονται όμορφα και τον τελευταίο να επιχειρεί ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ Λαμπρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 24’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα, ο Καμπλιώνης επωφελήθηκε, όμως σούταρε άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν φλύαρη υπεροχή, ενώ η ομάδα της Ιτέας απείλησε για πρώτη φορά στο 36’, με τον Αντωνίου να πιάνει συρτό σουτ έξω από την περιοχή, που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Ο Ολυμπιακός έως τη λήξη του ημιχρόνου άσκησε πίεση, ωστόσο παρά το καρέ ευκαιριών που είχε δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 37′ Θέος και Καμπλιώνης συνεργάστηκαν άψογα, με τον Λαμπρόπουλο να διαβάζει τη φάση και να απομακρύνει έγκαιρα την μπάλα, προ του Σεχολάρι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σεχολάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, στο δεξί «παραθυράκι». Σουτ του Διβανέ στο 44’ έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Καμπλιώνης σούταρε, με τον Λαμπρόπουλο, παρόντα και πάλι, να μπλοκάρει.

Το β’ μέρος

Αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ μπήκαν στο τερέν οι ερυθρόλευκοι για το δεύτερο μέρος, ωστόσο μόλις στο 69’ έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Συγκεκριμένα, ο Θέος με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Λαμπρόπουλο να διώξει σωτήρια την μπάλα με γροθιές. Στο επόμενο λεπτό συρτό σουτ του Καμπλιώνη δεν κατάληξε στα δίχτυα, με τον Λαμπρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 79’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Θέου, ο Κόλα επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε σε σώματα αμυνόμενων. Σε μια από τις ελάχιστες στιγμές των φιλοξενούμενων, στο 85’, ο Αλεξίου προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Καραγκιολίδη, το σουτ του όμως κατέληξε άουτ. Στο 88′ και πάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ευθυμιάδη, ο Τόσκας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως βρήκε σε σώμα φιλοξενούμενου αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκε εκ νέου στον Ολυμπιακό. Στο 90′, ο Καμπλιώνης σέντραρε, ο Μέμος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα, στερώντας από τους ερυθρόλευκους τις όποιες ελπίδες για ένα τρίποντο-ανάσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ 0-0

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Ιωαννίδης, Βογδόπουλος (Κοζάνης)

Κίτρινες: Ρόκας, Νόνης, Σέττος-Αρκουμάνης, Πανάκης, Αντωνίου, Λαμπρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Κόκας, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Διβανές (78’ Μέμος), Κόλα, Σεχολάρι (61’ Σέττος), Θέος (84’ Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Λαμπρόπουλος, Αρκουμάνης, Δρίβας, Ζανιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι, Τοπούζι, Κοντογιώργος, Αλεξίου, Αντωνίου (92’ Χαλαστάνης), Σεΐτι (84’ Κουτσούμπας).

Μπακάλης: «Μεγάλο πρόβλημα το γκολ…»

Τη δυσκολία στο γκολ ως πάγιο πρόβλημα της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, που όμως μπορεί να λυθεί αν η ομάδα δουλέψει παραπάνω επεσήμανε για μία ακόμη φορά, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας. Αναλυτικά, ο Βελεστινιώτης τεχνικός ανέφερε: «Παρά τον άσχημο καιρό και το βαρύ αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιήσαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο και είχαμε ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξης. Όμως, έχουμε δυσκολία στο γκολ, που είναι μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, αν η ομάδα έχει αυτό το ρυθμό και την αγωνιστική παρουσία, θα έχει μέλλον. Συγχαρητήρια στον Αστέρα Ιτέας για την πορεία που πραγματοποιεί. Εύχομαι στο φίλο μου, τον Κώστα Λίβα, τα καλύτερα».

Σε ερώτηση για την αδυναμία των ερυθρόλευκων να φτάσουν στο γκολ, ο Λάκης Μπακάλης, σχολίασε: «Επιμένουμε να δουλεύουμε και θα προσπαθούμε να βρίσκουμε πιο εύκολα το γκολ. Ήρθαν καινούριοι παίκτες. Σήμερα (σ.σ. χθες), έπαιξαν τέσσερις καινούριοι ποδοσφαιριστές. Προσαρμόστηκαν πάρα πολύ γρήγορα και έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν. Είχαν καλές συνεργασίες και ευκαιρίες, οι οποίες χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Αν η ομάδα βγάλει το κάτι παραπάνω στην περιοχή, θα παρουσιαστεί καλύτερη και θα βρεθεί λύση και στο γκολ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου