ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-485405

Νέα «βόμβα» από ΣΔΟΕ!

Δοσοληψίες-μαμούθ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ μεταξύ διαιτητή της Σούπερ Λίγκας από τη Βόρεια Ελλάδα και του γνωστού μάνατζερ που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των ερευνών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «SportDay», στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκεται ένας διαιτητής από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας με απτά στοιχεία.
 
Ενήμερη για το θέμα φαίνεται να είναι και η ΕΠΟ, αφού την περασμένη Τετάρτη έγινε συνάντηση του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Γιάννη Καπελέρη, με τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, κατά την οποία είναι πολύ πιθανό να συζητήθηκε το θέμα. Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Καπελέρης θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, τον οποίο αναμένεται να ενημερώσει για όσα έχουν να κάνουν με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε πρόσωπα που σχετίζονται με τον αθλητισμό.
 
Όπως όλα δείχνουν, η αποκάλυψη της είδησης για τις δοσοληψίες 4 εκατ. ευρώ συγκεκριμένου διαιτητή με μάνατζερ ποδοσφαίρου θα δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις όχι μόνο παραγόντων, αλλά και δημοσιογράφων. Επίσης, ως γνωστόν, θα ζητηθούν επίσης καταθέσεις προπονητών και ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα ματς που έχουν περιληφθεί στους φακέλους της UEFA.
 
 
 
 
Πολιτική και αθλητισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα… Υπάρχουν όμως στιγμές που το ένα επηρεάζει και εξαρτάται από το άλλο. Ετσι οι σημερινές εκλογές δεν αφήνουν αδιάφορη την αθλητική οικογένεια της Μαγνησίας. Αρκετοί υποψήφιοι συμπεριέλαβαν στις προεκλογικές τους υποσχέσεις τον αθλητισμό, αρκετοί πόνταραν σε συγκεκριμένους συλλόγους για την ψήφο που θα τους δώσει τη διαφορά και το θέμα είναι πλέον η υλοποίηση των λόγων τους.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Στο περιθώριο των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων το πολιτικό παρασκήνιο ήταν έντονο τους τελευταίους μήνες. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι το κάθε σωματείο και ιδιαίτερα οι δυο ιστορικότερες ομάδες της πόλης έχουν τα δικά τους κρυφά χαρτιά και παρασκηνιακά είτε έστειλαν μηνύματα στήριξης, είτε «μαύρισαν» υποψηφίους.
Η αλήθεια είναι ότι οι διοικήσεις όλων των ομάδων θα παρακολουθήσουν με αγωνία τις σημερινές εκλογές. Υπάρχουν άλλωστε υποσχέσεις που περιμένουν να γίνουν πράξη, υπάρχουν εξαγγελίες στήριξης, έργων υποδομής, βελτίωσης εγκαταστάσεων, οικονομικής επιχορήγησης… Ολα τα παραπάνω «καίνε» τον τοπικό αθλητισμό και χρησιμοποιήθηκαν ως «όπλα» από τους υποψηφίους για να πείσουν. Η Μαγνησία υστερεί σε πολλά θέματα που αφορούν στο κομμάτι του αθλητισμού, ενώ η πρόκληση των Μεσογειακών αγώνων, έκρινε επιτακτική ανάγκη την συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων του αθλητισμού και παραγόντων στα εκάστοτε ψηφοδέλτια.
Απλά αυτή η φορά θα είναι διαφορετική. Οι πολίτες περίμεναν την αλλαγή και έκαναν υπομονή, αναμένοντας να δουν μια διαφορετική φιλοσοφία γύρω από τον αθλητισμό. Ο Βόλος και γενικότερα η Μαγνησία είναι «ταλαιπωρημένη» αθλητικά. Υπάρχει πρόβλημα με τους χώρους προπονήσεων και με τα γήπεδα, όχι μόνο λόγω έλλειψής τους, αλλά και συντήρησής τους. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αφού οι φορείς αδυνατούν να στηρίξουν την προσπάθεια των ερασιτεχνικών τμημάτων που έχουν μηδαμινά έσοδα. Υπάρχουν αθλήματα που διατηρούνται μόνο και μόνο λόγω της αγάπης ενός – δύο ανθρώπων και παιδιά που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές και προπονούνται σε αντίξοες συνθήκες.
Πρόσφατο το παράδειγμα του Στέργιου Παπαχρήστου, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νέα Ζηλανδία και στον απόηχο της επιτυχίας του έστειλε μήνυμα στους φορείς να ξυπνήσουν. Εκανε λόγο για συνθήκες ντροπής στις εγκαταστάσεις που προπονείται ο ίδιος και οι συναθλητές του…
Αυτά τα παιδιά, αλλά και άλλα πολλά από διαφορετικά αθλήματα, περιμένουν στήριξη και αναγνώριση των προσπαθειών τους. Δεν ζητούν κάτι το εξωπραγματικό, αλλά τα αυτονόητα. Να νιώθουν απλά ότι η πόλη τους, τους βοηθά στην προσπάθεια που κάνουν. Μας έχουν κάνει υπερήφανους δεκάδες φορές και η ανταμοιβή τους είναι να τους δυσκολεύουμε την ζωή και την καθημερινότητά τους. Δεν θέλουν να βλέπουν τους τοπικούς άρχοντες μόνο στις βραβεύσεις και στις διάφορες εκδηλώσεις. Την ώρα που οι πολιτικοί σπρώχνονται για την φωτογραφία και την προβολή τους, την ώρα που ποζάρουν δίπλα στους πρωταθλητές «κλέβοντας» και χρησιμοποιώντας λίγη από την λάμψη της διάκρισης τους, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την επιτυχία τους για πολιτικούς λόγους, οι αθλητές απλά γελούν και ξέρουν ότι θα τους ξαναδούν δίπλα τους μόνο στην επόμενη εκδήλωση που θα έχει κάμερες… Στα προβλήματά τους ήταν σπάνιες φορές πραγματικά δίπλα τους.
Ετσι όλοι αυτοί που συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια στις σημερινές εκλογές και προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, έχουν μεγάλο φορτίο ευθυνών να αναλάβουν. Το έργο που τους περιμένει είναι αρκετά δύσκολο. Η αθλητική οικογένεια της Μαγνησίας τους δίνει λίγο χρόνο και περιμένει να δει πράξεις. Τα μηνύματα έχουν σταλεί. Το θέμα είναι να αντιληφθούν γρήγορα οι… «παραλήπτες».
 
 
 
 
 
Διαψεύδει τα σενάρια
Μόλις ο Γιδόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του σε μερικά θέματα για τον Αρμάντο Μαρέντζι, άρχισαν και τα σενάρια… Στη Νέα Ιωνία ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Σούλη Παπαδόπουλου, αλλά κάτι τέτοιο έσπευσε να το διαψεύσει ο Στράτος Γιδόπουλος.
Αγ. Θαν.
 
Στο τηλέφωνο…
Σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς ο Στράτος Γιδόπουλος ήταν στο τηλέφωνο για να μάθει το πώς παίζει η ομάδα κόντρα στην Βέροια και το τι γίνεται στο Παντελής Μαγουλάς. Το κρύωμα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει στον Βόλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται και πάλι να πάρει αποφάσεις και να κάνει αλλαγές.
Αγ. Θαν.
 
Δηλώσεις άλλου!
Πήραν τις δηλώσεις άλλου αθλητή της κωπηλασίας και τις έκαναν δηλώσεις του Παπαχρήστου χθες σε άλλη τοπική εφημερίδα… «Κάναμε μια πολύ καλή κούρσα. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν το καλύτερο αλλά προσπαθήσαμε να ανακάμψουμε και να ωθήσουμε τους εαυτούς μας. Νιώθαμε ότι ο κόσμος μας παρότρυνε». Αυτές οι δηλώσεις ανήκουν στον Γιάννη Τσίλη και έγιναν γνωστές μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του επίσημου site της κωπηλασίας… Και όμως επειδή κάποιοι δεν μπορούσαν να βρουν τον Παπαχρήστο τις παρουσίασαν σαν δικές του.
Αγ. Θαν.
 
«Είναι τρελός ο πρόεδρος»
Το κλαμπ των οργανωμένων φιλάθλων Austrian Boys επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, συνοδευόμενο από την τεχνική ηγεσία και από μέλη της διοίκησης. Οι φίλαθλοι μάλιστα φώναζαν ρυθμικά στον πρόεδρο της ομάδας Βασίλη Δαμασιώτη είναι «τρελός ο πρόεδρος» και εκείνος φάνηκε να το διασκεδάζει και να το παραδέχεται…
Αγ. Θαν.
 
Από τον αθλητισμό
Εκλογές υπάρχουν σήμερα με αρκετούς ανθρώπους από το χώρο του αθλητισμού να ζητούν και την ψήφο σας…
Από την Ε.Π.Σ.Θ. ο πρόεδρος Τάσος Μπατζιάκας και ο Κ. Λάζος είναι υποψήφιοι στο Βόλο με τη Ζ. Μακρή, όπως και η πρώην πρόεδρος του ΑΟΔΝΙ Σ. Χάλαρη και ο Μπ. Πάσχος, πρόεδρος του ΑΟ Φερών στο Βελεστίνο. Ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ Απ. Καναβός είναι υποψήφιος στην περιφέρεια με τον Απ. Παπατόλια, η Ευγενία Φραγκούλη του μπάσκετ είναι στο ψηφοδέλτιο Σκοτινιώτη, ο Μαργ. Πατσιαντάς ηγείται ο ίδιος, έχοντας δίπλα του τον Μ. Παπαευαγγέλου και κάνοντας καλή ομάδα πόλο, ενώ από το χώρο είναι και η Άννα Χαρχαρή και τη διαιτησία εκπροσωπεί ο Ευθ. Γκουντής…
Και βεβαία και άλλοι που προσέφεραν η συμβάλουν για ένα καλύτερο αθλητισμό…
Β.Ζ
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Σήμερα το μήνυμα είναι ότι βάζουμε μπροστά τους αθλητικούς;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου