ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτέλους νίκη για Ολυμπιακό

επιτέλους-νίκη-για-ολυμπιακό-485449

Την πρώτη εντός έδρας νίκη κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός σε βάρος της Κέρκυρας στην ιστορία των δύο ομάδων στα παιχνίδια στο Βόλο. Οι ερυθρόλευκοι με τέρμα του Σολάκη στο 61ο λεπτό έσπασαν έτσι μια παράδοση ετών και κατάφεραν μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες να πανηγυρίσουν μια νίκη, αφήνοντας την Κέρκυρα πίσω τους με ένα βαθμό, έχοντας πλέον 13. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά μετά την αποβολή του Σανκαρέ. Σωτήρια ήταν η επέμαβαση του Γιακούποβιτς στο 93’.

Πώς έπαιξε

Σε σχήμα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Σάκης Τσιώλης χρησιμοποιώντας τον Ελντιν Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην αμυντική γραμμή ως δεξί μπακ ξεκίνησε ο Σέλεζι και στα αριστερά κινούνταν ο Γιάννης Ζαραδούκας. Σε θέση για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος έπαιξαν οι Πάπα Σανκαρέ και Πίτερ Ντολεζάι. Σε ρόλο αμυντικών χαφ ο Λεάντρο Αλβάρεζ είχε ως παρτενέρ τον Στάθη Ρόκα και δεξιά κινούνταν ο Χαβιέ Ουμπίντεζ, ενώ στα αριστερά ο Βιθέντε Μόνχε. Στην επίθεση μαζί με τον Χουάν Μαρτίν ξεκίνησε ο Ηλίας Σολάκης.

Με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό του ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού ο Μαρτίν προσπάθησε να σκοράρει, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κωσνταντόπουλου. Στο 9’ της αναμέτρησης ο Αλβάρεζ επιχείρησε σουτ με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Ζαραδούκα και την κεφαλιά πήρε ο Ντολεζάι που έστειλε την μπάλα αρκετά μακριά από την εστία της Κέρκυρας.

Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την μπάλα στην κατοχή τους και με απείλησαν εκ νέου με τον Ρόκα στο 15’ με το σουτ του ερυθρόλευκου μέσου εκτός περιοχής να περνά άουτ.

Το πρώτο σουτ από πλευράς Κέρκυρας ήρθε να γίνει στο 22ο λεπτό, αλλά το γυριστό σουτ του Επστάιν δεν ανησύχησε καθόλου τον Γιακούποβιτς.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει την εδαφική υπεροχή, αλλά οι φιλοξενούμενοι με μία συμπαγή άμυνα δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κάνουν κάποια τελική προσπάθεια.

 

Στο 38ο λεπτό ο Μαρτίν προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι αλλά την προσπάθεια του σταμάτησε ο Κωνσταντόπουλος. Δύο λεπτά μετά ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 43ο λεπτό προσπάθησε εκ νέου να σκοράρει, αλλά το πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε με το αριστερό σταμάτησε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα

Από την άλλη η Κέρκυρα σε μία από τις αντεπιθέσεις της προσπάθησε να σκοράρει με πλασέ του Επστάιν από τα αριστερά, αλλά έπεσε και έσωσε ο Γιακούποβιτς στο 44ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου προχώρησε στην πρώτη αλλαγή με τον Σάκη Τσιώλη να ρίχνει στην μάχη και τον Κώστα Καπετάνο αντί του Ρόκα.

Αλλαγή πάντως είχαμε και στον διαιτητή, μιας και ο Παμπορίδης αντικαταστάθηκε από τον Τσινάρη.

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Γκουστάβο στο 53’, όταν ο Καπετάνος έκανε σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του δεξιού μπακ της Κέρκυρας, ο οποίος ήταν πεσμένος την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 55’ σε σέντρα του Ζαραδούκα ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, με την μπαλα να φτάνει στον Καπετάνο ο οποίος σε νέα κεφαλιά την έστειλε απελπιστικά άουτ.

Τελικά ο γόρδιος δεσμός για την ομάδα του Ολυμπιακού λύθηκε όταν οι ερυθρόλευκοι συνεχίζοντας να παίζουν επιθετικά έκαναν το 1-0 στο 61ο λεπτό. Συγκεκριμένα ήταν ο Χαβιέ Ουμπίντεζ, ο οποίος και έκανε την σέντρα από τα δεξιά για τον Σολάκη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας. Ο Σολάκης μάλιστα είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος και σκοράρει για χάρη των ερυθρόλευκων στη φετινή χρονιά.

Με σουτ του Μαρτίν ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου, όταν ο νεοεισελθών Μπρέσκα πάσαρε για τον Αργεντινό, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν μοναδική ευκαιρία όταν ο Μπρέσκα έδωσε έτοιμο έτοιμο γκολ στον Μαρτίν στο 73ο λεπτό, με τον Σλοβάκο να κάνει την κούρσα από τα δεξιά και να σερβίρει έτοιμο γκολ στο πιάτο του Αργεντινού, ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ υπό την πίεση του Γκουστάβο.

Δύο λεπτά μετά ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ και ο Τσίγκας στην προσπάθειά του να διώξει από την άμυνα ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο να πέσει και να διώξει εντυπωσιακά.

Στο 80ο λεπτό ο Καπετάνος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Κωνσταντόπουλο να διώξει σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές στο 83ο λεπτό, όταν την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο αμυντικός των ερυθρόλευκων Πάπα Σανκαρέ, με τον Σενεγαλέζο να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά από αντιαθλητικό χτύπημα στον Μακρή.

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε μέχρι τα τελευταία λεπτά να διατηρήσει το προβάδισμα και να κρατήσει τη νίκη στα πόδια του, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Η Κέρκυρα από την άλλη προσπάθησε να κλέψει τον βαθμό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Στολτίδης με ένα τεχνικό σουτ στο γάμα επιχείρησε να νικήσει τον Γιακούποβιτς. Ο Ελβετός όμως είχε διαφορετική άποψη και εκτινάχθηκε για να διώξει την μπάλα μακριά από την εστία του, με τον διαιτητή Τσινιάρη να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Έτσι οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε βάρος της Κέρκυρας μετά τα τελευταία παιχνίδια στο Βόλο, όπου μετρούσαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ

1 0

Σκόρερ: 61’ Σολάκης

Διαιτητής: Παμπορίδης

Κίτρινες: Αλβάρεζ

Κόκκινες: Σανκαρέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβάρεζ, Ρόκας (46’ Καπετάνος), Ουμπίντες, Μόνχε, Σολάκης(67’ Μπρέσκα), Μαρτίν(76’ Μαρτίν).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (62’ Γιάντσης), Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (54’ Φλαβίνιο), Κοντοδήμος (85’ Δεινόπαπας), Επστάιν, Μακρής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου