ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαγνησιώτικο ντέρμπι στο ΕΑΚ

μαγνησιώτικο-ντέρμπι-στο-εακ-485851

Μαγνησιώτικο ντέρμπι περιλαμβάνει η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ. Η Ανάληψη υποδέχεται στο ΕΑΚ τον Αλμυρό στην πρώτη τοπική «μάχη» της σεζόν στην κατηγορία. Παράλληλα ο ΓΣ Βόλου αγωνίζεται στην Καρδίτσα απέναντι στο νεοφώτιστο Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Λάμπρου Πρέκα ξεκίνησαν ιδανικά την σεζόν με διπλό στην Λάρισα κόντρα στον Εθνικό και αυτό που θέλουν φυσικά είναι να συνεχίσουν με νίκη σήμερα στην έδρα τους απέναντι στον Αλμυρό και να κάνουν το δύο στα δύο. Βάσει ρόστερ και στόχων που θέτουν οι κυανέρυθροι είναι το φαβορί για την απογευματινή αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο ΕΑΚ, όμως και οι Αλμυριώτες δεν έρχονται στον Βόλο για να αποτελέσουν εύκολα θύματα, αλλά για να κυνηγήσουν την έκπληξη. Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι στην πρεμιέρα ηττήθηκαν στο «σπίτι» τους από τους Τιτάνες Παλαμά και φιλοδοξία τους είναι να καλύψουν το χαμένο έδαφος με ένα διπλό. Δύσκολο όμως πολύ το έργο τους απέναντι στην Ανάληψη στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας. Ο κορυφαίος της Ανάληψης στην πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΘ, Νίκος Μαυροφώτης, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να κάνουμε το δύο στα δύο και αυτός είναι αποκλειστικός μας στόχος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στραβοπατήσουμε στην έδρα μας. Ο Αλμυρός αποτελεί έναν αξιόλογο αντίπαλο, αλλά με σοβαρότητα ξέρουμε ότι είναι στο χέρι μας η νίκη. Στόχος μας φέτος είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Από κει και πέρα βολιώτικο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι που θα γίνει στην Καρδίτσα ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και στον ΓΣ Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν με νίκη στην πρεμιέρα στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος κόντρα στη Νίκαια, θέλουν επίσης να πετύχουν το απόλυτο στις δυο πρώτες αγωνιστικές και απέναντι στο νεοφώτιστο Ολυμπιακό Καρδίτσας στοχεύουν μόνο στο ροζ φύλλο.

Το πρόγραμμα:

Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ.

Κλ. Παλαμά, 17.30, Τιτάνες Π. – Καρδίτσας

Ε.Α.Κ. Καρδίτσας, 18.00, Ολυμπιακός Καρδ. – Γ.Σ. Βόλου

Ε.Α.Κ. Βόλου, 18.00, Ανάληψη Βόλου – Αλμυρός

Κλ. «Ι. Πατάκης», 18.00, Νίκαια – Ικαροι Τρ.

Κλ. Αγίου Θωμά, 19.30, Κεραυνός Λ. – Εθνικός Λ.

Ε.Α.Κ. Λάρισας, 19.30, Ε.Α.Λ. – Αστέρας Λάρισας

Α2 Ε.Σ.ΚΑ.Θ.

1ος όμιλος

Ε.Α.Κ. Λάρισας, 11.30, Σουφλάρια – Σκιάθος

Κλ. Φαρσάλων, 17.30, Φάρσαλα –Περραιβός

Γυμν. Αγιάς, 17.30, Ερμής Αγιάς – Α.Ε.Λ.

Κλ. «Β. Παρασκευόπουλου», 17.30, Θεσσαλικός – Ανω Λεχώνια

2ος όμιλος

Δημ. Τρικάλων, 18.00, Μάγοι – Πράσινη Γωνιά

Κλ. Αμπελώνα, 17.30, Αίολος Αμπελώνα – Ελασσόνα

Ε.Α.Κ. Λάρισας, 17.30, Φοίβος 2002- Σοφάδες

Κλ. Μπάρας Τρικ., 17.30, Αρης Τρικάλων – Καλαμπάκα

Κλ. Τυρνάβου, 17.30, Τύρναβος – Ερμής Τρικάλων

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου