ΣΤΙΒΟΣ

Προετοιμασία σε Βερολίνο και Λευκωσία

προετοιμασία-σε-βερολίνο-και-λευκωσί-157386

Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου η Κρίστι Αναγνωστοπούλου, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά την προετοιμασία της ενόψει των επερχόμενων διοργανώσεων για το 2018, αφήνοντας πίσω της το 2017, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ενώ βάζει και τους στόχους της νέας χρονιάς.

Σημαντικότερες διοργανώσεις, στις οποίες η 26χρονη δισκοβόλος θα κυνηγήσει τη διάκριση μέσα στη χρονιά, είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη γερμανική πόλη και οι Μεσογειακοί αγώνες που θα γίνουν στην Ισπανία. Η Φαρσαλινή δισκοβόλος θα παραμείνει στο Βερολίνο έως το τέλος του μήνα, ενώ θα μετάσχει σε νέα προετοιμασία στη Λευκωσία, το διάστημα 18- 28 Φεβρουαρίου.

Η έμπειρη δισκοβόλος, αναφορικά με τις φιλοδοξίες της για τη νέα χρονιά σημείωσε: «Είναι μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία μου και πιστεύω ότι θα βγουν τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνω μαζί με τον προπονητή μου. Στόχος μου για το 2018 είναι μία διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και ένα νέο ατομικό ρεκόρ που θα συνδυαστεί με μετάλλιο και στους Μεσογειακούς αγώνες της Ισπανίας. Γι’ αυτό και ήδη έχω αρχίσει τις εντατικές προπονήσεις, ενώ οι προετοιμασίες σε Βερολίνο και Λευκωσία θα με βοηθήσουν να βρω τον ρυθμό μου, ενόψει και των εγχώριων διοργανώσεων, οι οποίες επίσης αποτελούν στόχο για μένα».

Το 2017 χρονιά-τομή

Καθόλα επιτυχημένο ήταν το 2017 για τη Φαρσαλινή δισκοβόλο -που έχει μεγαλώσει στον Βόλο- Κρίστι Αναγνωστοπούλου, η οποία και τη φετινή χρονιά έχει βάλει ως στόχο να κυνηγά τις υψηλότερες θέσεις, στις κορυφαίες διοργανώσεις όπου συμμετέχει.

Η Αναγνωστοπούλου, μετά τη συμμετοχή-ορόσημο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, προσπάθησε το 2017 να πάρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες, καταφέρνοντας να κρατήσει ψηλά την ελληνική δισκοβολία, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η κυριαρχία της στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν για μία ακόμη φορά αδιαμφισβήτητη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση για 7η συνεχόμενη χρονιά, δείχνοντας άλλωστε τον δρόμο στις νεότερες αθλήτριες που θέλουν να ασχοληθούν με ένα ιδιαίτερα τεχνικό και δύσκολο άθλημα.

Όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις, σημαντικότερο γεγονός για τον στίβο μέσα στο 2017 ήταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου η Αναγνωστοπούλου έδωσε το παρών, κάνοντας αξιόλογη προσπάθεια, έχοντας να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Επιπλέον, η 26χρονη αθλήτρια ήταν 2η στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο Νόβι Παζάρ της Σερβίας, κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρίψεων στα Κανάρια Νησιά, ενώ πανηγύρισε και τρεις 3ες θέσεις σε μίτινγκ της Γαλλίας. Σημαντικότερο όλων, η Αναγνωστοπούλου, η οποία ανήκει στον Γ.Σ. Κερατέας, βελτίωσε την ατομική της επίδοση, με νέο ρεκόρ στα 61.53μ.

Το 2017 ήταν άλλωστε χρονιά-τομή στην αθλητική της καριέρα, αφού νέος προπονητής της είναι πλέον ο Γιάννης Δόνδωρος, παλιός πρωταθλητής στη σφαιροβολία-δισκοβολία. Η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τη συνεργασία τους, τονίζοντας: «Η προετοιμασία πάει πολύ καλά με διαφοροποιήσεις στην τεχνική και στο ασκησιολόγιο της προπόνησης. Θεωρώ ότι γίνονται σπουδαία βήματα τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και του προγράμματος που ακολουθώ. Εξάλλου το άθλημά μου είναι πολύ τεχνικό και θέλει προσαρμογή και προπόνηση σε δύσκολες συνθήκες, είτε καιρικές, είτε όσον αφορά τον εξοπλισμό. Με το νέο προπονητή λαμβάνουμε υπόψη και σχεδιάζουμε την προπόνηση πολύπλευρα, ώστε να μπορώ να ανταποκρίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου