ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-486206

Ελεγχοι για τα «στημένα»!

Σημαντικές εξελίξεις σηματοδοτεί η δικαστική έρευνα για τα «στημένα» ματς του ποδοσφαίρου, η οποία διενεργείται από το τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ανοίξει 20 τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων, ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξουν και λογαριασμοί ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών που συμμετείχαν στις αναμετρήσεις.
Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους λίστα με 948 πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ύποπτα, καθώς φέρεται να αποκόμισαν μεγάλα κέρδη ποντάροντας μέσω Ιντερνετ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισαγγελία φέρεται να έχει εντοπίσει παίχτες, (από τα στοιχεία τα οποία έστειλε η ΟΥΕΦΑ), που πόνταραν σε συγκεκριμένα παιχνίδια τα οποία τους απέφεραν κέρδη έως και 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ένας από αυτούς φέρεται ότι κέρδισε, ποντάροντας 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω Ιντερνετ σ’ ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ενώ, όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, παίχτης κέρδισε στο νόμιμο στοίχημα 42.000 ευρώ, ποντάροντας 6.000 ευρώ επί 7 φορές στο ίδιο αποτέλεσμα.
Τέσσερις δικογραφίες έχει στα χέρια της η εισαγγελέας. Η πρώτη αφορά τα «στημένα» ματς, βάσει καταλόγου της ΟΥΕΦΑ.
Στη δεύτερη δικογραφία η έρευνα στοχεύει όσους έδιναν τις «χρυσοφόρες» πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.
Η τρίτη δικογραφία αφορά παίχτες που εμφανίζονται ως κερδισμένοι στο στοίχημα, αλλά υπάρχει η υπόνοια ότι πίσω τους μπορεί να βρίσκονται μάνατζερ, ποδοσφαιριστές, διαιτητές ή προπονητές ή ακόμα και πρόεδροι ομάδων.
Η τέταρτη δικογραφία αφορά το (παράνομο) ιντερνετικό ποντάρισμα. Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, Πίτερ Λιμάχερ, ο οποίος έστειλε τη λίστα των στημένων αγώνων στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Κρίσιμος και σημαντικός είναι ο Nοέμβρης για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού φαίνεται ότι μετά τα δύσκολα και έναν σχετικά καλό απολογισμό δέκα βαθμών σε αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, τα ματς αυτού του μήνα φαντάζουν ως μια καλή ευκαιρία εκτός από τις καλές εμφανίσεις να έρθουν και νίκες που θα σημάνουν και τη βαθμολογική άνοδο της ομάδας.
 
Τα τέσσερα βατά ματς που ακολουθούν μέσα στο Νοέμβρη μπορούν να ανεβάσουν τους «ερυθρόλευκους», που πλέον θα έχουν αντιμέτωπες ομάδες με τους ίδιους στόχους και κάθε νίκη θα έχει διπλή σημασία… Έχοντας τρία ματς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μεθαύριο με Kέρκυρα, αλλά και με Aστέρα Tρίπολης και Kαβάλα και ένα με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας, οι παίκτες του Σάκη Tσιώλη μπορούν να ελπίζουν πως το καλό ποδόσφαιρο που αποδίδουν θα συνδυαστεί και με την όσο το δυνατό καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.
 
 Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Ο Σάκης Τσιώλης έχει μείνει γενικά ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του στα περισσότερα ως τώρα παιχνίδια και μπορεί η ομάδα να πέρασε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι με την εικόνα του Ολυμπιακού σε κάποια ματς ίσως να δικαιούταν περισσοτέρους βαθμούς…
Ξεκινώντας από το διπλό στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου (0-1), την ισοπαλία στην Τούμπα (1-1) με τον ΠΑΟΚ και τη μεγάλη νίκη στο Βόλο επί της ΑΕΚ (3-1), ο Ολυμπιακός έδειξε πολλές από τις αρετές του, ενώ σίγουρα έμαθε πολλά από τις δυο ήττες του από τον Εργοτέλη 0-1 στο Βόλο και από τον Ολυμπιακό Πειραιά 3-1 στο Καραϊσκάκη.
Στη συνέχεια η ομάδα είχε τρεις ισοπαλίες σε ματς διαφορετικά, αφού τόσο στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (2-2), όσο και σ’ αυτό της περασμένης Κυριακής στο Καυτανζόγλειο (0-0 με Ηρακλή) δικαιούταν κάτι καλύτερο με καλύτερη απόδοση στο β΄ μέρος, σε αντίθεση με αυτό στο Βόλο με τη Λάρισα (1-1), όπου η απόδοση έπεσε…
Στα τέσσερα ματς αλλά σε καθένα ξεχωριστά ο προπονητής Σάκης Τσιώλης που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 21 παίκτες τους τόνισε ότι επιθυμεί να είναι πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια.
Η αρχή του κρίσιμου Νοέμβρη πάντως είναι αύριο, ενώ η 10η αγωνιστική για τους Βολιώτες θα είναι Δευτέρα 15/11 στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό και θα ακολουθήσουν τα άλλα δυο ματς στο Βόλο 20/11 με Αστέρα Τρίπολης και 28/11 με Καβάλα.
Ως το τέλος του α’ γύρου όπου αρχικός στόχος είναι να κλείσει με τουλάχιστον 20 βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ξάνθη , θα υποδεχθεί τον Άρη και θα κλείσει με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ…
Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι γνωρίζουν ότι ο Νοέμβρης είναι ο μήνας της μεγάλης ευκαιρίας…
 
 
 
 
 
 
 
Πέρασαν…
Δυο παίκτες που έχουν περάσει από το Βόλο έχει στις τάξεις η φετινή Κέρκυρα. Ο Ηλίας Ιωάννου την περίοδο 2008-09 ήταν πρώτος σκόρερ με 15 γκολ σε 25 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, ενώ ο Γιώργος Μακρής είχε 27 συμμετοχές και 4 γκολ την περίοδο 2007-08 στη Γ΄ Εθνική με τον Εθνικό Ολυμπιακό…
Β.Ζ
 
Τζάμπα λεφτά
Δύο χιλιάδες 500 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της. Οι ερυθρόλευκοι αναγκάζονται για ακόμη μία φορά να περάσουν από το ταμείο, πληρώνοντας επί της ουσίας τζάμπα λεφτά.
Ζ.Ε.Ι.
 
Ξεχωρίζει
Ενας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει στη φετινή ομάδα της Ακρόπολης Σέσκλου είναι ο Φώτης Φώτου. Στην ομάδα μπορεί να επικρατεί προβληματισμός για την φετινή της πορεία, ωστόσο νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ο Φώτου δίνουν την ελπίδα στην ομάδα για κάτι καλύτερο.Ζ.Ε.Ι.
 
Θύμα ατυχίας
Θύμα της φετινής ατυχίας έπεσε και ο Τάσος Χονδρός για την ΑΕ Διμηνίου που ήρθε να προστεθεί στους αρκετούς τραυματισμούς για την ομάδα του Θάνου Θεοδώρου. Ένας εκ των αρχηγών του συλλόγου τραυματίστηκε κόντρα στη Χλόη και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηνίσκο και οπίσθιο χιαστό. Ζ.Ε.Ι.
 
Και ο Παπαχρήστος
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς και προπονητής που έχει καθίσει και στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου Βασίλης Παπαχρήστος μπήκε και αυτός στην μάχη της ψηφοθηρίας, μιας και έθεσε υποψηφιότητα για την εκλογική περιφέρεια της Ηπείρου.
Ζ.Ε.Ι.
 
Λύση Διαμαντόπουλου
Την λύση του Σταύρου Διαμαντόπουλου φέρεται να σκέφτονται στην ομάδα των Πόντιων Κατερίνης. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αλλά και της Νίκης φέρεται ως μία από τις κινήσεις που θέλουν να κάνουν στην ομάδα της Πιερίας η οποία συμμετέχει στον Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιος θα στείλει το μήνυμα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου