ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτα η Κέρκυρα αλλά και συνέχεια

πρώτα-η-κέρκυρα-αλλά-και-συνέχεια-486252

Ο αυριανός αγώνας με την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό είναι από τους πιο σημαντικούς για τον Ολυμπιακό Βόλου αυτή τη χρονική περίοδο του πρωταθλήματος, όπως ανέφερε χθες ο Σάκης Τσιώλης, που τόνισε πως έχει σημασία να νικούν οι «ερυθρόλευκοι» όλα τα ματς στην έδρα τους, ενώ αναφέρθηκε και στις βαθμολογικές επιδιώξεις μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου…

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στη διάθεσή μας για τον αγώνα του Σαββάτου το σύνολο σχεδόν, από πλευράς ετοιμότητας, των παικτών, πλην του Φρατζιπάνε. Επιστρέφουν οι Ουμπίντες και Μόνχε, που είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα μας και ελπίζω πως δεν θα έχουμε άλλα προβλήματα με τον Ρόκα. Όσον αφορά τους Ρόκα και Φρατζιπάνε, θα είμαστε σίγουροι για την ετοιμότητά τους, μετά και από την προπόνηση».

Για την προετοιμασία, ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα «Η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, το οποίο μπορώ να χαρακτηρίσω πολύ σημαντικό και λόγω της αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας, αλλά και λόγω της βαθμολογικής της θέσης. Η Κέρκυρα βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από εμάς και θα πρέπει να διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη, αφού είναι μία ομάδα μέσα στις δυνατότητές μας, μία ομάδα στα μέτρα μας. Στον αγώνα του Σαββάτου, πρέπει να εκμεταλλευτούμε σε απόλυτο βαθμό την έδρα μας και να ανεβάσουμε τη βαθμολογία μας.

Έχουμε αντίπαλο μία ομάδα που, στο σύνολό της, είναι κεντροαμυντική, μία ομάδα με πολύ καλή αγωνιστική πειθαρχία και πολύ ‘σφιχτή’ στην άμυνά της, μία ομάδα πολύ μαχητική και θα πρέπει όλοι μας και, κυρίως, οι ποδοσφαιριστές να έχουμε την απαραίτητη ψυχραιμία, υπομονή και ηρεμία, για να πάρουμε αποτέλεσμα. Την Κέρκυρα, όπως είπαμε, χαρακτηρίζει κυρίως η αμυντική της λειτουργία και εμείς οφείλουμε να «διαβάσουμε» το παιχνίδι, ώστε στο τέλος να βγούμε νικητές».

Για την απόδοση της ομάδας σε εντός και εκτός αγώνες «Ρεαλιστικά, φαίνεται πως η υπομονή και η ψυχραιμία στους εκτός έδρας αγώνες, μας δίνει την ηρεμία να «διαβάζουμε» το παιχνίδι, να περιμένουμε τον αντίπαλο και να παίρνουμε αποτελέσματα. Αντίθετα, στην έδρα μας είναι η πίεση και το άγχος που καταβάλλει την ομάδα και έτσι, πολλές φορές, ξεφεύγει από τα όριά της και παίζει πιο βιαστικά, αλλά πιστεύω πως, σιγά σιγά, βρίσκουμε τα ‘πατήματά’ μας. Θα έλεγα πως το καλύτερό μας παιχνίδι, στατιστικά και ως εικόνα, το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο στον εντός έδρας αγώνα με τη Λάρισα, όπου δεν απειληθήκαμε σε καμία περίπτωση και είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε ποσοστό 70-80%. Και έτσι πρέπει να παίζουμε.

Όμως και σε αυτό το παιχνίδι παρασυρθήκαμε τελικά από το πάθος, την ένταση και τη θέληση και ‘πρεσάραμε’ ασφυκτικά μόνο για 45 λεπτά. Βέβαια, πρέπει να ξέρετε πως δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο που να ‘πρεσάρει’ ασφυκτικά για 90 λεπτά. Πρέπει, λοιπόν, να μάθουμε να κατανείμουμε καλύτερα την απόδοσή μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο. Να ξεκαθαρίσω πως στον αγώνα με τη Λάρισα δεν δόθηκε καμία εντολή προς τους παίκτες, ώστε να γυρίσει πίσω η ομάδα. Το άγχος και η πίεση έστειλε τους παίκτες πίσω, γύρισε πίσω όλη την ομάδα».

Για τον βαθμολογικό στόχο του πρώτου γύρου: «Φυσικά και νιώθεις στενοχωρημένος όταν δεν παίρνεις πολύτιμους βαθμούς και σε προβληματίζουν αποτελέσματα, όπως την Κυριακή με τον Ηρακλή. Στον προηγούμενο αγώνα είχαμε τις ευκαιρίες, ήταν όμως η συγκυρία που δεν μας επέτρεψε να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά και η μπάλα που δεν μας έκανε το χατίρι.

Έχω πει πως ο βαθμολογικός στόχος μας για τον πρώτο γύρο είναι οι 20 βαθμοί, στόχος εφικτός, αφού η ομάδα έχει ποιότητα, πολύ καλή οργάνωση, διοικητική και αγωνιστική και, κυρίως, έχει τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος αποτελεί σήμερα μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Φτάνοντας λοιπόν τους 20 βαθμούς στον πρώτο γύρο, είναι πολύ δύσκολο να ενοχλήσουν ή να πειράξουν τον Ολυμπιακό Βόλου στη συνέχεια, στον γύρο που θα ακολουθήσει. Επίσης, όπως βλέπουμε στα στατιστικά των τελευταίων χρόνων της Super League, οι 40 βαθμοί στο πρωτάθλημα αρκούν για μία σχεδόν υψηλή διάκριση.

Έχοντας, λοιπόν, βγάλει ως σήμερα περισσότερους αγώνες εκτός παρά εντός έδρας, ακολουθούν για μας τέσσερα παιχνίδια που αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία, ώστε να πάρουμε αποτελέσματα και η ομάδα να μπορέσει να βγάλει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Έτσι και ο φίλαθλος κόσμος θα είναι ευχαριστημένος χωρίς άγχος και θα απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και, ενδεχομένως, ο ιδιοκτήτης της ομάδας θα μπορέσει να σχεδιάσει ακόμη καλύτερα πράγματα για την ομάδα μας στο μέλλον».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου