ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δικέφαλη» τορπίλη!

δικέφαλη-τορπίλη-486277

Ο ΠΑΟΚ βούλιαξε το «κίτρινο υποβρύχιο». Με κεφαλιά-τορπίλη του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο «δικέφαλος» νίκησε 1-0 την Βιγιαρεάλ στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και «στρογγυλοκάθισε» στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Το τρίποντο φέρνει τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού, αλλά η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή, καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασε νικηφόρα από το Βέλγιο, επικρατώντας με 2-0 της Μπριζ και έτσι ισοβαθμεί με τον «δικέφαλο» στην πρώτη θέση, έχοντας και αυτή 7 βαθμούς, ενώ η Βιγιαρεάλ έμεινε στους 6.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ, με τον Κρέσιτς στο τέρμα και τους Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Τσιρίλο και Κοντρέρας στην άμυνα, με δεδομένες τις απουσίες των Λίνο, Σαβίνι και Σνάουτσνερ. Γκαρσία και Βιτόλο οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Φωτάκη (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά) και Ιβιτς (ελεύθερος) πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

Ο Γαρίδο είδε την Βιγιαρεάλ να μην μπορεί να απειλήσει και έβαλε τους Ρόσι και Καθόρλα, αλλά ο ΠΑΟΚ, που είχε από το 65’ τον Μουσλίμοβιτς αντί του Σαλπιγγίδη στην κορυφή, ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 1-0 με τον Βόσνιο στο 69’ και το πέτυχε στο 70’ με τον Βιεϊρίνια!

Στη συνέχεια οι Ισπανοί προσπάθησαν να πιέσουν, μετέφεραν στο τελευταίο 10λεπτο τη δράση προς την περιοχή του «δικέφαλου», αλλά ευκαιρία δεν δημιούργησαν. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ στο 83’ με τον Ελ Ζαρ, αλλά τελικά το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος παρά το σουτ του Καπντεβίλα στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (90’+1′ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (41′ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (65′ Μουσλίμοβιτς).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεζ, Ανχελ Λόπεζ, Καπντεβίλα, Μουσάτζιο (72′ Μοντέρο), Γκονσάλο, Μπρούνο Σοριάνο, Μαρτσένα, Κάνι (68′ Καθόρλα), Μπόρχα Βαλέρο, Αλτιντορ (62′ Ρόσι), Νίλμαρ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου