ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αδιάβροχος… ο ΝΠΣ Βόλος συνεχίζει στην κορυφή με νέα νίκη επί του Ρήγα Φεραίου

αδιάβροχος-ο-νπσ-βόλος-συνεχίζει-στη-160837

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣΤο σερί νικών συνέχισε ο ΝΠΣ Βόλος που επικράτησε του Ρήγα Φεραίου με σκορ 2-0 στο βαρύ τερέν της Νεάπολης το απόγευμα του Σαββάτου λόγω της βροχής, στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα για το 2018. Τα γκολ για την ομάδα του Χουάν Φεράντο σημείωσαν οι Ντεντάκης στο 17ο λεπτό και Δημόπουλος στο 65’. Ακίνδυνος ο Ρήγας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν για πρώτη φορά στο 4’, με σουτ εκτός περιοχής του Ζέρη που πέρασε άουτ, ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Ντεντάκης επιχείρησε συρτό σουτ, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Στο 14’ ο ΝΠΣ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Παπαγιάννης έκανε ασταθή έξοδο, η μπάλα κατέληξε στον Δεμηρτζόγλου ο οποίος πλάσαρε, όμως η προσπάθειά του χτύπησε στον Γκάγκα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντετάκης σέντραρε από δεξιά, ο Ηλιόπουλος έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά και τους γηπεδούχους να κερδίζουν κόρνερ.

Ντεμπούτο για τους γηπεδούχους έκανε κάτω από τα δοκάρια ο Γιώργος Μούτσα, που αποκτήθηκε ως δανεικός από την ομάδα του ΠΑΟΚ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Με Ντεντάκη το 1-0

Οι γηπεδούχοι πίεσαν τον Ρήγα στο πρώτο 20λεπτο και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν στο 17ο λεπτό. Ο Ηλιόπουλος βγήκε νικητής στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Σπαθή, ξεκίνησε αντεπίθεση, έδωσε δεξιά στον Ντεντάκη ο οποίος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαγιάννη κάνοντας το 1-0.

Ο Βόλος είχε την μπάλα στην κατοχή του όμως κατάφερε να απειλήσει ακόμη μία φορά πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 36ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μάντζη μετά από σέντρα του Ηλιόπουλου, σε ένα 45λεπτό όπου ο Ρήγας κράτησε παθητικό ρόλο.

Η πρώτη φάση του 2ου ημιχρόνου ήρθε στο 55’ για τον ΝΠΣ. Ο Μάντζης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον προωθημένο Γκαλίτσιο ο οποίος έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα επόμενα 2 λεπτά σημειώθηκε από μια φάση για τις 2 ομάδες. Στο 57’ ο Ντεντάκης έκανε σουτ με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Ρήγας έκανε την πρώτη του απόπειρα, με το σουτ του Τσιώλη να φεύγει ψηλά.

Ο Δημόπουλος απλοποίησε τα πράγματα

Οι γηπεδούχοι πήραν σημαντικό προβάδισμα στο 65ο λεπτό. Σε εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Δημόπουλο ο οποίος έκανε το συρτό σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Παπαγιάννη

Στο 69’ ο Ντεντάκης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βγήκε άουτ

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 στο 77’ όταν ο Μάντζης έδωσε στον Ηλιόπουλο, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή θα κάνε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ρήγα να αποκρούει με τα πόδια. Τρία λεπτά αργότερα ο Παπαγιάννης θα κάνει εκπληκτική απόκρουση σε σουτ στην κίνηση του Καμπαγιέρο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντόση, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 2-0

Σκόρερ: (17’ Ντεντάκης, 65‘ Δημόπουλος)

Διαιτητής: Καλατζής

Βοηθοί: Αναστασίου, Σακκάς (Θεσσαλίας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μούτσα, Ντεντάκης, Ζέρης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου (53’ Σαλαμούρας), Πέντα (71’ Πιαστόπουλος), Καμπαγιέρο, Μάντζης, Πίτου Γκαρσία (71’ Ντόσης), Ηλιόπουλος (80’ Μιλιώτης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής (79’ Λάμπρου), Γκάγκας, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Παπακώστας (67’ Γεωργατζής), Κυριάκος, Τσιώλης, Τσελεπής, Τζοβάρας

Φεράντο: «Μας έλειπε η τελική πάσα»

Στον έλεγχο του παιχνιδιού που είχε η ομάδα του αλλά και την δυσκολία στις τελικές πάσες στάθηκε ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, Χουάν Φεράντο στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο, ενώ από πλευράς του Ρήγα ο κ Γάτος κράτησε την ανασταλτική λειτουργία των παικτών του.

Φεράντο: «Είναι μια καλή κατάσταση, έχουμε ακόμα 10 παιχνίδια, είναι απαραίτητο να κερδίσουμε, στο σύνολο, 7 παιχνίδια. Σήμερα είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν είχαμε προβλήματα στο τρανζίσιον, είχαμε καλές τοποθετήσεις στην επίθεση αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι δύσκολο, σε ένα δύσκολο γήπεδο εναντίων των Σελλάνων και όπως λέω πάντα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν για τον Ρήγα . Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους».

Από τη μεριά του Ρήγα Φεραίου ο Χρήστος Σπαθής επεσήμανε: «Γνωρίζαμε πριν την έναρξη ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, την πρωταθλήτρια ομάδα θα έλεγα, μια ομάδα αμιγώς επαγγελματική, με πολλούς τρόπους ανάπτυξης, με αυτοματισμούς και πάρα πολλά θετικά στοιχεία. Εμείς προσπαθήσαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να φανούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί γινόταν, ως ένα σημείο το καταφέραμε, κυρίως ανασταλτικά, δημιουργικά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε κάποιες αξιώσεις για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα η να κάνουμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Δεν πειράζει, εμείς συνεχίζουμε, θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας που είναι πάρα πολύ σημαντικά και αν θέλουμε πράγματι να αυξήσουμε τις πιθανότητες, που αυτή τη στιγμή είναι εις βάρος μας για την παραμονή στην κατηγορία, θα πρέπει να πάρουμε κάποιο παιχνίδι στην έδρα μας, από το προσεχές παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αμβρυσσέα Διστόμου. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΝΠΣ και συγχαρητήρια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου