ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στη 2η θέση η Νίκη Βόλου, διά… ποδός Μέτσε 1-0 τα Σέλλανα

στη-2η-θέση-η-νίκη-βόλου-διά-ποδός-μέτσ-160890

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τον ίδιο σκόρερ και το ίδιο σκορ με την περασμένη Κυριακή, έστω κι αν αγωνίστηκε με σημαντικότατες ελλείψεις, η Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 του ΑΟ Σελλάνων με τον Μέτσε να σκοράρει στο 81ο λεπτό με πέναλτι.

Οι κυανόλευκοι πέρασαν πλέον στη 2η θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι την εκτός έδρας ήττα του ΓΣ Αλμυρού από τον Οπούντιο Μαρτίνου με 3-2 και ελπίζουν σε ακόμη καλύτερη συνέχεια, εφόσον ολοκληρωθούν και οι δεσμεύσεις της διοίκησης για απόκτηση ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών, μιας και μετά τους Σεραφείμ Μωυσίδη, Αντρέι Γιάκοβλεφ και Τόλη Γαρυφαλλόπουλο, ο Δημήτρης Δημολιός, αγωνίστηκε χθες για τελευταία φορά με τα κυανόλευκα της Νίκης, αφού από σήμερα θα φορά τα κυανόλευκα του Απόλλωνα Λάρισας.

Αναφορικά με τη χθεσινή αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η Νίκη προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα, όπως είναι αυτή του ΑΟ Σελλάνων και ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Γιώργο Ιορδανίδη, που κέρδισε και το πέναλτι, ενώ εξαιρετικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο εμπειρότατος τερματοφύλακας Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με τους Λάιο – Βέργο – Καρτσαμπά – Δημολιό ξεκίνησε η Νίκη Βόλου έχοντας τους Μέτσε και Ντόλγκι ως αμυντικούς μέσους και τον Ιορδανίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα αριστερά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μπάιριτς, με τον Γενιτσαρίδη στα δεξιά και σε νέο ρόλο, ενώ ντεμπούτο ως βασικός πέραν του Λάιου έκανε και ο Βουρδάκης, χρησιμοποιούμενος στην κορυφή της επίθεσης αντί του τιμωρημένου Τζιώρα.

Πάλεψε αλλά…

Με τη Νίκη Βόλου να μπαίνει νωθρά στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στον αγώνα στο 7’ με τον Βουκουμάνοβιτς να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Θεολόγη να βγαίνει μπροστά του για να μαζέψει και τους φιλοξενούμενους να ζητάνε πέναλτι για τζαρτζάρισμα λίγο νωρίτερα.

Η απάντηση της Νίκης ήρθε δύο λεπτά μετά με τον Ντόλγκι να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Ουκρανό να απειλεί και στο 11’ με νέο σουτ, αλλά με την ίδια κατάληξη.

Με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να πατήσουν περιοχή ελλείψει Τζιώρα στην επίθεση, απειλούσαν με σουτ εκτός περιοχής και ακόμη ένα τέτοιο σημειώθηκε στο 23’ με τον Μπάιριτς να αναγκάζει τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει.

Δευτερόλεπτα αργότερα και αφού η Νίκη κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπάιριτς ήταν ο εκτελεστής με τον Ιορδανίδη να πετάγεται πανέξυπνα στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Κουτσόπουλος δεν «ψάρωσε», μπλοκάροντας σταθερά.

Νέα προσπάθεια με σουτ εκτός περιοχής αλλά ψηλοκρεμαστό αυτή την φορά στο 26’ από τον Ντόλγκι είχε την ίδια άστοχη κατάληξη, με τον Ιορδανίδη να αναλαμβάνει να νικήσει την αντίπαλη άμυνα επιχειρώντας σουτ εκτός περιοχής, με το οποίο υποχρέωσε τον Κουτσόπουλο να εκτιναχθεί στο αριστερό του «Γ» και να παραχωρήσει κόρνερ στην εκτέλεση του οποίου ο Ιορδανίδης έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας και με νέο σουτ εντός περιοχής αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Στην τελευταία αξιόλογη φάση του α’ μέρους και στο 45’ ο Δημολιός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Κουτσόπουλο να μην βγαίνει από την εστία του για να «καθαρίσει» δίνοντας την ευκαιρία στον Γενιτσαρίδη να απειλήσει με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού και ενώ η εστία ήταν κενή αστόχησε για λίγα εκατοστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Υπεροχή και δικαίωση…

Το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση με τη Νίκη Βόλου να απειλεί και μάλιστα δύο φορές μέσα σε δευτερόλεπτα, έχοντας και πάλι τον Ιορδανίδη ως πρωταγωνιστή, με τον Κουτσόπουλο να του κλέβει τη δόξα.

Συγκεκριμένα από προσπάθεια του Μπάιριτς από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή από τον Κροάτη, με τον Ιορδανίδη να κάνει την προβολή αλλά ο Κουτσόπουλος του είπε το πρώτο «όχι» για να ακολουθήσει νέο σουτ από τον Ιορδανίδη και τον πορτιέρε του ΑΟ Σελλάνων να απομακρύνει εντυπωσιακά στο 55’.

Με 23 λεπτά να πηγαίνουν στράφι στη συνέχεια η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 78’ με τον Λάιο να γεμίζει από τα δεξιά και τον Ντόλγκι να πατά στην αντίπαλη περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουτσόπουλος φώναξε και πάλι παρών αποκρούοντας σε κόρνερ.

Τελικά ο γόρδιος δεσμός κόπηκε στο 81’ με τον Ιορδανίδη να κερδίζει πέναλτι και να ανατρέπεται από τον Χάδιαρη με τον διαιτητή Λεωνίδα να υποδεικνύει έστω και με καθυστέρηση την άσπρη βούλα και έπειτα από υπόδειξη του βοηθού. Ο Μέτσε ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ΑΟ Σελλάνων και στην αριστερή πλευρά του Κουτσόπουλου, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη πλευρά.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Νίκη έδωσε χώρο στους αντιπάλους της, αλλά δεν παραβιάστηκε η εστία της σε κανένα από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων για να ακολουθήσουν οι θερμοί πανηγυρισμοί των κυανόλευκων, που ζέσταναν τη ψυχρή ατμόσφαιρα του Πανθεσσαλικού.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 1-0

Σκόρερ: (81’ Μέτσε)

Διαιτητής: Στ. Λεωνίδας (Τρίκαλα)

Βοηθοί: Τζάνης, Παπαγεωργόπουλος (Τρίκαλα)

Κίτρινες: Βουκουμάνοβιτς (53’), Δημολιός (63’), Μπάιριτς (74’), Χάδιαρης (75’), Μέτσε (80’), Λάιος (91’), Βέργος (93’), Θεολόγης (95’)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Λάιος, Δημολιός, Βέργος, Χρ. Καρτσαμπάς, Ντόλγκι, Μέτσε, Ιορδανίδης (93’ Ζιώγας), Μπάιριτς (85’ Αλ. Καρτσαμπάς), Γενιτσαρίδης (78’ Αναστασίου), Βουρδάκης (57’ Ματθαίου)

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Ερβιστ, Τζάνης, Κούρκουλας (87’ Γιαγιάκος), Θεοδωρόπουλος (82’ Δανιήλ), Μπαλαμπάνος (64’ Μάττας), Χάδιαρης, Βουκουμάνοβιτς, Κοντός, Υφαντής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου