ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκέλα εκτός προγράμματος και ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου στα Τρίκαλα

γκέλα-εκτός-προγράμματος-και-ισοπαλί-160923

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στραβοπάτησε κόντρα στο Διγενή Νεοχωρίου ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1, στο γήπεδο της Οιχαλίας Τρικάλων, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι ερυθρόλευκοι, σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω καιρού ήταν μέτριοι, ενώ έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ και στο 13’ από τον Σκόνδρα, για να ισοφαρίσουν στο 32’, με το πρώτο τέρμα του Καμπλιώνη, στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Στο δεύτερο μέρος, οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Βολιώτες δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν σε κάποιο τέρμα και στην ολική ανατροπή που επιδίωξαν οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη, με αποτέλεσμα μία ακόμη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τερματοφύλακα τον Καραγκιολίδη, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γελαδάρης, Νόνης, Κραγιόπουλος και Δ. Κόκας. Στο άξονα τοποθετήθηκαν οι Λούγκος και Κόλα, οι Καμπλιώνης αριστερά και Μέμος δεξιά κάλυψαν τις πτέρυγες, ενώ ο Θέος κινήθηκε πίσω από τον προωθημένο Σεχολάρι.

Το α’ μέρος

Μόλις στο 3’, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Θέος κινήθηκε απειλητικά από πλάγια θέση, σέντραρε εντός περιοχής, με τον Μέμο να σουτάρει και τον αμυντικό του Διγενή, Γούτσιο, να απομακρύνει πάνω στη γραμμή της εστίας. Στην εξέλιξη της φάσης, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Σεχολάρι, που σούταρε εκ νέου, με τον τερματοφύλακα Καρατζά να διώχνει σε κόρνερ.

Εννιά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη τους ουσιαστικά επίσκεψη στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ήταν το 13ο λεπτό και σε εκτέλεση κόρνερ από πλευράς Τρικαλινών, η άμυνα των Βολιωτών πιάστηκε απροετοίμαστη, με τον Σκόνδρα αμαρκάριστο να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Καραγκιολίδη για το 1-0.

Οι Βολιώτες, στα επόμενα λεπτά φάνηκαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από την επίτευξη του τέρματος των γηπεδούχων και με ατομικές κυρίως ενέργειες των Μέμου και Θέου προσπάθησαν να αναπτυχθούν και να γίνουν επικίνδυνοι, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά έως το 32ο λεπτό, που οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης.

Συγκεκριμένα, ο Σεχολάρι είδε τον Καμπλιώνη μέσα στην περιοχή που πλάσαρε υπό πίεση τον Καρατζά, και εν μέσω πανηγυρισμών σημείωσε το πρώτο του γκολ με τους ερυθρόλευκους.

Έως και τη λήξη του πρώτου μέρους, δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο επιθετικά από τις δύο ομάδες, που οδηγήθηκαν ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια, στο βαρύ τερέν της Οιχαλίας .

Το β’ μέρος
Μοιρασμένο στο μεγαλύτερο του μέρος ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, παίζοντας ανοιχτά, δημιουργώντας μερικές ευκαιρίες.

Στο 55’, ο Θέος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Διγενή. Από την άλλη, εννέα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Σε νέο λάθος της άμυνας των ερυθρόλευκων, ο Κραγιόπουλος πήγε να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά, ωστόσο αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη και έπειτα σε κόρνερ για την ομάδα του Διγενή.

Παρά τις αλλαγές προσώπων που επιχείρησε ο Λάκης Μπακάλης, το γκολ δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό. Στο 68’ ο Διβανές σούταρε, με τον Καρατζά να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 72’ ο Καραγκιολίδης έδιωξε δύσκολα σουτ του Σκόνδρα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, σουτ του Ευθυμιάδη κατέληξε άουτ.

Από νέο λάθος του Κραγιόπουλου, στο 74’, ο Μεζίνι έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Στο 88’ χάθηκαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους ώστε να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ και ο Καρατζάς απέκρουσε δύσκολα και εντυπωσιακά σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του, ο Ρόκας έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά από πολύ κοντά και μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά και έτσι οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα πολύτιμο διπλό για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-1

Σκόρερ (13΄Σκόνδρας- 32’ Καμπλιώνης)

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Μπασιάκας, Αετόπουλος-Γελαδάρης, Κόκας
ΔΙΓΕΝΗΣ: Καρατζάς, Μπασιάκας, Γκαγκαστάθης (82’ Τζέλης), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας, Αετόπουλος, Μεζίνι (77’ Αμπαδιωτάκης), Σκόνδρας, Κολοβός (70’ Τσικρικάς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκας, Κραγιόπουλος, Νόνης, Λούγκος (66’ Ρόκας), Μέμος (62’ Διβανές), Κόλα, Σεχολάρι, Θέος (70’ Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης (77’ Σέττος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου