ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-486639

Μετεξεταστέοι…

Ναι μεν στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, πλην όμως το 1-0 του Ολυμπιακού επί της Ηλιούπολης στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», μάλλον δεν θα πρέπει να… άρεσε και τόσο στους «ερυθρόλευκους».
Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι βασικούς για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει με 1-0 την πρόκριση στους «16» επί της Ηλιούπολης.
Αρκούσε, άλλωστε, να δει κανείς την έκφραση στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν στο 87’ ο Πάντελιτς αξιοποίησε την καλή σέντρα του Γκαλίτσιου και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μάραμα, για να καταλάβει τα συναισθήματα του Βάσκου.
Μια έκφραση που είχε ένα συνδυασμό ανακούφισης, αλλά και απογοήτευσης, αφού προφανώς και ουδείς θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος, όταν οι επίδοξοι πρωταθλητές χρειάζονται να φτάσουν στο τέλος του παιχνιδιού για να κάμψουν την αντίσταση μιας μικρομεσαίας ομάδας της Football League.
Το χειρότερο, όμως, για τον τεχνικό του Ολυμπιακού είναι ότι η πλειονότητα των παικτών χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής που χρησιμοποίησε, μάλλον τον… δικαίωσαν για την επιλογή του να μην τους χρησιμοποιεί.
Κάπως έτσι πήγε χαμένο ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο και από το ξεκίνημα σχεδόν της επανάληψης, ο Βαλβέρδε άρχισε να ρίχνει στο παιχνίδι κάποια από τα «βαριά χαρτιά» του, φοβούμενος προφανώς τα χειρότερα.
Πάντελιτς, Ντουντού και Φετφατζίδης, λοιπόν, μπήκαν στο παιχνίδι, άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό τη ροή του, έδωσαν ώθηση στους φιλοξενούμενους και έτσι έφτασε το γκολ του Σέρβου λίγο πριν από την εκπνοή να λυτρώσει τους «ερυθρόλευκους».
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (69′ Σικαλιάς), Κάμπας (78′ Λεοντίου), Παραράς, Κρητικός (58′ Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικολόπουλος, Δημήτρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Γκαλίτσιος, Ζαϊρί (52′ Πάντελιτς), Χολέμπας, Μήτρογλου, Ρόμενταλ (73′ Φετφατζίδης), Νέμεθ, Ουρτάδο (60′ Ντουντού), Γιάννης Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.
 
 
 
 
 
  
Μεγάλο άνοιγμα στη νέα γενιά και στους μαθητές πραγματοποιεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ανάμεσα στις επενδύσεις που κάνει η βολιώτικη ομάδα είναι και αυτή στην κερκίδα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Τα 4.000 εισιτήρια που «χαρίζει» αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν τη νέα γενιά φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Τα παιδιά δηλαδή που θα τον αγαπήσουν μέσα από την Σούπερ Λίγκα και θα τον στηρίξουν τα επόμενα χρόνια.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Ο Ολυμπιακός διαθέτει δυναμική, αλλά για να μεγαλώσει αυτή η δυναμική του θα πρέπει να επενδύσει στους μαθητές και στους νεαρούς φιλάθλους. Αυτούς που τον μαθαίνουν πλέον και τον γνωρίζουν στα μεγαλεία του. Κάτι τέτοιο το γνωρίζουν καλά ο Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του. Με αυτό τον τρόπο και με τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων μπορεί να προσελκύσει νέα παιδιά στο γήπεδο που θα αγαπήσουν την ομάδα, θα τη ζήσουν από κοντά και πάνω απ’ όλα θα αποτελέσουν τη συνέχεια.
Μέχρι σήμερα επειδή δεν υπήρχε ομάδα της Μαγνησίας στην Σούπερ Λίγκα, υπήρξε δικαιολογημένα το φαινόμενο οι νεαρές ηλικίες να προτιμούν ομάδες του κέντρου ή της συμπρωτεύουσας για να υποστηρίζουν. Κάτι τέτοιο διαφαίνεται ξεκάθαρα μέχρι και σήμερα. Χθες στο κλειστό του Βόλου φίλαθλοι με πανό του ΠΑΟΚ έκαναν την εμφάνιση τους. Και ήταν Βολιώτες, όχι Θεσσαλονικείς. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να εκλείψει και προς αυτό τον σκοπό η επένδυση του Ολυμπιακού, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.
Εκτός από την δημιουργία της νέας γενιάς των φιλάθλων, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ένα όφελος. Δίνει ζωή σε μια κερκίδα που δεν θα μάζευε κόσμο σε παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι και κάνει πιο ζεστό το Πανθεσσαλικό.
Από όλες τις πλευρές, εκτός από τα οφέλη για την ομάδα, το άνοιγμα προς τους μαθητές θα πρέπει να εμπεριέχει και μηνύματα. Το να έρθουν μια φορά στο γήπεδο όλα αυτά τα παιδιά δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι να γίνουν υγιείς φίλαθλοι που αργότερα δεν θα χρειάζονται το κίνητρο του δωρεάν εισιτηρίου για να ενισχύσουν την ερυθρόλευκη ομάδα.
Βέβαια στη νέα γενιά φιλάθλων που πάει να δημιουργηθεί το έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές θα πρέπει με ευαισθησία όλοι μας να δώσουμε παραδείγματα και να προσπαθήσουμε να τους «πλάσουμε» στα ιδανικά που ονειρευόμαστε. Αυτά τα παιδιά, τώρα δημιουργούν τη φίλαθλη ταυτότητά τους και το προφίλ τους και είναι στο χέρι μας να τους οδηγήσουμε σε σωστές συμπεριφορές.
 
 
 
 
 
 
Ακούραστος εργάτης
Αλλοι τρέχουν για ψήφο και άλλοι σταθερά στο καθήκον τους ως την τελευταία
στιγμή στο χώρο του αθλητισμού και της προσφοράς για να προλάβουν την νέα
σεζόν του ποδοσφαίρου. Στην φωτό ο Αντιδήμαρχος Αισωνίας Βασίλειος Καραλής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ζέττας Μακρή στις εργασίες για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Σέσκλου.  
Β.Ζ.
 
Στο… τρέξιμο
Η αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Ευγενία Φραγκούλη, βρίσκεται συνέχεια στο τρέξιμο τις τελευταίες ημέρες, αφού εκτός από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις για τον σύλλογο, βάζει υποψηφιότητα για Δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη. Χθες πάντως τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της αντάμειψαν για τους κόπους της με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, την οποία και πανηγύρισε δεόντως μαζί τους.
Αγ. Θαν.
 
Αργεντίνικη επιστροφή
Τέσσερις παίκτες επιστρέφουν ενόψει της Κέρκυρας για τον Ολυμπιακό Βόλου και οι τρεις είναι Αργεντίνοι. Ούμπιντες, Μόνχε και Φρατζιπάνε θα βρίσκονται στην διάθεση του Σάκη Τσιώλη και θα πλαισιώσουν τους Κάστρο, Αλβαρεζ και Μαρτίν.
Β.Ζ.
 
Ακόμα τον νοιάζει
Τηλέφωνο τον Αγγελο Διγκόζη πήρε ο Χόρχε Μπάριος δείχνοντας ενδιαφέρον για την πορεία της Νίκης και για τα τεκταινόμενα στην ομάδα της Νέας Ιωνίας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μπορεί να βρίσκεται μακριά αλλά δεν ξεχνάει την πρώην του ομάδα και πάντα προσπαθεί να μαθαίνει.
Αγ. Θαν.
 
Ο πρώην
Ενας πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης, ο Κανελλόπουλος είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Football League 2 και στους δυο ομίλους. Ο Κανελλόπουλος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και σε οκτώ αγωνιστικές έχει πετύχει οκτώ τέρματα! Τώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση η Νίκη πολύ θα ήθελε να έχει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στις τάξεις της…
Αγ. Θαν.
 
Κατασκοπεία
Ο Μιχάλης Ζιώγας, ο προπονητής του Τυρνάβου βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Πτολεμαϊδας. Ο κ. Ζιώγας κατασκόπευσε τον Εορδαϊκό και τη Νίκη, μια που θα κληθεί η ομάδα του να τους αντιμετωπίσει στην συνέχεια, ενώ μιλώντας στους φιλάθλους δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να καθίσει κάποια στιγμή στον κυανόλευκο πάγκο.
Αγ. Θαν.
 
Σε άλλο ρόλο
Τον είχαμε συνηθίσει στην τηλεόραση να βγαίνει και να μιλάει για τις επιδόσεις του στην κολύμβηση. Χθες είδαμε τον Σωτήρη Πάστρα σε πρωινή εκπομπή να μιλάει πλέον για τη νέα του ταινία ως πρωταγωνιστής και για τη νέα καριέρα που απλώνεται μπροστά του. Παράλληλα ο Βολιώτης πρωταθλητής σπουδάζει δημοσιογραφία στην Αθήνα, αφού είναι και αυτός ένας από τους τομείς που σκέφτεται να επενδύσει για το μέλλον του…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γίνεται να λες ότι είσαι Βολιώτης, να παίζει ο Ολυμπιακός και εσύ να υποστηρίζεις τον ΠΑΟΚ;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου