ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες»

να-κάνουμε-γκολ-τις-ευκαιρίες-486653

Η ηρεμία είναι το ζητούμενο στα αποδυτήρια της Νίκης μετά την ήττα από τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαΐδα. Αυτό προέχει σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πετρά, που ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι διακρίνει διάθεση και όρεξη στην ομάδα και πώς αν συνεχίσει έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Εκεί που πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι στην τελική προσπάθεια, καθώς δηλώνει ότι αν η Νίκη είχε καταφέρει να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στα παιχνίδια που απώλεσε βαθμούς, τότε θα έπρεπε να είχε τέσσερις – πέντε πόντους περισσότερους στο ενεργητικό της.

Ο Παναγιώτης Πετράς, ένας παίκτης «εργαλείο» στα χέρια της τεχνικής ηγεσίας και από τους διακριθέντες της Νίκης στα τελευταία ματς, μίλησε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και όπως είπε η ομάδα που θα αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει την άνοδο μέχρι τέλους: «Ο Εορδαϊκός πέρα από τα γκολ που πέτυχε δεν έκανε πολύ σπουδαίες ευκαιρίες. Και καλή κυκλοφορία είχαμε και ευκαιρίες χάσαμε στο πρώτο μέρος, αλλά στον πρωταθλητισμό η ουσία είναι οι βαθμοί. Πολύ δύσκολα σε ενδιαφέρει η εμφάνιση, όσο το αποτέλεσμα. Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όλοι κρινόμαστε από αυτό. Υπάρχει μεγάλη πίεση στον πρωταθλητισμό και η ουσία είναι ποιος θα αντέξει σε αυτήν. Οποιος αντέξει κάνει πρωταθλητισμό, όποιος δεν αντέξει βγαίνει εκτός στόχων».

Ο Παναγιώτης Πετράς θεωρεί πώς ακόμα και σε μια πορεία πρωταθλητισμού όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι νίκες και η ήττες: «Ολα μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι νίκες και οι ήττες. Αν είχαμε κερδίσει προχθές θα ήταν όλα εντάξει. Επειδή όμως δεν κερδίσαμε, δεν είμαστε και καλά αλλά δεν είμαστε και άσχημα. Αυτό που προέχει τώρα είναι η ηρεμία και να κοιτάξουμε μπροστά».

Αναλύοντας ο 27χρονος ποδοσφαιριστής το ματς με τον Εορδαϊκό στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της Νίκης στο πρώτο μέρος: «Ο Εορδαϊκός στο δεύτερο μέρος έπαιξε καταστροφικό ποδόσφαιρο. Με δυνατά μαρκαρίσματα είτε με μακρινά διωξίματα έσπαγαν τον ρυθμό και όσο περνούσαν τα λεπτά υπήρξε περισσότερο άγχος για εμάς. Ειδικά σε αυτή την κατηγορία όλες οι ομάδες όταν βρίσκονται μπροστά στο σκορ προσπαθούν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Εμείς με την Επανωμή δεν το κάναμε αυτό που είχαμε το σκορ υπέρ μας. Κάτι τέτοιο το κάνει μια ομάδα που δεν έχει ποιότητα. Ο Εορδαϊκός προσπάθησε με άλλα όπλα. Οταν το σκορ είναι εναντίον σου και σε παίζει και ο αντίπαλος έτσι, τότε πέφτει και η ψυχολογία σου. Αν βάζαμε ένα γκολ νωρίτερα, πιστεύω ότι θα ισοφαρίζαμε. Στα δυο εκτός έδρας ματς, χάνουμε στις λεπτομέρειες. Ενώ δημιουργούμε κλασικές ευκαιρίες, δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Οταν εκτός έδρας έχεις μεγάλες ευκαιρίες και δεν τις κάνεις γκολ, είναι μοιραίο να χάσεις μετά».

Κοιτώντας τη συνέχεια ο παίκτης της Νίκης πιστεύει ότι αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του συνεχίσουν την προσπάθεια με την ίδια διάθεση και όρεξη θα έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα: «Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος, αλλά και τώρα που είμαστε ακόμα στην 8η αγωνιστική είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι. Ακόμα και πρώτοι να ήμασταν το ίδιο θα έλεγα. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες και πολύ κοντά οι ομάδες στην βαθμολογία. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε, είναι να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται εκτός έδρας και να τις κάνουμε γκολ. Και στον Εορδαϊκό στο πρώτο μέρος χάσαμε τρεις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Θα έπρεπε να είχαμε τέσσερις πέντε πόντους περισσότερους βάσει των χαμένων ευκαιριών σε παιχνίδια που είχαμε απώλειες μέχρι σήμερα. Δουλειά χρειάζεται η ομάδα για να καλύψει τα κενά. Η διακοπή μας δίνει την ευκαιρία και το περιθώριο να δουλέψουμε. Βλέπω θετικά πράγματα στην ομάδα. Διακρίνω από την πλευρά μου όρεξη και διάθεση. Δεν έχουν έρθει κάποια αποτελέσματα, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθουν και αυτά και θα αλλάξουν τα δεδομένα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου