ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό

σπουδαία-νίκη-για-τον-ολυμπιακό-486664

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ΕΑΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ Γυναικών. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν με 67-58 του ΠΑΟΚ στην παράταση, πήραν το πρώτο ροζ φύλλο στο φετινό πρωτάθλημα και μπορούν να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην κατηγορία.

Χρειάστηκε να περάσουν 35 λεπτά αγώνα για να αφυπνιστούν οι παίκτριες του Κώστα Ξενοκώστα να βρουν πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και να φτάσουν σε μια σημαντική επικράτηση απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέτει τους ίδιους στόχους στην διοργάνωση. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ένα ελαφρύ προβάδισμα, ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες βρέθηκαν μέχρι και με δέκα πόντους πίσω στο σκορ, αλλά τελικά κατάφεραν με πείσμα και θέληση στο τέλος να κάνουν την αντεπίθεση τους και να ισοφαρίσουν σε 54-54 δεκατέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με καλάθι της Τόμπσον. Ο ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο του χρόνου που απέμενε δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχες έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ροζ φύλλο και με καλάθια της Ταντουρόφσκα, Μαγκλάρα, Τόμπσον και Κουτσουνούρη πήραν προβάδισμα στο σκορ και εκτόξευσαν την διαφορά μέχρι και τους 11 πόντους. Σε πέντε μόνο λεπτά οι ερυθρόλευκες πέτυχαν 13 πόντους έναντι τεσσάρων των φιλοξενουμένων και πανηγύρισαν δεόντως την πρώτη τους φετινή νίκη. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ μικροεπεισόδια υπήρξαν στην κερκίδα, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν πήραν έκταση.

Διαιτητές: Μερτζάνης – Τσιαπλής

Τα δεκάλεπτα: 11-9, 24-28, 37-42, 54-54 (κ.α.), 67-58.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξενοκώστας): Λυμπερίδου 2, Σουλτάνη, Ταντουρόφσκα 16 (3), Μαγκλάρα 12 (1), Κουτσουνούρη 7, Ζήτη, Ζίφκοβιτς, Κυριτσάκα 12, Θανασούλη, Δημητρέλια, Τόμπσον 18, Κυριατζίδου.

ΠΑΟΚ (Δεμερτζής): Γκριν 17 (2), Τζέφερσον 11, Αυτζή 1, Καζαντζίδου5, Γιαννοπούλου 3 (1), Σταυρίδου 17 (1), Σκιαδοπούλου 4.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου