ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τα όνειρα αξίζει να τα κυνηγάς»

τα-όνειρα-αξίζει-να-τα-κυνηγάς-486675

Θριαμβευτική ήταν η μέρα για την ελληνική κωπηλασία. Δυο από τα τρία ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν κατά την 4η μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας προκρίθηκαν στους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης και διεκδικούν πλέον θέση στο βάθρο της διοργάνωσης. Ανάμεσα στους αθλητές που πανηγύρισαν την είσοδο τους στο τελικό ήταν και η τετράκωπος με τον Βολιώτη Στέργιο Παπαχρήστο!

Οι Στέργιος Παπαχρήστος-Γιάννης Τσίλης-Νίκος Γκουντούλας-Απόστολος Γκουντούλας τερμάτισαν σε 6.16.97, η δεύτερη βάρκα που πήρε την πρόκριση στον τελικό ήταν αυτή της Γαλλίας με 6.18.04, ενώ 3η έμεινε η Αυστραλία που θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, όπως και οι Ολλανδία, Ισπανία που ακολούθησαν.

Ο Στέργιος Παπαχρήστος μίλησε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ήρθε η ανταμοιβή για την κούραση και τις θυσίες: «Τα όνειρα τελικά αξίζει να τα κυνηγάς. Έχουμε μπει τελικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μετά το μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό ήρθε ακόμα μια ευχάριστη στιγμή για εμάς και μας ανταμείβει για την κούραση και τις θυσίες μας. Ευχαριστούμε όσους ήταν δίπλα μας και όσους πραγματικά μας πίστεψαν και ιδιαίτερα τους γονείς μας και τους προπονητές μας. Θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο στον τελικό».

Σύμφωνα με τον Βολιώτη αθλητή του ΟΕΑ/ΝΑΒ και μόνο η πρόκριση αποτελεί επιτυχία: «Και μόνο ότι περάσαμε στον τελικό είναι επιτυχία. Είναι θέση για πρόκριση στην Ολυμπιάδα και αφήσαμε μάλιστα εκτός τελικού την βάρκα των Αυστραλών που έχουν πάρει Ολυμπιακό μετάλλιο. Αυτό λέει πολλά για εμάς. Πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία».

Οσο για το αν είναι εφικτό ένα μετάλλιο: «Εκτός από τους Αγγλους που είναι φαβορί για το χρυσό, οι άλλες θέσεις είναι ανοιχτές. Αλλά το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα το παλέψουμε. Θα παίξει ρόλο και σε τι μέρα θα βρεθούμε, αλλά και ο καιρός. Όλα παίζουν ρόλο. Ηδη αποτελούμε έκπληξη στην διοργάνωση. Φτασμένοι προπονητές και Ολυμπιονίκες έρχονται και μας ρωτάνε πώς τα καταφέραμε και περάσαμε στον τελικό Για τους τελικούς έχουν πουληθεί 60.000 εισιτήρια. Θα είναι εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Πιστεύω να καταφέρουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Τελικός και για τα κορίτσια

Την αρχή είχαν κάνει οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες που ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κούρσα και πήραν το προβάδισμα από τα πρώτα μέτρα. Στην κορυφή της κούρσας οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου παρέμειναν ως τα τελευταία 500 μ., όταν και έχοντας πλέον εξασφαλίσει μια θέση μέσα στην τριάδα που οδηγούσε στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος πέρασε μπροστά η βάρκα της Βρετανίας.

Έτσι η Βρετανίδες τερμάτισαν 1ες με 7.34.79 στη δεύτερη θέση η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με 7.35.40 και τρίτες ήταν οι Νεοζηλανδές με 7.36.73. Ο μεγάλος τελικός για το ελληνικό πλήρωμα θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 03:33 (14:33 τοπική ώρα).

Ο μεγάλος τελικός για την τετράκωπο άνευ έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 04:03.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου