ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίσιμα ματς για Αρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

κρίσιμα-ματς-για-αρη-παοκ-και-αεκ-486703

Με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ.
Στο πλαίσιο του 2ου ομίλου ο Αρης φιλοξενείται (20:00) από την Λεβερκούζεν και η αποστολή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι Γερμανοί θέλουν την νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Από την πλευρά τους οι «κίτρινοι» που διεκδικούν με αξιώσεις ένα «εισιτήριο» για την συνέχεια της διοργάνωσης, θα επιδιώξουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η 19μελής αποστολή των «κιτρίνων» αποτελείται από τους: Σάκη Πρίττα, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται στο Τροντχάιμ με την Ρόζενμποργκ και είναι το φαβορί για την νίκη.
-Παράλληλα και για τον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί (20:00) την Βιγιαρεάλ και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να διατηρήσει τις αυξημένες ελπίδες πρόκρισης.
Οι Ισπανοί δεν βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση, όμως σκοράρουν κατά βούληση και αυτό είναι το πρόβλημα που καλούνται να περιορίσουν πρωτίστως οι παίκτες του «δικεφάλου του βορρά», ενώ υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για πρόκριση στους «32» του Europa League.
Ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λίνο και Σαβίνι, καθώς και στον τιμωρημένο Σνάουτσνερ, ενώ επανέρχονται οι Πάμπλο Γκαρσία και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Φρανσίσκο Ζουέλα, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στην προπόνηση της Τρίτης. Η πιθανότερη σύνθεση του «Δικεφάλου του Βορρά», σε σύστημα 4-2-3-1, είναι η ακόλουθη: Κρέσιτς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης ή Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Σαλπιγγίδης.
 
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μπριζ θα φιλοξενήσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπου δεν υπάρχει φαβορί.
 
-Ακόμη, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει (22:00) την Αντερλεχτ, στην Αθήνα
Από την πλευρά τους, οι παίκτες της «Ενωσης» θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης και για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις απουσίες των Δέλλα, Λυμπερόπουλου και Ντιόπ.
 Παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, η νίκη είναι αναγκαία για την «Ένωση» αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του θεσμού.
Εκτός μάχης έμειναν οι τραυματίες Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Γιάχιτς, Μπερνς, Ντιόπ και Γεωργέας, ενώ ο Γρηγόρης Μάκος είναι μεν στην αποστολή, ωστόσο δεν κατάφερε να προπονηθεί λόγω μίας ίωσης. Υπενθυμίζεται πως ο Ρότζερ Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς δεν είχε δηλωθεί στη λίστα της UEFA.
Οι 17 παίκτες που είναι στην αποστολή της ΑΕΚ είναι οι: Αραμπατζής, Σάχα, Καφές, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Καλαμιώτης, Γκέντσογλου.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Χάιντουκ Σπλιτ υποδέχεται την πρωτοπόρο Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης -που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην συνέχεια της διοργάνωσης- και με νίκη θα μπει με αξιώσεις στο «κυνήγι» της πρόκρισης.
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λεχ Πόζναν-Μάντσεστερ Σίτι , ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παλέρμο Χετάφε-Στουτγκάρδη , Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ , Λίβερπουλ-Νάπολι και Πόρτο-Μπεσίκτας.
Όλοι οι σημερινοί αγώνες:
1ος ΟΜΙΛΟΣ: Λεχ Πόζναν-Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους-Σάλτσμπουργκ
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρόζενμποργκ-Ατλέτικο Μαδρ., Λεβερκούζεν-Αρης
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Γάνδη-Σπόρτινγκ Λισ., Λέφσκι Σόφιας-Λιλ
 4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ, Μπριζ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
 5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σερίφ Τιρασπόλ, Ντιναμό Κιέβου-Αλκμααρ
6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παλέρμο, Λοζάνη-Σπάρτα Πράγας
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Χάιντουκ Σπλιτ-Ζενίτ, ΑΕΚ-Αντερλεχτ
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Οντένσε-Γιουνγκ Μπόις, Χετάφε-Στουτγκάρδη
 9ος ΟΜΙΛΟΣ: Σαμπντόρια-Μέταλιστ, Αϊντχόφεν-Ντέμπρετσεν
 10ος ΟΜΙΛΟΣ: Παρί Σ.Ζ.-Ντόρτμουντ, Σεβίλη-Καρπάτι
 11ος ΟΜΙΛΟΣ: Στεάουα-Ουτρέχτη, Λίβερπουλ-Νάπολι
 12ος ΟΜΙΛΟΣ: Ραπίντ Βιένης-ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Πόρτο-Μπεσίκτας
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου