ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο κόσμος δίνει το σύνθημα»

ο-κόσμος-δίνει-το-σύνθημα-163555

«Στάση» στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας καλούνται να κάνουν οι φίλοι της Νίκης Βόλου μετά τον αυριανό αγώνα ποδοσφαίρου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μιας και στις 5μ.μ. η ομάδα μπάσκετ των κυανόλευκων δίνει έναν κρίσιμο αγώνα με αντίπαλο τον Πρωτέα Γρεβενών.

Οι κυανόλευκοι για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ έχουν την ανάγκη του κόσμου τους, οι οποίοι είναι η ψυχή, και δίνουν το έναυσμα στην ομάδα για να συνεχίσει, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση της η Δ.Ε. μπάσκετ.

Για τον αυριανό αγώνα -και όχι μόνο- μίλησε ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ, Μπάμπης Τουτουντζόγλου στον Βόλος 986, τονίζοντας αρχικά: «Ο Πρωτέας Γρεβενών είναι μια ομάδα που έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους, μια ομάδα έμπειρη που το βασικό της σχήμα το διακρίνει μια ομοιογένεια και εμπειρία, γιατί όλοι αυτοί οι παίκτες και η ομάδα είναι χρόνια στην κατηγορία, και αν μη τι άλλο είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα μας. Δύσκολη ομάδα ο Πρωτέας Γρεβενών. Από εκεί και πέρα είναι σε τι μέρα θα βρεθεί ο καθένας. Κακά τα ψέματα, στο μπάσκετ παίζει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθούν οι παίκτες, και η ομάδα είναι και άθλημα ψυχολογίας, να σου μπουν τα σουτ… είναι πολλά πράγματα» και συμπλήρωσε: «Είμαστε πλήρεις και όλα τα παιδιά είναι στην ομάδα. Αν εξαιρέσουμε δύο προπονήσεις που έχασε ο Φάνης Παπακώστας λόγω οικογενειακού προβλήματος, όλα τα άλλα τα παιδιά ήταν κανονικά στην προπόνηση. Είμαστε πλήρεις και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι το οποίο θα μας δώσει μια άλλη ώθηση σε περίπτωση που το κερδίσουμε. Όπως είχα πει και παλιότερα, μετά τη νίκη μας στη Νικόπολη ο στόχος μας επαναπροσδιορίζεται και κοιτάμε και λίγο ψηλότερα».

Ακολούθως για τη στήριξη του κόσμου ανέφερε: «Το ευχαριστώ στον κόσμο το έχω πει και το λέω συνέχεια από τον Αύγουστο. Τη στήριξη που τύχαμε, και με τα διαρκείας και με τους χορηγούς, μόνο ευχαριστημένος μπορώ να είμαι από τον κόσμο. Καλώ τον κόσμο να δώσει περισσότερο ώθηση και συγχαρητήρια στους παίκτες και το προπονητικό τιμ για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας στα 11 αυτά παιχνίδια που έχουν γίνει. Από εδώ και πέρα ο κόσμος θα δίνει το σύνθημα και εμείς θα ακολουθούμε. Στο τέλος της περιόδου θα πούμε πετύχαμε, αποτύχαμε ή είμαστε ΟΚ με αυτό που κάναμε στην κατηγορία. Η Νίκη δεν είναι θέμα ούτε δικό μου ούτε των παιδιών που απαρτίζουν τη Διοικούσα Επιτροπή. Η Νίκη είναι θέμα και των φιλάθλων που χωρίς την παρουσία τους δεν μπορείς να πας παραπάνω. Εμείς λοιπόν επειδή θέλουμε να πάμε παραπάνω ζητάμε την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο η οποία μέχρι τώρα μπορώ να πω πως είναι ικανοποιητική».

Οσον αφορά τα μπάτζετ των ομάδων της κατηγορίας επεσήμανε: «Το μπάτζετ της Νίκης είναι πιο κάτω από τις άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν. Σίγουρα το αγωνιστικό μπάτζετ μας είναι μικρότερο από τον Φίλιππο, τον Φαίακα, σίγουρα πιο κάτω από της Νικόπολης που παίξαμε την Κυριακή. Δεν δώσαμε 10.000 για παράδειγμα για να φέρουμε έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά για να έχουμε την κατηγορία σίγουρη. Είπαμε λοιπόν πως με τους παίκτες που έχουμε, κατοχυρώνουμε την κατηγορία και στη συνέχεια βλέπουμε το κάτι παραπάνω παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα μιλούσαμε για αποτυχία αν εξαρχής δίναμε περισσότερα χρήματα, βγαίναμε και λέγαμε ότι πάμε για πρωτάθλημα, μόνο πρωτάθλημα, και ο στόχος αυτό δεν ήταν εφικτός. Τότε θα μιλούσαμε για παταγώδη αποτυχία. Ενώ τώρα λέμε: σώζουμε την κατηγορία με το μπάτζετ που έχουμε και μέχρι εκεί που φτάνουν οι οικονομικές μας δυνάμεις, και εφόσον το έχουμε σώσει κοιτάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς, και στο τέλος, αν καταφέρουμε, να βγούμε. Να θυμίσω και κάτι, δεν ανεβαίνει μία ομάδα στη Β’ Εθνική, ανεβαίνουν δύο απευθείας και μπορεί και ο τρίτος, όπως έγινε πέρυσι με τα Φάρσαλα. Είμαστε μέσα σε αυτόν τον στόχο και μπορούμε να τον κυνηγήσουμε έως το τέλος του πρωταθλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου