ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με νέες λύσεις αύριο με Διγενή

με-νέες-λύσεις-αύριο-με-διγενή-163578

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αλλαγμένος, με νέα πρόσωπα, νέες και περισσότερες λύσεις, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αύριο το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για το 2018, και θέλει και το πρώτο «διπλό» του β΄ γύρου, στο ματς της 15ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, στο Νεοχώρι Τρικάλων κόντρα στον Διγενή.

Ο Ολυμπιακός ενισχυμένος, συσπειρωμένος και πιο δυνατός καλείται να συνεχίσει διαφορετικά σε σχέση με τον α΄ γύρο και να δείξει και στο γήπεδο ότι θέλει -και μπορεί-, αρχικά να αντιστρέψει τη βαθμολογική κατάσταση, και μόνο με νίκες να κυνηγήσει έως το τέλος του πρωταθλήματος την καλύτερη θέση στο φετινό σχετικά «μικρό» πρωτάθλημα, όπου κάθε απώλεια έχει «διπλό» κόστος…

Στην ουσία ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να πείσει για τα αυτονόητα, ότι δηλαδή είναι ομάδα για ψηλά, κάτι που δεν φάνηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όπου οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με αδύνατους αντιπάλους και έχασαν βαθμούς, δεν σκόραραν στα περισσότερα εκτός έδρας ματς, ενώ κέρδισαν μόνο σε ένα εκτός Βόλου

Με τα νέα αποκτήματα όλοι αισιοδοξούν ότι η ομάδα εκτός του ότι μπορεί να δημιουργεί, πρέπει να είναι και πιο αποτελεσματική και, κυρίως, να έχει διάρκεια, αλλά και τους παίκτες που στη δύσκολη στιγμή θα δώσουν τις λύσεις, γνωρίζοντας ότι μπορεί να κερδίσει ματς ακόμη και χωρίς καλή απόδοση!

Ετσι, αύριο, ο προπονητής Λάκης Μπακάλης, έχοντας περισσότερες λύσεις, περιμένει ο Ολυμπιακός να δείξει το καλό του πρόσωπο, αφού μετά τον Κόλα που έπαιξε για λίγο στο άλλο νικηφόρο ματς με το Βελούχι στο Βόλο, θα έχει στη διάθεση του και αλλά νέα και ποιοτικά αποκτήματα, καθώς μόνο ο Καρδιτσιώτης αμυντικός Σάκης Σάββας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής (από τη στιγμή που δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τον Απόλλωνα Λάρισας κόντρα στον Εργοτέλη [20/12]). Ο έμπειρος αμυντικός θα βρίσκεται στη διάθεση της τεχνική ηγεσίας για το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Ιτέας στον Βόλο (21/1).

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου έχουν στα χέρια τους το νέο δελτίο του Αντώνη Καμπλιώνη (που ήρθε από τον Ιαλυσό Ρόδου), του Στάθη Ρόκα (που ήρθε από τον Φωστήρα), και από χθες και του Πέτρου Διβανέ, ο οποίος μια μέρα πριν έμεινε και τυπικά ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λάρισας, και τίθενται στη διάθεση του Λάκη Μπακάλη.

Στο μεταξύ, παρελθόν από τον Ολυμπιακό Βόλου αποτελεί ο Κώστας Αλαμάνης, καθώς ο νεαρός επιθετικός έλυσε τη συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έτσι μετά τους Βασίλιεβιτς, Βαρούχα, Καραμπά, Καρβούνη, Καράμπελα και Σκανδάλη, ο Αλαμάνης είναι ο έβδομος παίκτης που δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό, από αυτούς που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα.

Επτά θα είναι άλλωστε και τα νέα πρόσωπα όπως αποκάλυψε η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, κατά την παρουσίαση των 5 νέων αποκτημάτων, αν και το θέμα θα απασχολήσει το Δ.Σ. μετά το ματς με τον Διγενή

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται για την απόκτηση σέντερ φορ. Επίσης κινήθηκε για την απόκτηση-επιστροφή του Κώστα Φλίκγου που είναι φέτος στον Αλμυρό, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα και ήταν 1ος σκόρερ σημειώνοντας 19 γκολ σε 26 παιχνίδια. Το θέμα φαίνεται να κόλλησε στα ανταλλάγματα σε παίκτες που ζήτησε ο ΓΣΑ, ενώ εξετάζουν και την περίπτωση ενός ακόμη σέντερ φορ, αν και βεβαίως πρώτα «κοιτούν» το ματς της Κυριακής

Ο αυριανός αντίπαλος Διγενής βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού στη 10η θέση με 11 βαθμούς, ενώ με έξι γκολ έχει τη χειρότερη επίθεση του ομίλου, και ο Ολυμπιακός, «ψάχνοντας» έναν εκτελεστή για να βελτιωθεί επιθετικά και αποτελεσματικά, είχε ως εναλλακτική λύση και μία πολύ δύσκολη περίπτωση: αυτή του Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στη Σπάρτη. Για τον 34χρονο επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον, ωστόσο, το κασέ του είναι πολύ υψηλό και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να τον αποκτήσουν. Ο Φουρτάδο γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε αρκετές ελληνικές ομάδες (Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, ΑΕΚ, Παναιγιάλειο, Πανσερραϊκό), πέρυσι έπαιξε στο κυπριακό πρωτάθλημα και φέτος ανήκει στο δυναμικό της Σπάρτης, όπως προαναφέραμε, έχοντας καταγράψει τέσσερις συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Παπακωνσταντίνου διαιτητής

Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Διγενή Νεοχωρίου, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 14/1 στις 15.00 στο γήπεδο της Οιχαλίας θα διευθύνει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, που ήταν και στο ματς της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος ανάμεσα στο Βελούχι και στον Ολυμπιακό στο Καρπενήσι, όπου οι ερυθρόλευκοι -στη χειρότερη εμφάνισή τους- έχασαν με 1-0. Ο Παπακωνσταντίνου έχει διευθύνει ακόμη τρία ματς φέτος μαγνησιώτικων ομάδων, τα: Αλμυρός-Διγενής 1-0, ΝΠΣ Βόλος-Αμβρυσσέας 3-1 και Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας Φαρσάλων 0-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου