ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-486997

Επίσημη επιβεβαίωση για τους Αραβες από ΠΑΟΚ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον Αραβα επιχειρηματία για την εξαγορά μετοχών του συλλόγου. Μάλιστα γίνεται λόγος για προχωρημένες επαφές με μεγάλο διεθνή επενδυτικό οργανισμόαπό τη Μέση Ανατολή και ξεκαθαρίζεται ότι το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η ανακοίνωση: «Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει και επισημοποιεί ότι πράγματι εδώ και λίγες εβδομάδες βρίσκεται σε επαφή με Μεγάλο Διεθνή Επενδυτικό Οργανισμό, προερχόμενο εκ της Μέσης Ανατολής, ο οποίος δια μέσω εκπροσώπου του έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού Μετοχικού Πακέτου της ΠΑΕ.

Οι συζητήσεις είναι σε σχετικά προχωρημένο στάδιο και βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται ακόμη δεδομένο, αλλά ούτε και αποκλείεται, και προς αυτού η όποια περαιτέρω συζήτηση ή αναφορά επί του θέματος με επιπλέον λεπτομέρειες, κρίνεται ανούσια και δεν ωφελεί κανέναν, ιδιαίτερα δε, τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Οποιαδήποτε άλλη φημολογία η οποία έχει να κάνει με την αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων δήθεν Επενδυτών, διαμεσολαβητών κλπ, είναι αστεία, λανθασμένη, ψευδής και επικίνδυνη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, χειρίζεται προσωπικά το όλο θέμα, και θα ενημερώσει ο ίδιος τον κόσμο του ΠΑΟΚ κατά τις προσεχείς εβδομάδες, εφόσον θα υπάρξει στο ζήτημα η ανάλογη εξέλιξη. Οτιδήποτε άλλο πέραν της παρούσης ανακοίνωσης, ή τυχόν νεότερων επισήμων ανακοινώσεων από την ίδια την ΠΑΕ, αποτελεί παραφιλολογία, την οποία ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίζει με επιφύλαξη και να μην παρασύρεται».

 
 
 
Εχοντας περάσει τα μισά του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα θα βρούμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη 10η θέση της κατάταξης μετά από οκτώ αγώνες. Αναμφίβολα μέχρι σήμερα οι ερυθρόλευκοι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, όχι μόνο λόγω των αποτελεσμάτων που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν, αλλά και της απόδοσης της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ 
 
Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν φοβήθηκε ως νεοφώτιστος την κατηγορία και ότι παρατάχθηκε με σκοπό όχι να «φυλαχθεί» αλλά να εκθέσει. Αυτό το κατάφερε από το «μπαμ» της πρώτης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη και το διπλό κόντρα στον Πανιώνιο, το συνέχισε απέναντι στην ΑΕΚ και τον διασυρμό της στο Πανθεσσαλικό και το επιβεβαίωσε με τις ισοπαλίες στην Τούμπα, στο Περιστέρι και στο Καυτανζόγλειο.
Παρακολουθώντας όμως κανείς τη μέχρι σήμερα πορεία του Ολυμπιακού, συμπεραίνει δύο πράγματα. Οτι θα μπορούσε να έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ «αχίλλειος πτέρνα» του μέχρι στιγμής είναι τα ματς έδρας. Βέβαια έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές στο Πανθεσσαλικό. Όταν όμως για μια νεοφώτιστη ομάδα η έδρα του αποτελεί ένα από τα ατού του, το γεγονός ότι σε αυτά τα τρία παιχνίδια μετρά μία νίκη επί της ΑΕΚ, μια ήττα από τον Εργοτέλη, ενώ παραχώρησε και μια ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Λάρισα, καταλαβαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη δύναμη της έδρας τους και των φιλάθλων τους.
Από κει και πέρα πάντως, βάσει του ποδοσφαίρου που αποδίδει ο Ολυμπιακός Βόλου στο γήπεδο και των εμφανίσεών του, η 10η θέση μοιάζει μικρή για να δικαιολογήσει τα μέχρι σήμερα κατορθώματά του. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός του Σάκη Τσιώλη και των ποδοσφαιριστών του. Εννιά γκολ έχουν πετύχει οι ερυθρόλευκοι, τρία εκ των οποίων ο Μπρέσκα, ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ του βολιώτικου συγκροτήματος, ενώ εννιά έχουν παράλληλα δεχτεί. Η επίθεση της ομάδας είναι η 5η καλύτερη της Σούπερ Λίγκα μετά από αυτές του Πειραιά, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Κέρκυρας. Αμυντικά ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ένατη θέση της ειδικής κατάταξης που προκύπτει από το παθητικό των ομάδων στην κατηγορία. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει δεχτεί τέρμα η ερυθρόλευκη ομάδα είναι το τελευταίο με τον Ηρακλή.
Ο Ολυμπιακός Βόλου έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι σήμερα και η πικρία που έχει μείνει είναι ότι βάσει εμφανίσεων και ευκαιριών η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και να μετρούσε μερικούς βαθμούς παραπάνω. Οι μοναδικές άσχημες εξαιρέσεις είναι από ένα ημίχρονο στα ματς με τον Εργοτέλη και τη Λάρισα που της στέρησαν δυο αποτελέσματα που είχε ανάγκη εντός έδρας και το πρώτο 45λεπτο στον Πειραιά που τους κυρίευσε το άγχος.
Όπως και να ’χει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει ανταποκριθεί και με το παραπάνω στην πρόκληση της Σούπερ Λίγκα. Εχει καταφέρει να είναι ένας υπολογίσιμος και ανταγωνιστικός αντίπαλος απέναντι σε οποιαδήποτε δυναμικής ομάδα. Στη συνέχεια το πρόγραμμα είναι πιο βατό και οι ερυθρόλευκοι μπορούν να έχουν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Ο Σάκης Τσιώλης έθεσε ως στόχο άλλους δέκα πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Αυτό είναι το μίνιμουμ που μπορεί να πετύχει η ομάδα του.
 
 
 
 
 
 
Δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο
Δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο οι Έλληνες πρόεδροι των ομάδων μας, είπε ο Σάκης Τσιώλης για την ξενομανία που επικρατεί, και γι’ αυτό οι Ελληνες παράγοντες αναλώνονται στο να προσλαμβάνουν και να απολύουν προπονητές που τους κάνουν ό,τι θέλουν. Οι ξένοι προπονητές είναι αναλώσιμοι, ενώ ο Ελληνας δημιουργεί προβλήματα, ισχυρίστηκε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός με δηλώσεις του στον Σπορ FM 89.5. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως την περασμένη αγωνιστική ανάμεσα σε Ελληνες και Ισπανούς σημειώθηκε άσσος με τις νίκες Νιόπλια και Μάντζιου σε βάρος Βαλβέρδε και Χιμένεθ. Ζ.Ε.Ι.
 
Φουλ του «Χ»
Τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τρία παιχνίδια μετρά ο Ολυμπιακός Βόλου μετά και το παιχνίδι στην έδρα του Ηρακλή. Ο Γηραιός από την άλλη παραμένει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια δίχως νίκη, έχοντας μαζέψει τέσσερις βαθμούς με τέσσερις ισοπαλίες. Ζ.Ε.Ι.
 
Τέσσερις βαθμούς
Τέσσερις βαθμούς θα μπορούσε να έχει παραπάνω στις τελευταίες δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά από την μία ο Καμπάνταης δεν σκόραρε στο 89’ κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ στο ίδιο λεπτό μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Μπρέσκα απέναντι στον Ηρακλή με το τάκλιν του Χοσέμι να είναι καθοριστικό. Ατιμο 89’. Ζ.Ε.Ι.
 
Παράπονα
Ο Γιδόπουλος έχει παράπονα από τον Μαρέντζι και από τους παίκτες, ο Κροάτης από τους ποδοσφαιριστές και ορισμένοι ποδοσφαιριστές από τον προπονητή τους. Ο ένας έχει παράπονα από τον άλλον στη Νέα Ιωνία και αν δεν υπάρξει συζήτηση για να αλλάξει το κλίμα, τότε δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα…
Αγ. Θαν.
 
Σέντερ φορ!
Η είσοδος του Σωτρίνη στον αγωνιστικό χώρο αντί του Βακουφτσή έφερε πιο μπροστά τον Μαϊστρέλλη, που σαν να παίζει σέντερ φορ πέτυχε το μοναδικό γκολ της Νίκης Βόλου στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαϊδα. Από κεντρικός αμυντικός προωθήθηκε στην επίθεση στο τέλος ο υψηλόσωμος και έμπειρος ποδοσφαιριστής. Τελικά το γκολ ήταν η δικαίωση για την απόφαση του Μαρέντζι; Στη Νέα Ιωνία δεν το βλέπουν μάλλον έτσι.
Αγ. Θαν.
 
Ωρα για δουλειά
Μετά το ρεπό ώρα για δουλειά στη Νίκη Βόλου. Χθες η ομάδα ξεκουράστηκε και από σήμερα επιστρέφει στο γήπεδο. Διπλές προπονήσεις μέχρι και την Παρασκευή περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ώστε να συμμαζευτεί λίγο η ομάδα και το παιχνίδι της…
Αγ. Θαν.
 
Θέλουν στήριξη
Τη στήριξη του κόσμου στο σημερινό παιχνίδι στο ΕΑΚ χρειάζονται το απόγευμα τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου για να φτάσουν στην πρώτη τους φετινή νίκη επί του ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι είναι σημαντικό, καθώς οι δυο ομάδες θέτουν τους ίδιους στόχους και ο Ολυμπιακός κοιτάει να πάρει προβάδισμα από νωρίς για τα πλέι άουτ.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Οι αποφάσεις που σκέφτεται να πάρει ο Γιδόπουλος θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στην ομάδα;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου