ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην «μάχη» του Πανευρωπαϊκού ο Ζ. Βολικάκης

στην-μάχη-του-πανευρωπαϊκού-ο-ζ-βολι-487059

Στην Πολωνία βρίσκεται η εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας, προκειμένου να πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Προύσκο από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2010.

Η αποστολή αποτελείται από οκτώ μέλη, μεταξύ αυτών και ο Ζαφείρης Βολικάκης, με τους ομοσπονδιακούς προπονητές να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

Η διοργάνωση, αποτελεί αφενός πρόκληση για την ελληνική αποστολή όσον αφορά στις θέσεις κατάταξης από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας και αφετέρου να διαπιστωθεί -σε υψηλό επίπεδο- η πρόοδος των αθλητών της νέας γενιάς.

Ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες της Ευρώπης, ο Γιάννης Ταμουρίδης θα επιδιώξει μια καλή θέση στην τελική κατάταξη, μετά την περυσινή άτυχη στιγμή και τον σοβαρό τραυματισμό του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης.

Αντίθετα ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται εκτός αποστολής, καθώς βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης από τον τραυματισμό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης.

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Ελίτ της Πολωνίας: Λάμπρος Βασιλόπουλος, Αιναρς Κίκσις (προπονητές), Γιάννης Ταμουρίδης, Ζαφείρης Βολικάκης (αθλητές), Ελισάβετ Χαντζή, Αγγελική Κουτσονικολή, Δήμητρα Πατάπη (αθλήτριες), Μιχάλης Ταμανάκιας (μηχανικός).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής δήλωσε σχετικά: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δίνει την δυνατότητα στους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες να δικαιώσουν τις προσδοκίες όλων μας. Της ομοσπονδίας, των προπονητών και των Ελλήνων φιλάθλων.

Τους πιστεύουμε και ήρθε η ώρα να αποδείξουν το αγωνιστικό τους επίπεδο και την ετοιμότητα για αγώνες τέτοιου επιπέδου.

Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για θέσεις και μετάλλια, όμως μετά από αρκετό διάστημα η ελληνική αποστολή πρέπει και μπορεί να φτάσει ψηλά.

Η ομοσπονδία στηρίζει τους Έλληνες ποδηλάτες και αυτοί με τη σειρά τους, πρέπει να φανούν αντάξιοι στις απαιτήσεις ενός σπουδαίου αγώνα, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η αποστολή αποτελείται από έμπειρους αθλητές αλλά και το νέο αίμα της ελληνικής ποδηλασίας. Είναι όλοι τους ικανοί και έχουν πίστη στις δυνατότητές τους. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του υψηλού πρωταθλητισμού που επιδιώκει η ομοσπονδία μας.

Η Ε.Ο.Π. με σοβαρή οικονομική πολιτική, βαδίζει στον σωστό δρόμο, προκειμένου η Εθνική ομάδα να παίρνει μέρος στα κορυφαία ραντεβού της ποδηλασίας, έχοντας διπλό σκοπό και στόχο.

Αφενός η Ελλάδα να εκπροσωπείται και να δίνει το «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις και αφετέρου να συλλέγει βαθμούς για την πρόκριση των αθλητών μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Εύχομαι να επιστρέψουν στην Ελλάδα με επιτυχίες και με την αίσθηση ότι οι προσπάθειες και οι κόποι όλων όσοι ασχολούνται και δουλεύουν για την ποδηλασία στην πατρίδα μας, να μην πάμε χαμένοι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου