ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βίοι… αντίθετοι για Πύρασο και Ρήγα

βίοι-αντίθετοι-για-πύρασο-και-ρήγα-487197

Τελικά φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν είναι γραφτό να υπάρξει αγωνιστική στο Περιφερειακό που να κερδίσουν και οι δύο ομάδες της Μαγνησίας. Και σε αυτή την έβδομη αγωνιστική μόνο μία ομάδα χαμογέλασε, με τον Πύρασο να επικρατεί με 2-0 της Ελασσόνας και τον Ρήγα να ηττάται με 3-1 στην Τσαριτσάνη από τον Οικονόμο.
 
Δεύτερη εντός έδρας νίκη
Με τον Στεφανή να αγωνίζεται για πρώτη φορά φέτος και να σκοράρει, ο Πύρασος πέτυχε τη δεύτερη φετινή νίκη του για φέτος στην Αγχίαλο επικρατώντας με 2-0 της Ελασσόνας. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Παναγιωτόπουλου στο 38’ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γεωργιάδη και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Πυράσου.
Πάντως η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Αγχιάλου χρειάστηκε να περάσουν περίπου είκοσι αγωνιστικά λεπτά για να ανεβάσει ρυθμό καθώς μέχρι τότε η Ελασσόνα είχε μια ελαφρά υπεροχή. Λίγο πριν το γκολ ο Πύρασος είχε χάσει άλλη μια καλή ευκαιρία (32’) με τον Βούλγαρη, όταν από θέση τετ-α-τετ βγήκε αρκετά πλάγια και το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ της Ελασσόνας.
Στην επανάληψη όλα άλλαξαν από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές των Αποστολίδη και Γεωργιάδη για τον Πύρασο, αλλά και από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Λιόλιου για την Ελασσόνα. Πάντως παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι Ελασσονίτες πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς να καταφέρουν όμως κάτι καθώς η κεφαλιά του Τζόναθαν Βαΐτση στο 54’ αποκρούστηκε από τον Στούκα. Στο 68’ αποβλήθηκε και ο Μπασδάνης για τον Πύρασο επίσης με δεύτερη κίτρινη, ωστόσο λίγο αργότερα, στο 71’ ο Νούσιας κλείδωσε τη νίκη για τους γηπεδούχους και επανέφερε την ηρεμία καθώς το πλασέ που επιχείρησε στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ελασσόνας κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-0. Να σημειωθεί πως ντεμπούτο πραγματοποίησαν οι νεαροί, Αναστασίου και Μπούτλας.
 

Πάλεψε αλλά έχασε

Μπορεί ο Ρήγας να πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στην Τσαριτσάνη κόντρα στον Οικονόμο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την έδρα του πρωτοπόρου. Οι Βελεστινιώτες αν και προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 3’ με κεφαλιά του Βουραζέρη έπειτα από κόρνερ του Κουντούρη, ισοφαρίστηκαν πριν το ημίχρονο στο 35’, από τον Κολοβό, χάνοντας έτσι το προβάδισμα. Πάντως στο τέλος του ημιχρόνου ο Ρήγας είχε δοκάρι σε απ’ ευθείας φάουλ του Κουντούρη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Οικονόμος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη του ευκαιρία σχεδόν με τη σέντρα. Μετά από φάουλ του Νικούλι και διώξιμο του Σφυρή, η μπάλα έφτασε στον Φλίγκο, αφού αδράνησαν οι αμυντικοί του Ρήγα, που από κοντά έκανε το 2-1. Ο Ρήγας από κει και πέρα φάνηκε να μην έχει τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει ουσιαστικά, με αποτέλεσμα στο 75’ να έρθει και το 3-1 για την ομάδα της Τσαριτσάνης, με παρόμοιο τρόπο, καθώς πάλι ο Νικούλι εκτέλεσε φάουλ, ο Σφυρής έδιωξε και ο Μπαλής από κοντά σημείωσε το τρίτο τέρμα για τους γηπεδούχους, κλειδώνοντας έτσι τους τρεις βαθμούς.
 
Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
 
ΑΟ Καρδίτσας-Λιανοκλάδι 2-0
Μετέωρα-ΑΕ Σπερχειάδας 0-1
Πύρασος –Ελασσόνα 2-0
Απόλλων Λάρισας    -Μουζάκι 1-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Ρήγας Φεραίος 3-1
Απεραντιακός-Πυργετός       1-2
Λαμία -Πετρωτό 1-1
 
Η επόμενη αγωνιστική (21/11)
 
Μετέωρα-ΑΟ Καρδίτσας                              
Λιανοκλάδι-Πύρασος                                    
ΑΕ Σπερχειάδας-Απόλλων Λάρισας                                 
Ελασσόνα-Οικονόμος Τσαριτσάνης                                   
Μουζάκι-Απεραντιακός                                 
Ρήγας Φεραίος-Λαμία                                   
Πυργετός-Πετρωτό                          

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου