ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Συγγνώμη από τον κόσμο της Νίκης»

συγγνώμη-από-τον-κόσμο-της-νίκης-169185

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τον γύρο της Ελλάδας έκαναν οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Ρήγα Φεραίου Κων/νου Γεωργατζή, ο οποίος μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Βελεστίνο προέβη σε δηλώσεις που δεν τιμούν την ιστορία της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε, με τη Νίκη Βόλου να προχωρά ωστόσο σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Από τη μεριά του, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θέλησε για όσα ακούστηκαν να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας της Νίκης Βόλου αλλά και από τη Διοίκηση του συλλόγου, με την Ερασιτεχνική Νίκη ωστόσο να προχωρά σε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του προέδρου της κ. Στέργιου Φάτση, όπως σχολίασε χθες σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως πλέον είναι αργά και πως η ηθική βλάβη έχει ήδη γίνει.

Υπενθυμίζεται πως ο Κων/νος Γεωργατζής δήλωσε την περασμένη Κυριακή: «Ποτέ μου δεν έχω κρύψει ούτε από πού είμαι, ούτε τα συναισθήματά μου για καμία ομάδα, ειδικά για τη Νίκη Βόλου. Είναι κρίμα κάποια άτομα να έχουν καταντήσει τη Νίκη Βόλου να παλεύει για την τρίτη και τη δεύτερη θέση στη Γ’ Εθνική και να παίρνουν τηλέφωνα παίκτες και άλλα άτομα, για να «δώσουμε” το παιχνίδι από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο. Πρέπει να ντρέπονται. Στο γήπεδο το πήρε πεντακάθαρα η Νίκη Βόλου αυτό το παιχνίδι, κι είναι κρίμα κάποιοι να παρακαλάνε παίκτες να «δώσουν» το παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα. Δεν κάνω καταγγελία, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι. Μας είπαν: «Έχετε πέσει, δώστε μας το παιχνίδι». Ονόματα δεν θα πω, ξέρουν οι ίδιοι. Τους κοιτάω στα μάτια όλους, είμαι από τη Νέα Ιωνία κι είμαι άνδρας, και τα λέω τα πράγματα όπως έχουν. Είναι κρίμα, πραγματικά. Επαναλαμβάνω, το πήρε πεντακάθαρα η Νίκη το παιχνίδι σήμερα και το υπογράφω. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά είναι κρίμα, διότι η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα. Ξέρουν αυτοί που το έκαναν, είναι κάποιοι που είναι στον περίγυρο της Νίκης. Εγώ ξέρω τι βόμβα έριξα, αυτά έχω να πω».

Ωστόσο, μετά τα προχθεσινό συμβάν, ο ποδοσφαιριστής με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει πως δεν είχε σκοπό να θίξει ή να βλάψει την ομάδα της Νίκης Βόλου, αναφέροντας: «Θα ήθελα δημοσίως να ζητήσω συγγνώμη από τη διοίκηση, αλλά κυρίως από τον φίλαθλο κόσμο της Νίκης Βόλου. Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό ούτε να θίξω ούτε να βλάψω την ομάδα της Νίκης, μιας και αποτελώ γέννημα θρέμμα της. Οι δηλώσεις έγιναν ενώ ήμουν φορτισμένος από την ένταση και την πίεση του αγώνα, και από τις λεκτικές αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εν τέλει, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι δηλώσεις μου δεν υπονοούν καμία περίπτωση δωροδοκίας, ούτε καν προσέγγισης προς ποδοσφαιριστές του Ρήγα. Πάνω στην ένταση αναφέρθηκα σε συζητήσεις φιλικού επιπέδου που δεν έχουν καμία επίσημη υπόσταση. Ζητώ και πάλι συγγνώμη από τη διοικούσα επιτροπή και τον κόσμο της Νίκης Βόλου».

Αναστασίου: «Κάθε μέρα πιο δυνατός»

Την πρώτη του συμμετοχή κατέγραψε ο Αλέξανδρος Αναστασίου αγωνιζόμενος την περασμένη Κυριακή για πρώτη φορά με τη φανέλα της Νίκης Βόλου σε επίσημο αγώνα. Ο Βολιώτης φορ έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη νικηφόρα αναμέτρηση της ομάδας του με 1-0 χάρις σε τέρμα του Μέτσε, αναφέροντας: «O Ρήγας είναι από τις παλαιότερες ομάδες και μια σταθερή ομάδα στη Γ’ Εθνική, επίσης έχει πολύ δυνατή έδρα και ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά. Εμείς παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Δυσκολευτήκαμε στην αρχή, στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να προηγηθούμε σε δυο φάσεις αλλά δεν το καταφέραμε.

Να ευχηθώ στον Ρήγα καλή συνέχεια. Πιστεύω ότι με τη δύναμη της έδρας και τους παίκτες που έχει θα μπορέσει να μείνει στην κατηγορία. Εμείς εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι να παλεύουμε κάθε αγώνα με την ίδια δύναμη και την ίδια πίστη, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σχετικά με τη δική του κατάσταση σχολίασε: «Νιώθω καλά και μέρα με τη μέρα γίνομαι όλο και πιο δυνατός. Δουλεύω στην προπόνηση. Έχω πέντε μήνες από τότε που έκανα το χειρουργείο, και πιστεύω πως κάθε μέρα, με κάθε προπόνηση θα γίνομαι όλο και πιο δυνατός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου