ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-487631

Κοσμογονικές αλλαγές, αν ”περάσει”

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα την κόντρα της με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας είναι η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί φτάνουν μέχρι την Κομισιόν, καταγγέλλοντας τους «οράνιε» για το γεγονός ότι δεν της κατέβαλε αποζημιώσεις σε περιπτώσεις τραυματισμών και αν δικαιωθεί, ενδέχεται να προκαλέσει φοβερές αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου.
 
Οι Βαυαροί έχουν φρικτά παράπονα για το γεγονός ότι παίκτες της ομάδας (με κορυφαία την περίπτωση Ρόμπεν) τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών τους με την εθνική ομάδα, ζήτησαν χρηματική αποζημίωση και τώρα είναι έτοιμοι να απευθυνθούν στην Κομισιόν.
 
Ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, τόνισε στην «Bild»: «Το μόνο που θέλουμε, είναι η UEFA και η FIFA να εγγυηθούν πως οι ομάδες θα αποζημιώνονται σε περίπτωση τραυματισμού».
 
Πάντως, ο δικηγόρος Μαρκ Ε. Ροθ, προειδοποιεί πως αυτή η κόντρα είναι δυνατό να φέρει κοσμογονικές αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου.
 
«Η Κομισιόν είναι πιθανό να καταδικάσει τις εθνικές ομάδες για εκμετάλλευση της μονοπωλιακής θέσης της UEFA και της FIFA, αν θεωρήσει πως το να ζητούν τους παίκτες, αλλά να μην καταβάλουν αποζημιώσεις, είναι αντίθετο προς τους νόμους που απαγορεύουν τη δημιουργία τραστ και μονοπωλίων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε συγκεκριμένα.
 
Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο και οι εθνικές ομάδες επιμείνουν στη μη καταβολή αποζημιώσεων, οι σύλλογοι θα μπορούν να μην παραχωρούν τους παίκτες τους, σύμφωνα με όσα είπε ο Ροθ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Να συνεχίσει να αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως όλα είναι αποτέλεσμα σωστής δουλειάς και οργάνωσης θέλει και σήμερα ο Ολυμπιακός, παίζοντας ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι με απουσίες αλλά και με όχι καλή προϊστορία. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει δείξει έτοιμος για τα δύσκολα έχοντας κερδίσει εκτός έδρας μετά από 46 ματς Α’ Εθνικής και έχοντας παίξει με μεγάλες ομάδες χωρίς μεγάλες απώλειες…
 
Για σήμερα παίζοντας με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη θέλει να σπάσει άλλη μια παράδοση, αφού ψάχνει την πρώτη νίκη στη συμπρωτεύουσα, κάτι που αγνοεί στις 28 ως τώρα επισκέψεις του εκεί για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, όπου έχει αντιμετωπίσει εκτός του Ηρακλή, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ από τον οποίο φέτος τον Σεπτέμβρη πήρε ισοπαλία και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς…
 
Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Ο Ολυμπιακός φέτος από την αρχή έδειξε ότι είναι ικανός να σπάζει και κακές παραδόσεις, αλλά και να συνεχίζει κάποιες καλές με το σημερινό στόχο να είναι διπλός… αφού με διπλό που θα είναι το δέκατο στην Α΄ Εθνική σπάει την αρνητική προϊστορία με τον Ηρακλή, που εκεί έχει 7 ήττες και μια ισοπαλία και θα πετύχει πρώτη νίκη στην Θεσσαλονίκη, όπου έχει μόνο 7 ισοπαλίες και 21 ήττες.
Έχοντας «οδηγό» την πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη, θέλει να αλλάξει αυτό που άλλαξε για την Αθήνα…και για τη Θεσσαλονίκη.
Όταν τέλος Αυγούστου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 0-1 τον Πανιώνιο έσπαγε μια παράδοση που τον ήθελε να χάνει στους αγώνες Α’ εθνικής στην Αθήνα από το 1974…
Πριν τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κερδίσει τελευταία φορά για την Α’ το Νοέμβριο του 1974 1-2 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με γκολ που είχαν πετύχει ο Παπαρήγας και ο Τσουκνίδας. Από τότε μάλιστα μέχρι την φετινή καλή πρεμιέρα σε ματς Α’ Εθνικής ο Ολυμπιακός είχε 46 ματς χωρίς νίκη εκτός έδρας (είχε 7 ισοπαλίες)…
Είναι πολύ νωπό το τελευταίο επίτευγμα του Ολυμπιακού στο να σπάζει παραδόσεις, αφού την περασμένη Τρίτη κέρδισε πρώτη φόρα στην Κρήτη και πήρε πρόκριση στο κύπελλο και, αν κάτι μένει από τη δύσκολη πρόκριση στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, εκτός από την καθαρά ουσιαστική σημασία που έχει η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η δικαίωση για την εμπιστοσύνη που δείχνει η τεχνική ηγεσία σε όλο το ρόστερ της ομάδας.
Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών παικτών και την επιλογή του Τσιώλη να ξεκουράσει παίκτες εν όψει Ηρακλή, αποδείχτηκε πως υπάρχουν ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να συνυπάρξουν στην 11άδα κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες.
Ο Σάκης Τσιώλης έχει χρησιμοποιήσει στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα 21 παίκτες, με τους 20 μάλιστα να ξεκινούν και ως βασικοί έστω και σε ένα ματς, δείχνοντας ότι έχει όλους τους παίκτες σε ετοιμότητα… Και ενώ την περασμένη Τρίτη οι παίκτες που έχουν παίξει για τον Ολυμπιακό έγιναν 22, στο σημερινό ματς όπου υπάρχουν δυο σημαντικές και για πρώτη φορά απουσίες ο Ολυμπιακός με νίκη θα αποδείξει και το ότι… βασικοί και αναπληρωματικοί υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.
 
 
 
 
Δίχως νίκη
 
Δίχως νίκη σε ματς πρωταθλήματος (Θρασύβουλος- Λάρισα ) είναι ο Σάκης Τσιώλης απέναντι στον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Πάντως έχει μια μεγάλη νίκη στο κύπελλο πέρσι στο ματς Ολυμπιακού Βόλου με τη Λάρισα.
Ζ.Ε.Ι
 
 
 
Αξιόλογος
Μια αξιόλογη υποψηφιότητα από τον χώρο του αθλητισμού με τον συνδυασμό Θεσσαλών Δύναμη του Απόστολου Παπατόλια είναι του Νομαρχιακού Συμβούλου Γεωργίου Παγωνόπουλου. Ως εν ενεργεία διαιτητής ποδοσφαίρου όργωσε για 21 χρόνια τα γήπεδα της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας των Θεσσαλών Διαιτητών. Τώρα είναι εκπαιδευτής και παρατηρητής διαιτησίας αγώνων ΕΠΟ τοπικού και εθνικού πρωταθλήματος ποδόσφαιρου. Πρωτοστάτησε στην κάλυψη των εξόδων των ερασιτεχνικών σωματείων για αγώνες προς τις Βόρειες Σποράδες. Έντιμος και ακριβοδίκαιος όλα τα χρόνια στα γήπεδα, ο Γιώργος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αποδοχή φιλάθλων, παικτών, προπονητών και παραγόντων, κάτι που το εισπράττει καθημερινά στις επαφές με τους ανθρώπους του αθλητισμού. Η αμοιβαιότητα είναι διαχρονική και ειλικρινής.
Β.Ζ
 
 
Διακοπή και ξεκούραση…
Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις κυλάει αυτό το σαββατοκύριακο για τα κορίτσια του Μαγνησιακού. Η επόμενη (2η) αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 14/11, όταν οι Βολιώτισσες παίζουν στα Μετέωρα με την τοπική ομάδα. Επομένως ξεκούραση…
Θ.Δ.Κ
Θα το χτυπήσει…
Ο Ρήγας φέτος έχει μάθει να αγωνίζεται με αρκετές απουσίες στους αγώνες του. Έτσι θα γίνει και σήμερα αλλά στο σύλλογο υπάρχει αισιοδοξία πως μπορούν να πάρουν κάτι καλό στην Τσαριτσάνη. Άλλωστε όπως λένε και από τη διοίκηση «Ρήγας είμαστε»…
 Θ.Δ.Κ
Επιλογή
Στην Εθνική ομάδα Παίδων κλήθηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Αγίας Παρασκευής και στέλεχος των Μικτών ομάδων Θανάσης Μπόρας.
Ο νεαρός Μπόρας μετά από μια πρώτη προεπιλογή της Β. Ελλάδος κλήθηκε στην Εθνική Παίδων ποδοσφαίρου προκειμένου να συμμετάσχει στις νέες προπονήσεις προεπιλογής, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 3-4 Νοεμβρίου.
Β.Ζ
 
Νέα σχολή
 
Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια και η τελετή έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 του αθλητικού συλλόγου Βόλου και της νέας σχολής καράτε του προπονητή κ. Ιωάννη Στεφάνου, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου των αθλητών, των μελών και επίσημων προσκεκλημένων στην αίθουσα του αθλητικού συλλόγου Ρήγα Φεραίου 150 – Ογλ.
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση της Ημέρας
Ως πότε θα μετράει γκολ ο Αγροτικός;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου