ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με… «όπλο» το ποδόσφαιρο σημάδεψαν τις καρδιές των παιδιών της Κιβωτού

με-όπλο-το-ποδόσφαιρο-σημάδεψαν-τι-176864

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Προπαραμονή πρωτοχρονιάς και παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι έτρεχαν στις αγορές προκειμένου να εφοδιαστούν τα αγαθά για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους, κάποιοι συνάνθρωποι μας έτρεχαν στο βοηθητικό του ΕΑΚ, προκειμένου να προσφέρουν αγάπη και χαμόγελα στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Με πρωτοβουλία του ποδοσφαιρικού σωματείου Τοξότης Βόλου, ο Θησέας Αγριάς, αλλά και οι ποδοσφαιρικές ομάδες τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, όσο και της Πυροσβεστικής, αντί για τα καλά τους, φόρεσαν την αθλητική τους περιβολή και ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, πετυχαίνοντας τον στο έπακρο, μέσω του αθλητισμού.

Μπορεί ανά τα γήπεδα της χώρας δράση να μην υπήρχε αλλά όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου, απόλαυσαν θέαμα υψηλού επιπέδου και τεχνικές βγαλμένες από χάιλαιτ αθλητικών εκπομπών, με τους νικητές να βρίσκονται στην κερκίδα από νωρίς.

Εκεί τα παιδιά (από 5 έως 17 ετών) της «Κιβωτού» που λειτουργεί στο Διμήνι για πάνω από έναν χρόνο χειροκρότησαν με την ψυχή τους, τους αγωνιζόμενους και χάρηκαν από μία δράση πλημυρισμένη από αλληλεγγύη και αγάπη.

Με τυπικό νικητή του τουρνουά τον Θησέα Αγριάς, ο οποίος επικράτησε του Τοξότη με 6-5 στα πέναλτι, (κανονικός αγώνας ημίωρης διάρκειας 1-1), οι δύο ομάδες που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣΘ και φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της Α’ και Β’ ΕΠΣΘ, τα βρήκαν σκούρα νωρίτερα, με τον μεν Θησέα να επικρατεί δύσκολα με 2-1 της Πυροσβεστικής, ενώ ο Τοξότης είχε κερδίσει με 1-0 νωρίτερα την Αστυνομία.

Οι παρευρισκόμενοι πέρα από τα δίχτυα που γέμισαν… με γκολ συγκέντρωσαν και μεγάλη ποσότητα τροφίμων και προϊόντα ατομικής υγιεινής τα οποία διατέθηκαν για τις ανάγκες της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα αποτελέσματα του τουρνουά

(Ημίωρη διάρκεια το κάθε παιχνίδι)

Διαιτητές: Βέργου, Κουζάκης, Κρητικός

Τοξότης-Αστυνομία 1-0

Θησέας-Πυροσβεστική 2-1

Τελικός

Τοξότης-Θησέας 1-1

Πέναλτι (5-6)

Για το ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τουρνουά δηλώσεις έκαναν:

Ο πρόεδρος του Θησέα Αγριάς, κ. Τάκης Αλιάτης, ο οποίος ανέφερε: «Θα πρέπει να δώσω κατ’ αρχήν συγχαρητήρια στα παιδιά του Τοξότη για τη διοργάνωση του τουρνουά, προκειμένου να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, που το έχουνε ανάγκη αυτές τις μέρες. Όσο μπορούμε όλοι μας βοηθάμε και τέτοιες ενέργειες είναι πάντα καλό να γίνονται.Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο τουρνουά που συμμετέχουμε, ήρθαν με μεγάλη προθυμία. Η ομάδα μας μετά και το παιχνίδι που δώσαμε και συγκεντρώσαμε τρόφιμα για την ενορία του Αγίου Γεωργίου Αγριάς θα τραγουδήσουν τα Κάλαντα την παραμονή των Φώτων από σπίτι σε σπίτι στην Αγριά για να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθούν κάποιες οικογένειες της Αγριάς. Τα παιδιά αγκαλιάζουν τέτοιες εκδηλώσεις με αγάπη, αλλά ευχή μας είναι να μην υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων».

Ο προπονητής του Τοξότη Βόλου κ. Θανάσης Χρυσοχού, ο οποίος σημείωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο σε αυτό το κάλεσμα που κάναμε. Θεωρώ πως είναι χρέος των ομάδων να προχωρούν σε τέτοιες εκδηλώσεις από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μας δίνουν τη δύναμη να το κάνουμε. Πρέπει να κοιτάμε δίπλα μας τέτοιες μέρες και όχι μόνο βέβαια, αλλά οι γιορτές είναι μια ευκαιρία για διοργάνωση τέτοιων αγώνων. Η ιδέα προήλθε από τον Δημήτρη Τριχιά και από τη στιγμή που η πρόταση έπεσε στο τραπέζι, πήρε το δρόμο της. Τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα με την ιδέα κάτι που είδα και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο τουρνουά».

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος, Χαράλαμπος Πόζογλου, υπογράμμισε: «Ο σκοπός τέτοιων αγώνων έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και όχι μόνο ώστε να δοθούν στα παιδιά της Κιβωτού. Τέτοιες μέρες έχουμε την χαρά να δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και όλοι μαζί συμβάλλουμε ώστε να βοηθήσουμε κοινωνικές ομάδες ασθενέστερες. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τέτοιους αγώνες, δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο ως υπηρεσία».

Από τη μεριά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ταξίαρχος, Γιάννης Τόλιας, τόνισε: «Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας συμμετείχε σε ένα φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου προκειμένου να μαζευτούν τρόφιμα για την δομή του Κιβωτού. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας προσπαθεί να είναι πάντα κοντά στον πολίτη και στον συνάνθρωπο».

Οι συμμετοχές των ομάδων

ΤΟΞΟΤΗΣ (Θ. Χρυσοχού): Ν. Δενελάβας, Λ. Δενελάβας, Πάνου, Καραγγέλης, Λέτσιος, Κολιός, Παραδάκης, Κόρμπας, Γ. Βέτσικας, Κωνσταντινίδης, Σοροβόλας, Αθανασίου, Πασπαλάρης, Παπαπέτρου, Χρόνης

ΘΗΣΕΑΣ (Κ. Παπαστεργίου): Στούκας, Δημουλάς, Σφάκας, Ρουκάς, Γαρυφάλλου, Κοτζαθανάσης, Μπρίγκελ, Τόλιος, Τανάγιας, Αντζούρης, Γκουγκούδης, Βλάχος, Αραμπατζής, Αναστασίου, Μερμίγγης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: (Αθ. Νατσικόπουλος) Βουλτσίδης, Ηλίας, Τόλιας, Αναδιώτης, Σουντουλουμάκης, Καραγεώργος, Χρονόπουλος, Κουτσιανούλης, Πλακίδας, Καρδιτσιώτης, Καφούλας, Μαντάς, Τσίτας, Γιαννάκος, Πήχας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ (Δ. Σπανός): Μέμος, Χονδρός, Κολιαμήτρας, Σκοτεινός, Καλοδήμος, Τσουκάλης, Αγγέλης, Μυλωνάς, Γλιάτης, Βογιατζής, Αγγελούσης, Λάμπρου, Καναβός, Σταμούλης, Φώτης, Κουντούρης, Σοφιανός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου