ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πονάει» στην επίθεση η Νίκη

πονάει-στην-επίθεση-η-νίκη-488524

Τρεις ημέρες απομένουν για το ντέρμπι κορυφής με τον Εορδαϊκό και στη Νέα Ιωνία έχουν ξεκινήσει να μετρούν αντίστροφα… Οι κυανόλευκοι επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών την Κυριακή μετά από δύο αγωνιστικές με απρόσμενες απώλειες και σε αυτό που αποσκοπούν ενόψει της συνέχειας είναι ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων που θα τους εδραιώσει στις πρώτες θέσεις.

Η Νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς από τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, σε επτά αναμετρήσεις. Μια συγκομιδή που την φέρνει στην τρίτη θέση της κατάταξης του Βορείου Ομίλου της τρίτης κατηγορίας, αλλά από κει και πέρα θεωρείται φτωχή βάσει των δυνατοτήτων της ομάδας και κάνοντας το μίνι απολογισμό των επτά πρώτων αγωνιστικών. Η έδρα και η μετακόμιση στη Νεάπολη ήταν που της στοίχισε. Μια ισοπαλία και μια ήττα σε τέσσερα ματς στον Βόλο δεν είναι αναμφίβολα ότι θα ήθελε να έχει πετύχει στο ξεκίνημα στα παιχνίδια έδρας η ομάδα της Νέας Ιωνίας. Oμως δυστυχώς η Νεάπολη δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη για τους κυανόλευκους και η Καλλονή έφυγε με ένα ανέλπιστο διπλό, ενώ η Αναγέννηση Γιαννιτσών με την ισοπαλία.

Με την αλλαγή έδρας και την επιστροφή στην «κλούβα», άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν. Στο πρώτο της παιχνίδι εκεί η κυανόλευκη ομάδα κέρδισε την Αναγέννηση Επανωμής και την «γκρέμισε» από την κορυφή, ενώ το ίδιο καλείται να κάνει και την Δευτέρα στην Πτολεμαΐδα. Αντιμετωπίζει τον Εορδαϊκό που φιγουράρει στην πρώτη θέση και αυτό που επιθυμεί είναι να φύγει με το διπλό και να τον ξεπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Βέβαια και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Αρμάντο Μαρέντζι και τους ποδοσφαιριστές του, αλλά άπαντες στη Νέα Ιωνία αυτό που θα ήθελαν ήταν να πάρουν το απόλυτο βαθμών.

Σε αυτή τους την προσπάθεια οι κυανόλευκοι δεν θα έχουν μαζί τους τον αρχηγό Αγγελο Διγκόζη. Μια ανόητη απόφαση του διαιτητή και η κόκκινη κάρτα στο ματς με την Επανωμή στερούν στον έμπειρο μέσο την δυνατότητα να ενισχύσει την ομάδα του σε αυτό το κρίσιμο ματς. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται κανονικά στην διάθεση του τεχνικού τιμ για την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής.

Το σίγουρο είναι ότι το κλίμα έχει αλλάξει στις τάξεις της ομάδας και η αισιοδοξία είναι διάχυτη για την συνέχεια και για το παιχνίδι της Δευτέρας.

Τη χειρότερη επίθεση

Σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές, εκεί που «πονά» η Νίκη είναι στην επίθεση. Δύσκολα οι κυανόλευκοι πετυχαίνουν γκολ στα παιχνίδια τους και χαρακτηριστικό είναι ότι σε όσα ματς βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα, τελικά πήραν θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Αρμάντο Μαρέντζι έχουν πετύχει μόλις τέσσερα τέρματα και διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας μαζί με το Ναυπακτιακό, τη Ζάκυνθο και τους Πόντιους Κατερίνης. Δύο γκολ έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Αντε Ντάνισιτς, ενώ από ένα οι Γραμματικόπουλος και Μαϊστρέλλης. Οσο δύσκολα βάζουν γκολ, άλλο τόσο δύσκολα δέχονται, αφού η άμυνά τους είναι η καλύτερη της κατηγορίας με μόλις τρία γκολ παθητικό. Στην έδρα τους μετρούν δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ μακριά από τον Βόλο, έχουν πετύχει ένα διπλό στην Ηράκλεια, απέσπασαν μια φορά την ισοπαλία στη Σκύδρα και ηττήθηκαν στην Κοζάνη. Αυτό που θέλουν να πιστεύουν όλοι στη Νέα Ιωνία είναι ότι στο ματς στην Πτολεμαΐδα θα παραταχθούν βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη εκτός έδρας εμφάνιση στην Κοζάνη, θα βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα και θα αποδείξουν κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο που θέτει πρωταγωνιστικούς στόχους, ότι η δυναμική τους, τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τη φετινή σεζόν την άνοδο.

Ο Κυριαζής στην Πτολεμαΐδα

Ο Γιώργος Κυριαζής της Ενωσης Εβρου θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί την Δευτέρα στην Πτολεμαΐδα μεταξύ του γηπεδούχου Εορδαϊκού και της Νίκης Βόλου. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Σταύρος Λιόλας και Βασίλης Βασιλειάδης από την ίδια Ενωση, ενώ τέταρτος ο Ανδρέας Καραλιόλιος από τα Γρεβενά.

Φιλικό για τους παλαίμαχους

Οι παλαίμαχοι της Νίκης Βόλου θα δώσουν φιλικό αγώνα σήμερα το απόγευμα στις 4 μ.μ. το απόγευμα στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου με την ομάδα Παλαιμάχων της Κύπρου «Μεσόγειο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου