ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Λάρισα «χόρεψε» πάνω στο χιόνι 3-0 την Ξάνθη

η-λάρισα-χόρεψε-πάνω-στο-χιόνι-3-0-την-ξ-187230

Την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ουσιαστικά η ΑΕΛ, καθώς νίκησε σήμερα 3-0 την Ξάνθη στην “AEL FC Arena”, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Τα τέρματα των Θεσσαλών σημείωσαν οι Ναζλίδης (29΄ πέναλτι, 32΄) και Λεοζίνιο (90΄), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πέσει αρκετό χιόνι στον αγωνιστικό χώρο της “AEL FC Arena” και γι’ αυτό το παιχνίδι διεξήχθη με πορτοκαλί μπάλα. Η Ξάνθη βρέθηκε πολύ κοντά στο να «ανοίξει το σκορ» στο 16΄, όταν ο Σιλά έκανε τη σέντρα από αριστερά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της. Στο 22΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ναζλίδη, ενώ η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 29΄. Ο Ντέλετιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κασάδο και την «εσχάτη των ποινών» μετέτρεψε σε γκολ ο Ναζλίδης (1-0). Οι Θεσσαλοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 32΄, όταν ο Αγκάνοβιτς έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς και ο Ναζλίδης πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Λεοζίνιο στο 90΄, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ρέντζα και την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77΄ Περόνε), Ντέλετιτς (89΄ Λεοζίνιο), Κριζμάν (84΄ Μασούρας), Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σβάρνας, Μεχία, Ντε Λούκας (54΄ Μελιόπουλος), Φασίδης (83΄ Κίκε), Λουσέρο (61΄ Κάστρο), Σιλά, Γέντρισεκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου