ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αυτή η ομάδα έχει παρόν και μέλλον»

αυτή-η-ομάδα-έχει-παρόν-και-μέλλον-488860

Το παιχνίδι με την Επανωμή ανήκει στο παρελθόν και το ντέρμπι με τον Εορδαϊκό βρίσκεται πλέον στο μυαλό όλων στο συγκρότημα της Νίκης Βόλου. Οι κυανόλευκοι πλησίασαν στον έναν βαθμό την κορυφή της Football League 2 και την ερχόμενη Δευτέρα θα παίξουν τα… ρέστα τους στην Πτολεμαΐδα για να πιάσουν κορυφή. Μεγάλος απών από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι ο Αγγελος Διγκόζης. Ο Αρμάντο Μαρέντζι καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον αρχηγό, που είδε την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την Επανωμή για μια παράβαση που ουσιαστικά δεν υπήρχε.

Ο έμπειρος μέσος μίλησε στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για το παιχνίδι με την Επανωμή, για την αποβολή του, για το ματς με τον Εορδαϊκό που έρχεται και για τον κόσμο της ομάδας.

Για την κόκκινη κάρτα που θα του στερήσει την συμμετοχή του στο επόμενο καθοριστικό ματς ο Διγκόζης σχολίασε σχετικά: «Καλό θα ήταν να γίνει και κάποια διαμαρτυρία από πλευράς ομάδας για αυτή την κόκκινη κάρτα, γιατί πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο τρία παιδιά από την αντίπαλη ομάδα ήρθαν για να με υποστηρίξουν και να πουν στο διαιτητή ότι πήρα την μπάλα με το κεφάλι. Αυτός όμως επέμεινε και με απέβαλε. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο».

Συνεχίζοντας για το παιχνίδι με την Επανωμή ο αρχηγός της Νίκης την χαρακτηρίζει την καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα: «Η Επανωμή ήταν η καλύτερη ομάδα που παίξαμε μέχρι τώρα. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν της επιτρέψαμε εμείς να κάνει ουσιώδες το παιχνίδι της και να βγει μπροστά για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ηταν η πιο ποιοτική ομάδα που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα».

Οσο για το τι «δούλεψε» υπέρ της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, άλλαξε το κλίμα και τους έκανε να πραγματοποιήσουν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση όση ώρα το παιχνίδι παιζόταν στα… ίσια (έντεκα εναντίον έντεκα): «Οταν πηγαίνεις σε μια έδρα όπως είναι η Κοζάνη -χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω- και χάνεις, σε πιάνει ο εγωισμός και το πείσμα σου. Είσαι η μεγαλύτερη ομάδα της κατηγορίας και έχεις χάσει ένα ματς δικό σου. Βγάλαμε τον εγωισμό μας στο γήπεδο, ενώ σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι επιστρέψαμε στο Παντελής Μαγουλάς και ότι ήταν γεμάτο».

Φυσικά και ο Διγκόζης δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, ενώ όπως τονίζει από δω και πέρα «απαγορεύεται» το στραβοπάτημα στο Παντελής Μαγουλάς: «Ο κόσμος ήταν εντυπωσιακός. Στη συνέχεια πιστεύω θα είναι ακόμα περισσότερος. Ομάδα χωρίς κόσμο δεν έχει ζωή. Αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον με τέτοια δυναμική. Επανήλθαμε στη φυσική μας έδρα και νομίζω ότι από δω και πέρα τουλάχιστον στο σπίτι μας δεν θα στραβοπατήσουμε και δεν πρέπει να έχουμε άλλες απώλειες. Αυτό που χρειάζεται είναι να δουλέψουμε, να δούμε το τι φταίει και παρουσιαζόμαστε κακοί εκτός έδρας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Για τη δική του απουσία και το ματς με τον Εορδαϊκό ξεκαθάρισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του: «Νομίζω ότι υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να αναπληρώσουν οποιοδήποτε κενό. Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση και θα καταφέρουμε να το πάρουμε. Εχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Θα ήθελα βέβαια πολύ να ήμουν εκεί μαζί τους στο γήπεδο και να παίξω. Θα πάω όμως στην Πτολεμαΐδα για να δω το παιχνίδι και να συμπαρασταθώ στους συμπαίκτες μου».

Ο αρχηγός «κλείνοντας» έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο και τους τοπικούς φορείς: «Θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος όσο περισσότερο μπορεί. Καταλαβαίνουμε και εμείς ότι δεν κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά πρέπει να είναι δίπλα μας. Το μόνο που θέλω να παρακαλέσω είναι οι τοπικοί φορείς της Νέας Ιωνίας και της πόλης του Βόλου, να προσπαθήσουν να μας λύσουν το πρόβλημα με το γηπεδικό για να μπορέσουμε να κάνουμε προπόνηση. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά θα πρέπει να προσέξουν και τη Νίκη Βόλου. Θέλουμε να ανεβούμε και εμείς κατηγορία και να προσπαθήσουμε κάτι καλύτερο με περισσότερη οργάνωση και στήριξη από τους φορείς».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου