ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επικράτησαν τα 4 από τα 5 φαβορί

επικράτησαν-τα-4-από-τα-5-φαβορί-488907

Τα φαβορί επικράτησαν στην χθεσινή πρώτη ημέρα της φάσης των 32 του κυπέλλου. Εκτός του Εθνικού Αστέρα που έκανε την έκπληξη απέναντι στην Ξάνθη και έγινε η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής που πήρε την πρόκριση, στα υπόλοιπα ματς οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα, εύκολα ή δύσκολα πέρασαν… Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-3 στην Κατερίνη του Πιερικού, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε ο Ατρόμητος τα Γιαννιτσά. Ολυμπιακός Βόλου (σελ. 26-27) και Λάρισα πέρασαν με το ίδιο σκορ με 0-1 από Κρήτη και Ελληνικό αντίστοιχα.

Πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης

Με αρκετά καλή εμφάνιση και έχοντας τον Καρέρα σε πολύ καλή μέρα ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-1 του Πιερικού και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Καρέρα (13’), Φρανκού (50’) και Ροτζέριο (77’) οι σκόρερ των νικητών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Πουλάκος με πέναλτι στο 23’.

Πέρασε εύκολα ο Ατρόμητος

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ εξασφάλισε ο Ατρόμητος, αφού καθάρισε στο «άψε σβήσε» (2-0 από το 12’, 3-1 τελικό) την Αναγέννηση Γιαννιτσών. «Έκλεψε» τις εντυπώσεις ο Γιάννης Καραλής, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. Το πρώτο στο 6’ και το άλλο στο 53’, ενώ είχε… μεσολαβήσει εκείνο του Μάρεκ Σαγκανόφσκι (11’). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Χασάνογλου στο 57’.

Την έκπληξη ο Εθνικός Αστέρας

Ο Εθνικός Αστέρας με τέσσερα εύστοχα πέναλτι στη σχετική διαδικασία (κ.α., παρ. 0-0) νίκησε 4-2 τη Ξάνθη και πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη στο 74′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, όμως ο Βάσι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λυμπερόπουλου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας ήταν η σειρά της Ξάνθης να δει την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκίτκου, με πρωταγωνιστή τον Μπούγκα. Τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση δεν ανέδειξαν νικητή με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί οι γηπεδούχοι πιο ψύχραιμοι πήραν την πρόκριση.

Κέρδισε η Λάρισα στο Ελληνικό

Χωρίς να ιδρώσει για να… επικρατήσει, αλλά (περισσότερο) για να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, η Λάρισα νίκησε τον Εθνικό 1-0 και πήρε το πέμπτο «εισιτήριο» για τους «16» του Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα, που κυριάρχησε και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά, τελικά, της ήταν αρκετό και αυτό του Σίμιτς στο 63′, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τα αποτελέσματα

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ατρόμητος 1-3

Πιερικός-Αστέρας Τρίπολης 1-3

ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη 0-0 (4-2)

Εθνικός Πειραιά-Λάρισα 0-1

Συνέχεια και αύριο στο κύπελλο

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι αγώνες του κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται στο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης από την Ηλιούπολη και τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στην Κοζάνη.

Το πρόγραμμα:

ΣΗΜΕΡΑ

14:00 Παναιτωλικός-Ηρακλής

14:00 Παναχαϊκή-Καβάλα

14:00 Αετός Σκύδρας-Πανσερραϊκός

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης

17:00 Διαγόρας-Πανιώνιος

17:00 Κοζάνη-Παναθηναϊκός

20:00 Ηλιούπολη-Ολυμπιακός

20:00 Τρίκαλα-Aρης

ΑΥΡΙΟ

14:00 Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ

16:00 Πανθρακικός-ΑΕΚ

17:00 Βέροια-Κέρκυρα

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου