ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-489249

Κάκος… το φαβορί

Ο Βολιώτης Δαλούκας θα μπορούσε να είναι φαβορί, αν δεν είχε σφυρίξει το ματς Αρη-ΠΑΟ που τον έθεσε εκτός… Τώρα ο Τάσος Κάκος θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι ορισμοί των διαιτητών θα ανακοινωθούν –ως συνήθως- την Τετάρτη, ωστόσο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η ΚΕΔ θα καταλήξει στη «σίγουρη» λύση του Κερκυραίου ρέφερι.
Πέραν των πληροφοριών που υπάρχουν από την περασμένη κιόλας εβδομάδα για τον διαιτητή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διευθύνει τη «μητέρα των μαχών», υπάρχει και η λογική που λέει πως η ΚΕΔ δεν θα ρισκάρει σε αυτό το ματς.
Πειραματισμοί τύπου Σιδηρόπουλου στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ή Τσινιάρη στο ΠΑΟΚ-Άρης, μπορεί σε γενικές γραμμές να στέφθηκαν με επιτυχία, ωστόσο σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τόσα πολλά σαν αυτό του προσεχούς Σαββάτου, δεν προβλέπεται να γίνει η έκπληξη.
Συνεπώς η ΚΕΔ θα επιλέξει από τον πίνακα των διεθνών. Ο Δημήτρης Καλόπουλος αποκλείεται, μιας και από την προσεχή Κυριακή θα βρίσκεται στο Κατάρ όπου θα σφυρίξει αγώνες του πρωταθλήματος της χώρας. Ο Βασίλης Παμπορίδης συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, καθώς δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη. Μέχρι πριν από δύο χρόνια του «έδιναν» ντέρμπι, αλλά αυτό έχει να συμβεί καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Τριτσώνη. Πέρυσι τον όρισαν στο πρώτο του ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΑΕΚ στα πλέι οφ), όπου και τα έκανε θάλασσα. Ο ορισμός του θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους.
Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι ο Ηλίας Σπάθας, αλλά και αυτός για μια σειρά από λόγους, θεωρείται απίθανο να οριστεί. Για τον Πειραιώτη ρέφερι θα υπήρχε γκρίνια από τον Ολυμπιακό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε από τον Παναθηναϊκό τον θέλουν ώστε να μην υπάρξει παραφιλολογία. Όσον αφορά τον Μιχάλη Κουκουλάκη, ο Ηρακλειώτης παραμένει στο «ψυγείο» για τα σφυρίγματα του στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης. Μια άλλη λύση (εκτός διεθνών) πιθανόν να ήταν ο Γιώργος Σταθόπουλος, αλλά η λογική λέει πως η ΚΕΔ δεν θα το τολμήσει, ειδικά μετά το «θόρυβο» που «σήκωσε» ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Καυταντζόγλειο. Ποιος μένει; Ο συνήθης ύποπτος για τις επικίνδυνες αποστολές, Τάσος Κάκος, ο οποίος μάλιστα δεν σφύριξε στην 7η αγωνιστική, ούτε θα διευθύνει κάποιο ματς Κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Είναι προφανές πως τον «προφυλάσσουν» για το ντέρμπι του Σαββάτου…
 
 
 
 
 
 
 
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο Βόλος και το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας ήταν κερδισμένο από το θεσσαλικό ντέρμπι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη, όμως 16.000 κόσμος στην κερκίδα είναι κάτι που θα ζήλευε οποιαδήποτε επαρχιακή ομάδα.
 
Του Βασίλη Ζηνέλη
 
Αυτοί οι κάποιοι, που βάσει των εισιτηρίων που ανακοινώθηκαν προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την έλευση των φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό το απόγευμα, είναι πασιφανές ότι απλά ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο καθένας με την… «πένα» του δεν γράφει μόνο την ιστορία του ως συντάκτης, αλλά μπορεί να αλλάξει και την ιστορία γενικότερα και να προκαλέσει λανθασμένες εντυπώσεις και συμπεράσματα. Αυτό είναι γνωστό.
Τα εισιτήρια που ανακοινώθηκαν το Σάββατο ήταν 11.097. Αυτό κάποιοι προσπάθησαν αν εκμεταλλευτούν αποτυχημένα τελικά. Φυσικά κι ο κόσμος στο γήπεδο ήταν κατά πολύ περισσότερος! 2.500 περίπου είναι μόνο τα διαρκείας που πρέπει να προστεθούν στον παραπάνω αριθμό, όπως και τα παιδιά που πέρασαν δωρεάν και δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακριβή αριθμό.
Οπως και να ’χει, οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την κερκίδα, συνολικά καταλήγουν σε έναν αριθμό που είναι ζηλευτός για κάθε επαρχιακή ομάδα. Ενώ αν υπολογίσουμε ότι 3.000 φίλαθλοι επίσης παρακολούθησαν το παιχνίδι στο Παντελής Μαγουλάς, δείχνει ότι η Μαγνησία έχει δυναμική, που λίγοι μπορούν να την υπολογίσουν πραγματικά ή τους συμφέρει να την λάβουν σοβαρά υπόψιν τους.
Οι καιροί άλλαξαν, όπως και οι ισορροπίες. Αγωνιστικά πάντως ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει το «αφεντικό της Θεσσαλίας», αν και βαθμολογικά η ΑΕΛ βρίσκεται ακόμα κάτω από τους ερυθρόλευκους. Ηθελε τη νίκη για να ενισχύσει το γόητρό του και να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του, που η αλήθεια είναι ότι έφυγαν εντυπωσιασμένοι από την ατμόσφαιρα του γηπέδου, αλλά πικραμένοι από το αποτέλεσμα.
Το μήνυμα όμως ήταν σαφές ακόμα και έτσι. Ο Βόλος αγαπάει το ποδόσφαιρο. Η Μαγνησία έδειξε τη δυναμική της. 19.000 κόσμος συνολικά παρακολούθησε ποδόσφαιρο μέσα στο σαββατοκύριακο. Οι Βολιώτες έδειξαν ότι διψούν για ωραίο θέαμα και πως όταν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις βρίσκονται κοντά και αγκαλιάζουν την κάθε καλή και υγιή προσπάθεια. 19.000 κόσμος! Ακόμα δεν πείστηκαν μερικοί;
 
 
 
 
 
 
Για να σπάσει την παράδοση
Δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Κρήτη ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά σήμερα θα παραταχθεί κόντρα στον ΟΦΗ για τον θεσμό του κυπέλλου με στόχο να σπάσει την παράδοση. Παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν χωρίς μερικά βασικά τους στελέχη, είναι αναμφίβολα το φαβορί και θα προσπαθήσουν να περάσουν από μια καυτή έδρα.
Β.Ζ.
 
Πρώτη για τον Ζέρη
Πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου ο νεαρός Αλέξανδρος Ζέρης. Ο 17χρονος παίκτης, που αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης το καλοκαίρι, ταξίδεψε με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην Κρήτη για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Αγ. Θαν.
 
Ανάλογη συνέχεια
Η αρχή έγινε για τη Νίκη Βόλου και με την επιστροφή της στην Κλούβα ο κόσμος ήταν εκεί. Ας ελπίσουμε πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη για τους κυανόλευκους και με αφετηρία την τελευταία αγωνιστική να ανοίξει και πάλι τα φτερά της, ώστε μετά από τέσσερα χρόνια να εγκαταλείψει τη Γ’ Εθνική. Βασική προϋπόθεση όμως είναι η παρουσία του κόσμου.
Ζ.Ε.Ι.
 
Τον πήρε αγκαλιά
Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου μετά το παιχνίδι με την Επανωμή. Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Ιωαννίδης πήδηξε στον αγωνιστικό χώρο από την σκεπαστή και πνίγηκε στις αγκαλιές των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα ο νεαρός Παπαδήμας τον σήκωσε στα χέρια του, αγκαλιάζοντάς τον! Ηταν τόσο σημαντική η νίκη, που όλοι πανηγύριζαν σαν παιδιά.
Αγ. Θαν.
 
Τον μπέρδεψαν
Παίκτη της Επανωμής θύμιζε ο Αρμάντο Μαρέντζι στο παιχνίδι της Κυριακής. Ο Κροάτης φορούσε πράσινη μπλούζα και μόνο όταν κατευθύνθηκε στον πάγκο σιγουρεύτηκαν όλοι ότι πρόκειται για τον προπονητή της κυανόλευκης ομάδας. Στην συνέντευξη Τύπου πάντως παρουσιάστηκε με την φόρμα της Νίκης.
Αγ. Θαν.
 
Ποιο πέναλτι;
Για ανατροπή του Γεωργιάδη στο τελευταίο λεπτό έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Βοσνιάδης, αλλά κανείς που ήταν στην αίθουσα δεν το είχε δει. Ετσι προκάλεσε την έκπληξη τόσο των δημοσιογράφων, όσο και του προπονητή της Νίκης, που ρώτησαν αμέσως σε ποια φάση αναφέρεται. Παράπονα όμως είχε και ο Μαρέντζι για την αποβολή του Διγκόζη. Ακόμα και ο αντίπαλος παίκτης στην επίμαχη φάση προσπαθούσε να πείσει τον διαιτητή ότι ο αρχηγός τη βρήκε με το κεφάλι.
Αγ. Θαν.
 
Μαχητής
Μπορεί ο Ρήγας Φεραίος να είχε αρκετές απουσίες στο ντέρμπι με τον Πύρασο, ωστόσο ο νέος τεχνικός Νίκος Χατζηκυριακίδης είχε τονίσει πως η ομάδα του θα παλέψει στο παιχνίδι με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει. Αν μη τι άλλο, ο Αγχιαλίτης τεχνικός έδωσε στην ομάδα του το πνεύμα του μαχητή. Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Πόσες αγωνιστικές θα στερηθεί τελικά η Νίκη τον αρχηγό της;
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου